Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Idylickú krásu gréckeho pobrežia narušila vojna. Talianske okupačné jednotky sa vylodili na kedysi pokojný ostrov Kefallénie. Kapitán Antonio Corelli (Nicolas Cage) so svojím mužstvom berie svoj pobyt na ostrove ako dovolenku - ale s tým, že vojna je na dosah. Corelli, muž neskrotnej povahy, sa vášnivo zamiluje do krásnej a vzdelanej Pelagie (Penélope Cruz), ktorá je dcérou vidieckeho lekára Iannisa (John Hurt) - Corelli u nich býva počas okupácie. Antonio si nakoniec svojím šarmom, príjemným vystupovaním a svojou túžbou, aby vojna prebehla pokojne, získa napriek počiatočnej nenávisti i Iannisovo priateľstvo. Keď Pelagiin snúbenec, miestny rybár Mandras (Christian Bale), odchádza bojovať k partizánom, vzťah medzi Corellim a Pelagiou ešte zosilnie. Milenci sa musia rozhodnúť medzi lojálnosťou k svojej vlasti a vzájomnou láskou, ktorá musí čeliť nepriazni osudu a vydržať nevyhnutné utrpenie... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (203)

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Bože, bože, mala som chuť plakať! Aby ste ma pochopili - dávam tri hviezdičky len pre veľkú toleranciu k americkým filmárom, pretože takto zmrdanú knižnú predlohu som asi ešte nevidela!!! Pôvodný román od geniálneho Louisa de Berniéres patrí u mňa medzi knihami k špičke - a oni toto skvelé dielo vykastrovali, vyžmýkali, poutierali s ním chrontavú podlahu a potom z toho zvyšku natočili hlúpu sentimentálnu love-story!!! Ak je tu niekto, komu sa ten príbeh páčil, nech vie, že toto je len jeho kostra a ak chce vidieť, že za negrécky nevášnivou Penelope Cruz a šarmantnejším, ale príliš sentimentálnym Nicolasom Cageom a nevyužitým Christianom Baleom (a skvelou Irene Papas) sa ukrývajú oveľa zaujímavejšie románové postavy a košatý príbeh plný nielen lásky, ale aj reality, smútku a krvi - nech si radšej prečíta knihu! ()

July 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený film okořeněný krásnými záběry ostrova. Jako u většiny amerických (i když tady šlo o koprodukci, USA měly zjevně hlavní slovo) filmů o 2. světové válce v Evropě, i tady se dá najít spousta historicko-technických nesrovnalostí a nepravděpodobností, ale film je i tak výborný. Mandolína kapitína Corelliho ale spadá do té nezařaditelné kategorie mezi 3 a 4 hvězdičkami - kde tři jsou příliš málo a čtyři mnoho. Takže nebuďte udiveni, když moje hodnocení filmu bude každou chvíli kolísat. :-) A určitě si brzy půjčím knižní předlohu. ()

Reklama

Paxxx.cz 

všetky recenzie používateľa

Válečné filmy mám rád, ale tady se stejně jako u filmu Pearl Harbor jedná hlavně o romantiku. Té zde na můj vkus bylo hodně, ale i tak musím uznat, že tenhle film se mi líbil. Skvělí herci a pěkné zachycení historických událostí, které by neměli být zapomenuty (poprava italských ustupujících jednotek). ()

Smok 

všetky recenzie používateľa

Zo začiatku by až človek mohol mať pocit, že kapitán Corelli a jeho talianski spolubojovníci idú obsadzovať grécku Kefalloniu hlasným spievaním a bombardovať ju budú husľovými kľúčami. Do konca sa nič nemení a divák dostáva skôr nasladnutú vojnovú romantiku, ako nejakú poctivú akciu. Som mierne sklamaný, lebo som si Mandolínu púšťal v domnení, že pôjde o vojnový film... ()

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Velmi kvalitní film, kde se opět "ukázal" kvalitní režisér JOHN MADDEN. Ještě nikdo se tolik nezabýval vojáky italské armády, kteří bojovali po boku německého Wehrmachtu v 2.svět.válce. Stalo se při obsazení Řecka v r.1943, kdy slunce, moře, pláže a ženy daly vojákům stejné letory zapomenout, že přišli bojovat. Možná, že si mnozí uvědomili, že stojí na špatné straně války, ale zapletli se s řeckými partyzány a to jim Wehrmacht neodpustila. Film upozornil na skutečnou událost, na popravu italských vojáků za zradu na OSE a též na oběti poválečného zeměstřesení v r.1947 v Řecku. Nejednalo se tedy o líbivý romantický film, ale o novelu na podkladě skutečných událostí. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (7)

  • Námětem pro knihu i film byly události z 24. září 1943, kdy bylo popraveno 5 000 italských vojáků, kteří se po boji vzdali Němcům. Popravu nařídil sám Adolf Hitler a patří k nejhorším válečným zločinům druhé světové války, protože Němci postříleli neozbrojené válečné zajatce. (xisp)
  • Na to, aby Nicolas Cage zvládol hru na mandolíne, dohliadal anglický skladateľ a dirigent Paul Englishby. Vyjadril sa, že herec je veľmi talentovaný a skutočne na mandolíne vo filme hral. (lemonova)
  • Natáčelo se na řeckém ostrově Kefalonia. (xisp)

Súvisiace novinky

Michell, Roger Michell

Michell, Roger Michell

19.07.2006

Zatímco miliony fanoušků nepřemožitelného agenta britské tajné služby s kódovým označením 007 čekají na debut Daniela Craiga v roli Jamese Bonda, který se světu představí v listopadu, producenti nové… (viac)

Reklama

Reklama