Reklama

Reklama

Mia a biely lev

  • Česko Mia a bílý lev (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Kráľ prírody, majestátny lev ako ten najlepší kamarát a domáci miláčik? Prečo nie? Jedenásťročné dievča Mia sa s rodinou presťahuje na farmu v južnej Afrike, kde sa jej v leviej rezervácii splní dávny sen snáď všetkých detí sveta. Dostane malého levíka, mláďa vzácneho bieleho leva. Charlieho. Počas pár ďalších rokov sa z nich stanú nerozluční priatelia, parťáci na celý život, ktorých puto a láska stiera rozdiel medzi svetom ľudí a zvierat. Z mláďaťa, ale vyrastie naozajstné zviera, z roztomilého levíka sa stane skutočný úžasný silný lev. A Mia zistí, že rodinnej farme sa až tak dobre nedarí a otec musí obetovať jej jedinečného bieleho leva ako trofej pre lov turistov. Mia a biely lev nemajú inú možnosť, než utiecť, a vydať sa spolu na úžasnú cestu do africkej savany, aby v divočine ďaleko od pušiek lovcov našli pre Charlieho bezpečné miesto a levie kráľovstvo. Priateľstvo totiž nie je iba slovo, ale záväzok a skutočné dobrodružstvo. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (66)

filipvrbik 

všetky recenzie používateľa

Film, který je natočen podobným způsobem jako obdivované Chlapectví, ale narozdíl od něj má hlavu, patu a děj.. Moc hezké záběry africké přírody, střídá dojemný příměh Mii a jejího kamaráda Charlieho - vzácného bílého lva. Je tu jedno velké plus a proč tomu dám za plnou, protože je tu opravdu skutečný rostoucí bílý lev, žádné CGI, takže tento film je opravdu mimořádný, a moc hezky se povedl...90% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Mia And The White Lion" podľa mňa ako dobrý rodinný film funguje. Pokojne na to zoberte deti, Myslím si, že sa budú radi pozeraťn a film s bielym levom a jeho najlepšou kamarátkou v podobe mladej Mii. Možno som od filmu ale čakal o niečo viac. Mám pocit, že sa tu objaví veľké množstvo klišé. Jednoznačný zloduch, ktorý tu slúži len na to, aby bol jednoznačný zloduch. Ukazuje to síce, že pytliactvo na levov je stále aktuálnou témou a je to pre niekoho veľmi veľký biznis. Priateľstvo medzi Miou a Charliem je veľmi autentické a niekedy sú to väčší priatelia na celý život než ľudia. V závere je podľa mňa niekoľko vynikajúcich momentiek. Moja najobúľbenejšia je asi tá, keď je vidno, že Mia je z toho všetkého frustrovaná a až sama sebe nadáva, aká je hlúpa, že si myslela, že to zvládne a nebráni sa povedať "blbý lev". A viem ju pochopiť. Vizuálne je pravda, že film vyzerá vynikajúco. Pôsobí to maximálne skutočne, ako by som aj chcel. Žiadne lacné triky, žiadne pomôcky. Skutočný život jednej rodiny medzi levmi. Funguje to dobre. Možno keby bol príbeh zaujímavejší, tak by som to ohodnotil lepšie. Osobne by som asi viac odporúčal film "Brothers Of The Wind". Aj po vizuálnej stránke aj po príbehovej stránke. Rozhodne menej klišé a scénok, ktoré sme videli miliónkrát. Ale na jedno pozretie to pohodlne stačí a nenudí to. Hodnotenie: B ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

V škatuľke rodinných filmov príjemný prírastok, aj keď v tomto prípade by som o nejakom extra dobrodružnom vyžití nehovoril. Skrátka je to o dievčinke, ktorá si konečne v Afrike dokázala nájsť zvieracieho kamaráta, a ktorého sa potom v závere snaží zachrániť. To je celé. No veľmi dobre sa na to pozeralo, aj keď to bolo také skoro priam až kresťansky cukríkové. Aj dievčatám sa páčilo. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Film o “lvích farmách”, jejich chovu a lovu zabalený do rodinného drama kabátku. Mělo to emoce (vztah Mia-lev), hezky se na to dívalo (zebry, lvi, hyeny, krásné prostředí Afriky) a nenudilo to. Na závěr pointa celého filmu proti lovu lvů, se kterým by se mělo něco asi opravdu začít dělat. Hezký film, co chytne za srdce. Některé záběry jsou neskutečně krásné a filmaři si s tímhle pěkně vyhráli. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Klasicky strihnutý rodinný film pre sobotňajšie popoludnie s ekologickým posolstvom. Záverečná informácia o vyhýňaní levov je to najhodnotnejšie čo prináša, čo ale nie je málo, kto vedel o vyše 90% úbytku zvieraťa vo voľnej prírode? Inak na logiku treba zabudnúť, Mia je na parkovisku s levom v aute, ktoré sa ide od jeho pohybu rozpadnúť a okoloidúcim stačí infoška od Mii, že všetko je v poriadku, tato hneď príde. Samozrejme jej útek je úplne nezmyselný, ale o to vážne nejde. Nakoniec asi išlo štábu a hercom, okrem spomínaného posolstva, hlavne zažiť Afriku na vlastnej koži a pohrať sa so zvieratkami. Za širšiu distribúciu môžu tvorcovia ďakovať najmä Melanie Laurent, len potom aj tie očakávania sú asi aj vyššie. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (7)

  • Behom záverečných titulkov hrá pieseň "The Lion Sleeps Tonight", ktorá sa mimo iné objavila aj vo filme Leví kráľ (1994). (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. října 2018 na festivalu Cinéfilous. (ČSFD)
  • Film se natáčel od května 2015 do prosince 2017 (ČSFD)

Reklama

Reklama