Reklama

Reklama

Série(3) / Epizódy(18)

Obsahy(1)

Dokumentárna séria o industriálnych stavbách Slovenska. (RTVS)

Recenzie používateľa blondboss k tomuto seriálu (6)

Season 1 (2017) (S01) 

Tento dokument je vcelku zaujímavý a je robený takým modernejším spôsobom, ktorý neukazuje len históriu jednotlivých stavieb, ale aj ich súčasný stav a využitie, po prípade nejaké zámery do budúcnosti. Najviac sa mi v tejto prvej sérii asi pozdávali časti o partizánskych obuvníckych závodov a sereďskej niklovej huti. Ale ani ostatné nie sú na zahodenie, len sú menej zaujímavé z pohľadu diváka. 70 % ()

Season 2 (2022) (S02) 

Druhá séria tohto výnimočného dokumentárneho seriálu ma doslova nadchla. Bude to asi tým, že veľa príbehov sa týkalo hlavne východného Slovenska, odkiaľ pochádzam, ale musím uznať, že rozprávanie a dobové zábery boli skombinované precízne, s veľkou dávkou nostalgie a citu. Najviac ma asi bavilo rozprávanie o duklianskych udalostiach, to bolo ozaj silné. Ale celkovo táto séria sa podarila určite viac ako prvá. Snáď úroveň kvality bude pokračovať aj ďalej. 80 % ()

Projekt 566 sedadiel (2022) (S02E01) 

Kino Družba je v Košiciach legendárne a som rád, že o ňom vznikol podobne ladený dokument, ktorý nie je len obyčajným historickým rozprávaním, ale prináša moderný pohľad na samotnú dušu toho kina. Určite si človek utkvie v pamäti rozprávanie miestnych premietačov, u ktorých je vidieť silný nostalgický nádych. Ja som sa bavil. 70 % ()

Michalovský Černobyľ (2022) (S02E03) 

Tento diel série je pre mňa špecifický hlavne v tom, že som z východu a tento kraj mi nie je cudzí. Navyše toto sídlisko skutočne v mnohom pripomína mesto duchov v štýle Černobyľu a mnohí možno o tom ani nevedeli. Dokument síce nerozpráva až tak vyčerpávajúco o histórii, ako to vznikalo, ale už len samotné zábery stoja za to. 70 % ()

Season 3 (2022) (S03) 

Tretia séria tohto výnimočného dokumentu bola azda najslabšia. Nebolo to ani tým, že by to bolo zle zdokumentované alebo sa tu človek nedozvedel zaujímavé informácie, ale skôr to bolo o tom, že samotné prezentované stavby boli dosť nudné a ničím výnimočné. Na druhej strane som ale o nich vôbec nepočul, takže za to určite veľké plus. Celkovo ale tento dokument kvitujem a som rád, že vznikol. 60 % ()

Príbeh Meriny (2022) (S03E03) 

Merina ako trenčiansky odevný závod mi dokopy nič nehovorila. Ani tento dokument nepriniesol veľa zásadných informácií o tejto stavbe, akurát tak priniesol aký-taký pohľad do konfliktu aktivistov a developerov, pričom neponúkol v zásade žiadne riešenie. Asi jedna z tých slabších častí tejto zaujímavej série. 50 % ()

Reklama

Reklama