Reklama

Reklama

Smrtiaci príliv

  • Česko Mělčiny (viac)
Trailer 1

Surfistka Nancy si ani nemohla vybrať krajší deň na zdolávanie vĺn. Odľahlá pláž pripomína raj na zemi, no nevinné surfovanie sa čoskoro zmení na peklo. Z mora sa totiž vynorí hrozba - veľký biely žralok, ktorý Nancy síce zraní, no napriek tomu sa jej podarí dostať na neďalekú bóju. Žralok sa však svojej koristi tak ľahko nevzdá a okolo bóje trpezlivo krúži. Pobrežie je síce vzdialené len 200 metrov, no so stúpajúcim prílivom je žralok k svojej koristi každou minútou bližšie... Nancy tak musí musí pozbierať všetku odvahu, aby sa dostala bezpečne na breh. (Itafilm)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (685)

silentname 

všetky recenzie používateľa

Na "The Shallows" som sa celkom tešil. Mám rád Blake Lively a už to bude nejaký ten čas, kedy sme mohli vidieť dobrý film so žralokom. A tento film ma skutočne potešil a má svoje dobré momenty. Kým iné zase boli trošku divné. Keby som to ohodnotil ako celok, tak si myslím, že hlavná hrdinka je dostatočne inteligentná, má s čím pracovať a vie sa dostať zo situácií a vyťažiť maximum z toho, čo môže. A robí z filmu dobré sledovanie, lebo vie ako bojovať a rozhodne sa nevzdať. Záverečná momentka so žralokom podľa mňa skutočne stojí za to. Ale zase scénky s medúzami, alebo fakt, že vidí svoju zosnulú mamu a podobné pre mňa robia z tohto filmu viac jednorazovú záležitosť, než filmovú klasiku. Musím dokonca priznať, že aj to priateľstvo s čajkou bolo dobre spracované. Som rád, že som film videl, možno by som si ho v telke pozrel aj znovu, ale skôr ako nostalgickú spomienku než ako silný thrillerový zážitok. Čakal som viac atmosféry, viac boja a napätia. Ale celkovo som neostal nespokojný. Takže preto je aj moje hodnotenie nakoniec pozitívne. Hodnotenie: B- ()

POMO 

všetky recenzie používateľa

Nie je to seriózny horor ani thriller, ktorý by vo vás zostal. Je to chvíľami napínavá, formálne efektná zábava pre popcorn publikum, plná blbostí. Obzvlášť vo finále. Nad priemerom ju drží iba pôvab a herecká snaha Blake Lively. V týchto vodách dávam prednosť minimalistickejším a uveriteľným nervákom typu The Reef. ()

Reklama

HoneyBunny 

všetky recenzie používateľa

Poctivý thriller, který díky krátké stopáži ani chvilku nenudí. Naopak, Collet-Serra je kvalitní režisér a zvládá emocionální momenty, lekačky, napětí... Blake Lively nesleze z plátna a pro mě překvapivě je velmi sympatická, takže mi nedělalo problémy si o její postavu dělat jako divák starosti. Líbilo se mi, že mexické postavy jsou tu vykresleny pozitivně/neutrálně, ne jako podezřelí cizáci, kteří chtějí jen ukradnout Nancyin americký iPhone. A líbilo se mi, že Nancy není žádná dáma v nesnázích. Collet-Serra má čas i na to věnovat pozornost rackovi, který Nancy celou dobu dělá společnost. (Byla jsem si jistá, že to racek schytá!) Jako jednohubka (o nic jiného se zúčastnění nesnažili) jsou Mělčiny dokonalé - pobaví, napnou, nabídnou krásné scenérie a sympatickou hrdinku, o kterou se budete bát. 70 % ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Když obyčejný smrtelník narazí při surfování na očividně nas*aného a značně narostlého bílého žraloka s plnou zubní výbavou, má to okamžitě spočítané. Když ale takový žralok narazí na Američanku Blake Lively, která si umí mistrně zašít tržnou ránu vlastním náramkem a je bojovnice po zesnulé mamince, máme tady náhle zcela otevřenou a poměrně dynamickou bitvu o přežití. Ale jak mě zpočátku ten dosti filmový příběh bavil a Serra mě opakovaně uspokojoval rychlým, ale přehledným střihem, solidním tempem a hodně ikonickými záběry na polonahé tělo krásné Blake, postupně se ta vyčerpaná námětová studánka začala negativně projevovat a vše dospělo do pravda strhujícího, avšak silně přemrštěného finále, které tomu v Čelistech nesahá ani po konec zadní ploutve. Doma u televize velká pohodička i díky Beltramiho nenápadnému (a v závěru skvěle gradovanému) soundtracku, do kina bych ale něco místy tak okatě digitálního radši nepouštěl... ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Neradostných výluhů Čelistí jsme tady měli už zatraceně hodně. Kombinace rychlých střihů, roztěkané kamery, plastových ryb, umělé krve a mizerné dramatické hudby byla přinejmenším pokaždé úsměvná. Solidní španělský řemeslník Jaume Collet-Serra se s ničím nemazlí, hned nám naservíruje několik sympatických záběrů na odlehlou pláž a hlavně pohled na božské tělo dlouhonohé Blake Lively s blonďatou hřívou, které umřela matka, ale byla bojovnice a nedostudovaná medička Blake (pochopitelně) záhy taky bude. Chvíli si zařádí na prkně, pokecá s dvěma hošanama a pak to přijde. Primitivnější (zápletkou) to být nemohlo. The Shallows nicméně představovaly takového černého koně letní filmové nabídky. Zklamaly tak napůl. Zraněná dívka odkázaná na kousek útesu a vlastní zbytky sil tu a tam dělá zvláštní rozhodnutí, tvůrci to tu a tam hodně přeženou s ambicemi a diváckou trpělivostí (finále je hodně úsměvné), na druhou stranu je otázkou, co je lepší cestou? Zda podobně laděné snímky, ve kterých postavy dlouze plavou a jen civí kolem sebe, jestli neuvidí žraločí ploutev, což se stává nepříjemně únavným..? I tady diváka napadá, co a jak šlo udělat lépe, nicméně se alespoň opravdu hezky kouká na slušné vizuální nápady a Blake Lively, pro kterou byla Věčně mladá první seriózní hereckou příležitostí a nyní potvrzuje, že vlastně solidně utáhne i podobnou survival jednohubku. Pokud nečekáte příliš!! ()

Galéria (54)

Zaujímavosti (32)

  • Film bol úspešný v pokladniach, keď rozpočet 17 miliónov dolárov zarobil už za prvý víkend a nakoniec zarobil celkovo 119 miliónov. (Arsenal83)
  • Blake Lively mala kaskadérku pre surferské scény, pretože nevedela surfovať profesionálne. „Všetko, čo som vedela, bolo pádlovať,“ povedala. Jej dablérkou pri surfovaní bola profesionálna austrálska surferka, 19-ročná Isabella Nichols, ktorá naučila Blake ako správne pádlovať, ako navoskovať dosku a nasadiť lano na nohy a plutvy, aby to vyzeralo autenticky. (Arsenal83)

Reklama

Reklama