Reklama

Reklama

Neil McCauley (Robert de Niro) sa živí ako profesionálny lupič. Jeho posledná akcia však nedopadla celkom podľa jeho predstáv, jeden z jeho bandy totiž postrieľal celú posádku prepadnutého obrneného vozu. Po ich stopách sa vydáva detektív Vincent Hanna (Al Pacino). Začína sa neľútostný súboj dvoch mužov, ktorí patria v tom, čo robia, k tým najlepším. Obaja tušia kroky toho druhého a obaja majú svoj plán ako toho druhého dostať... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 454)

Lima 

všetky recenzie používateľa

Napínavá podívaná, které nevadí ani předlouhá stopáž. De Niro a Al Pacino se po dlouhé době opět potkali v jednom filmu a stojí to za to. Brilantní mix akce a až jakéhosi jemně psychologického portrétu dvou mužů, kteří každý stáli na opačné straně zákona, ale cítili k sobě navzájem respekt a měli cosi společného. Některé fragmenty jsou natočeny podle skutečných událostí, např. stěžejní scéna dialogu postav DeNira a Pacina v restauraci se skutečně stala. Heat (ktrej blb proboha zase vymyslel ten příšerný název Nelítostný souboj - já vím, film se musí prodat) je jeden z nejlepších filmů 90.let. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Vedle L.A. Přísně tajné druhá lahůdková krimi sága 90. let, v jejímž závěru nebudete vědět, komu fandit víc a díky které vypadá Temný rytíř jak vypadá. Pacino vs. De Niro, profík, který "neumí a nechce dělat nic jiného" proti profíkovi se stejnou diagnózou ve fatálním, nelítostném souboji. Skvělý pokec v restauraci nad kafem a realistický masakr policistů na útěku z banky. A ten moment, kdy De Niro musí během 30 vteřin opustit Brenneman! Škoda dobře obsazených ale upozaděných dalších členů zlodějského i policejního týmu. ()

Reklama

Dever 

všetky recenzie používateľa

// Distribútor: Warner Bros. // Počet premietajúcich kín v USA: 1,704 // Otvárací Víkend USA: $8,445,656 // Michael Mann zvolil luxusné herecké obsadenie na čele s Al Pacinom a Robertom De Nirom, čo určite dopomohlo k jednému z najlepších krimi filmov dvaciateho storočia. Od začiatku sa film nesie v parádnej akčnej atmosfére s bezchybne fungujúcimi scénami, ktoré maximálne vtiahnu diváka do deja. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $60miliónovTržby USA $67,436,818Tržby Celosvetovo $187,436,818║ Režisér Michael Mann natočil jeden z najlepších thrillerov, kde nám nedá len tak vydýchnuť a na ploche dve a pol hodiny ponúka strhujúci príbeh, prešpikovaný do posledného detailu. Ako je u Manna zvykom nechýba tu ani hustá, nadupaná, hlučná akcia, kde si potrpí na poriadny rachot zbraní, samozrejme dôraz tu je kladený na všetky aspekty filmu, takže núdza tu nie je o nič. Do hlavných úloh tu boli obsadené dve veľké legendy ako Al Pacino na strane dobra ako tvrdý nekompromisný policajt a Robert De Niro na strane zla ako bankový zlodej čo nerobí chyby. Ich cesty sa samozrejme stretnú a od tej chvíle začne príbeh ešte naberať na otáčkach a gradovať do silného finále. Popri týchto významných hercoch si tu skvelé úlohy zahrajú aj taký Val Kilmer, Tom Sizemore, Danny Trejo či William Fichtner. Keď sa to celé zhrnie ide doslova o herecký koncert v bravúrne poskladanom príbehu. V konečnom dôsledku tento film bol aj inšpiráciou pre Christophera Nolana a tvorbu jeho filmu Temný Rytier. Takže dôležitosť filmu Neľútostný súboj/Horlivosť je pre históriu kinematografie nesporný a právom je označovaný za jeden z najlepších filmov čo vznikli. /100%/ ()

dobytek 

všetky recenzie používateľa

Pro mě je tohle asi trochu zbytečnej remake, protože originál z roku 1989 se mi líbil o trochu víc. Asi chápu, proč Michael Mann tenhle remake natočil, ale nechápu, proč to má 3 hodiny. Film má proti originálu skoro dvojnásobnou dýlku, ale ono se tam vlastně nic moc navíc nestane. Je tam plno vedlejších a úplně zbytečnejch postav, plno rozhovorů o ničem, atd... Třeba postava policajta tady má nevlastní dceru, která dostává docela dost prostoru. Ale ta dcera je tam jaksi zbytečná. Proč tam je, když originál si bez tý postavy vystačil? Já fakt nevim. Ke konci jsem se už docela nudil. Jinak konec je tady taky jinej, ale ten v originále mi taky přišel lepší. Nechci říct, že by to snad byl špatnej film, rozhodně to stojí za vidění už jenom kvůli hercům, ale na víc jak 3 hvězdy to prostě nevidim. Kdybych originál neznal, tak možná ty 4 dám. ()

Galéria (163)

Zaujímavosti (80)

  • Mykelti Williamson na DVD špeciálnej edície filmu v rozhovore povedal, že Michael Mann zariadil, aby sa členovia obsadenia stretli so skutočnými detektívmi LAPD a socializovanými profesionálnymi zločincami v exkluzívnej reštaurácii (názov ktorej Williamson odmietol zverejniť). Členovia hereckého obsadenia hrajúci detektívov mali jednu noc večeru s detektívmi LAPD a ich manželkami, zatiaľ čo herci hrajúci zlodejov mali večeru so skutočnými zločincami a ich manželkami v rámci samostatného večera. Williamson povedal, že Mann usporiadal tieto udalosti, aby herci a herečky mali lepšiu predstavu o tom, ako sa skutoční detektívi a zločinci stýkali a komunikovali medzi sebou. (Arsenal83)
  • Slavná scéna z restaurace, kde se vůbec poprvé potkají Vincent Hanna (Al Pacino) s Neilem McCauleym (Robert De Niro) společně na plátně, byla z velké části improvizací obou herců. Tvůrci ji navíc jeli naostro bez zkoušek, režisér Michael Mann pak oba herce snímal dvěma současně běžícími kamerami. (casyy)
  • Počas prípravy na svoju rolu sa Ashley Judd stretla s niekoľkými bývalými prostitútkami, ktoré sa stali ženami v domácnosti. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

Michael Mann plánuje remake korejského hitu

03.11.2023

Pro hollywoodské režisérské matadory evidentně není vysoký věk žádnou překážkou v další tvorbě filmových spektáklů. Své o tom ví osmdesátiletý Martin Scorsese (Zabijáci rozkvetlého měsíce, Casino),… (viac)

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Reklama

Reklama