Reklama

Reklama

Smrtiaci príliv

  • Česko Mělčiny (viac)
Trailer 2

Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (685)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nie je to úplne najlepšie a zo záverom tiež nie som úplne spokojný, ale tu štvrtú tam predsa strelím. Filmy o žralokoch mám rád, ale väčšinou sú to všetko nudné béčka a Spielbergovy nikto nesiaha ani po päty. Jaume Collet-Serra mu ale celkom konkuruje v rámci atmosféry a napätia, aspoň do záveru, kde už to je prehnane akčné. Je to krátke takže to nenudí, čo je veľké plus, Blake Lively je sexi, žralok ešte viac a od čias Jaws si nepamätám lepší film s touto zubatou beštiou. 80% - 4* ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Spíše než o animal horor, se jedná o psychologický thriller, ve kterém jde o souboj odvahy a inteligence (Nancy), proti instinktu a nenasytné žravosti (žralok). A i když byla scéna mezi medůzami děsivá, byla mrazivě krásná, stejně jako hodina a půl strávená s tímto promáčeným příběhem. Napínavý, obrovsky povzbuzující film, který se dá, i díky Beltramiho hudbě a působivé kameře - dokonale procítit. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Úvod a prvých 10 minút ako z videoklipu, pekná krajinka, pestré farby raja na zemi a B. Lively sa premáva v plavkách... Po prvom zdramatizovaní začína byť film zaujímavý, celkom sa vydarila scéna s veľrybou a kamarátka čajka neurazí... Film mal takmer po celú stopáž našliapnuté k slušným štyrom hviezdam, ale záver z kategórie nezmyselných, nereálnych až úplne debilných to hodnotenie vrátil na priemernú úroveň. Tak nečakanú smerovku a odpich do strany nedá ani M. Phelps a to je iný plavec. 60%. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Nemístný hype šel kolem toho filmu. Jedná se o do pěkného kabátku oblečené prachsprosté stupidní béčko, které v kinoteátrech nemělo co pohledávat a za které kdybych vyhodil peníze, tak bych zle litoval. Takhle jsem to v klidu doma přežil bez úhony, takže sem nějaký ten upocený průměr lusknu, ale s touto letošní žraločí peckou se Shallows rovnat nemůžou a působí vedle ní jako pózerskej šunt, kterej zmizí pozítřku v propadlišti natural hororových dějin. 55% ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (32)

  • Režisér Jaume Collet-Serra vnímal film ako film o prežití a rozhodol sa neklásť dôraz na krv, k čomu poznamenal: "Toto nemá byť film o monštre." (Arsenal83)
  • Původně měl film režírovat Louis Leterrier, ale projekt opustil kvůli rozdílným názorům se studiem a snížení rozpočtu. (Spidey3)

Reklama

Reklama