Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Franciscu je v sídle manželov Forresterových nájdená brutálne zavraždená Page Forresterová (Maria Mayenzet) a jej slúžka, ktoré vrah zabil loveckým nožom so zubatým ostrím. Hlavným podozrivým sa stane jej manžel Jack (Jeff Bridges). Ten totiž tvrdí, že ho páchateľ omráčil - no vyšetrovatelia jeho výpovedi neveria... Koniec koncov má dobrý motív, pretože po Page zdedí niekoľkomiliónový majetok, ako aj vydavateľstvo, ktoré dosiaľ viedol. Okresný prokurátor Thomas Krasny (Peter Coyote) Jacka nakoniec obviní z dvojnásobnej vraždy - napriek tomu, že o jeho vine hovoria iba nepriame dôkazy. Jackova právnická firma mu po dôkladnej úvahe odporučí ako obhajkyňu skúsenú Teddy Barnesovú (Glenn Close), ktorá kedysi bola Krasnyho spolupracovníčkou. Nesúhlasila však s jeho nie vždy korektnými metódami a navyše sa cítila vinná za to, že poslal za mreže nevinného človeka, ktorý potom vo väzení spáchal samovraždu... Teddy vypočuje Jacka a nechá ho preveriť na detektore lži. Najme si schopného detektíva, aby zhromaždil ďalšie fakty o prípade, Jackovi a jeho minulosti. Napriek tomu, že Jack nie je veľmi príjemný človek, jeho odpovede sa zdajú byť úprimné, detektorom lži prejde bez jediného zaváhania - a okrem toho dokáže byť veľmi okúzľujúci... Teddy je presvedčená o jeho nevine a pomaly začína podliehať jeho čaru. Proces vzbudzuje zaslúženú pozornosť a Krasny je odhodlaný dokázať, že Jack je vypočítavý a bezcharakterný vrah... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (70)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď sa americký film "Zubaté ostrie" dostal koncom osemdesiatých rokov do tuzemských kín, každý o ňom hovoril, že je to nehorázne napínavá kriminálka a zaujímavá súdna dráma. Moc som ho chcel vidieť, avšak kvôli môjmu nízkemu veku som sa do kina nedostal. Pozrel som si ho až teraz ako zrelý štyridsiatnik. No nijak zvlášť ma neoslovil. To či Jack Forrest zabil svoju ženu a či si zatrtká so svojou advokátkou mi bolo po celý čas sledovania filmu viac menej jedno. *** ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Spoiler: John Forrester je obvinený z vraždy vlastnej manželky. Motívom brutálneho činu, spáchaného loveckým nožom je dedičstvo majetku. Prípadu sa ujíma bývala štátna žalobkyňa Teddy Barnes. Podarí sa jej svojho klienta pred súdom obhájiť? Milujem právnické filmy. No v živote som nevidel tak priehľadný thriller bez štipky atmosféry. Áno, áno. Režisér Vám niekde v "jadre" filmu na chvíľu zamotá hlavy, ale ukazovatele z úvodu sú tak zrejmé, že ten kto má žáner thriller dobre napozeraný, rozuzlenie príbehu ho nijak neprekvapí. Zubaté ostrie som vzhliadol na základe odporúčania mojej milovanej mamičky :) Vraj keď odchádzala v 89´ z kina, nikto z návštevníkov nedýchal. Po záverečných titulkách ma napadlo, či si náhodou niekto pri vychádzaní zo sály "neprdol". Ale to je v poriadku. Nie každý snímok z pred 20 rokov zaberá aj v dnešnej dobe. Teraz vážne. Film je dobrý! No nie natoľko aby mi prebehla čo len jedna zimomriavka či pochybná myšlienka o svojom presvedčení. ()

Reklama

aluna 

všetky recenzie používateľa

Ty Nebezpečné známosti Glen Close, prožívající profesní morální očistec, jaký jen ženská, jež výrazně přispívá k verdiktu, zda-li vinná či nevinná osoba stráví následujících 30 let v lochu neřku-li hůř, může mít, jednou přivedou do hrobu. Ale buďte coby obhájkyně nestranná, když to na vás Jeff nenuceně vybalí s plnou parádou včetně projížďky na koních! Motivů vraždy je celá řada, od peněz, lásky, sexu, ega, čirý nenávisti, malýho nepohodnutí, závisti až po prostý potěšení z jatek, někoho by k násilnýmu aktu nedohnalo ani stádo volů, jinýmu stačí blbec jeden. Nesuď knihu podle obalu vs. první dojem je obvykle správný. Účel světí prostředky, ale někdy jen, když je svatý sám účel. A pak se v tom všem má chudák Glen, která tak jako tak bude balancovat na hraně pěkně zubatýho ostří, vyznat. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Od začátku jsem si říkal, že osmdesátky v USA nabídly celou řadu zajímavých filmů. Potají jsem doufal, že i tenhle film by mohl být s tou poctivou starou atmosférou, která z amerických filmů té doby přímo tryská. A taky že jo. Herci naprosto skvělí, i když Glenn Close ještě asi o dva stupně lepší. Místy slabší právnické drama, ale ke konci naprosto luxusní thriller, který si tu čtvrtou hvězdu prostě zaslouží. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Jeden z nejlepších trhrilerů 80. let, bezchybně kombinující soudní drama, romantickou rovinu a do konce napětí, zda Bridges je nebo není vrah. Samotné soudní přelíčení je dramatické, přináší několik zvratů a dokáže připoutat k obrazovce, finále je tak akorát akční ale ne přehnané, Bridges, Closeová, Coyote, Loggia hrají skvěle, navíc film ani na chvíli nenudí - tak co chtít více? ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (2)

  • Písací stroj je presne ten istý, na ktorom Joe Eszterhas písal scénar filmu. (ladko)

Reklama

Reklama