Reklama

Reklama

Rodina Addamsovcov

  • Česko Addamsova rodina (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pripravte si prsty na lusknutie! Na plátna kín opäť prichádza ikonická rodina, ktorá každý rok vyhráva všetky súťaže na Halloween. Tentokrát sa členovia tejto vtipnej a výstrednej rodinky predstavia v animovanej podobe. Malí aj veľkí diváci sa môžu tešiť na skvelú zábavu, pretože Addamsovci sa budú snažiť silou-mocou dokázať, že dobrí susedia sú pre svoje okolie na nezaplatenie. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (13)

Trailer 1

Recenzie (156)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ani zďaleka taká katastrofa, ako sa šušká. Zopárkrát som sa uchechtol, čo je viac ako som čakal. Ono sa tvorcovia nakoniec viac inšpirovali Nožnicovorukým Edwardom či Truman Show, než pôvodnými či hranými Adamsovcami, v čom možno tkvie kameň úrazu pre mnohých fanúšikov tejto rodinky. Ale tento animák má spád, slušný dej, problém skôr vidím v tom, že aj keď sú v centre pozornosti obe decká, ich dejové línie nie sú príliš rozvinuté, ide najmä o to, aby každý z početnej rodiny dostal aspoň aký-taký priestor. Skrátka by Addamsovcom podľa mňa slušala ešte štvrťhodinka navyše. ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Nová Rodina Addamsovcov je dôstojným pokračovateľom dvoch predchádzajúcich celovečerných inkarnácií. Animované podoba jej veľmi pristane, dokonca zdôrazňuje niektoré charakteristické rysy, s ktorými si hraná podoba zatiaľ nedokázala poradiť. Nie je však veľmi súčasným filmom. Skôr akoby formálnymi postupmi rodinnej komédie uviazla niekde v 90. rokoch. V niektorých scénach tak trochu okato začne viesť prim určité moralizovanie a snaha detského diváka kultivovať, či poučiť. Na druhej strane sa film v mnohom veľmi funkčne približuje atmosfére pôvodného televízneho seriálu. Zatiaľ, čo v celovečerných interpretáciách Barryho Sonnenfelda v deji prevládal vždy niečím narušený vzťah medzi strýkom Festerom a jeho bratom Gomezom, aktuálne stvárnenie opätovne sústredí svoju pozornosť na detské postavy. A tak to má byť. 60% ()

Reklama

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Jak kdyby si tvůrci tohoto animáku vzali jako vzor hranou verzi Addamsovy rodiny z devadesátých let a tu převedli do digitální podoby, včetně návaznosti příběhu a dokonce i některých scén. Plus, aby přišli s něčím novým, tak těm scénám přidali na absurditě a neskutečnosti, když už je to kreslené a možné je vlastně cokoliv. Nemůžu si pomoct, ale mám pocit, že v kreslené formě to zde vůbec nefunguje. Pořád jsem si říkal, kde je ta hranice únosnosti pro dětského diváka. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Rodinné problémy jsou nadčasové a všudypřítomné a nevyhne se jim ani nejmorbidnější rodinka všech dob. Wednesday je znuděná svým všednočerným životem a hledá útěchu v růžových končinách, zatímco Pugsleyho čeká náročná zkouška dospělosti v podobě šavlového tance. Podle zdejšího i zahraničního (Imdb) hodnocení jsem čekal něco horšího, nicméně ve výsledku jde o svižně natočený kousek s nejedním dobrým nápadem či hláškou, který se sice nikdy nestane ikonou svého žánru, ale diváka rozhodně neurazí. Na druhou stranu je však pravda, že se z toho určitě dalo vytřískat víc, protože Addamsovic rodinka oplývá velkým potenciálem. ()

giovanni3 

všetky recenzie používateľa

Tato novodobá předělávka klasické Addamsovy rodiny mne až tak moc nechytla. Příběhová modernizace o mobily, influencery, focení jídla atd.. za mne děj sráží. Což se projevilo i na humoru, který byl mnohdy "tlačen" přes hyperaktivní makléřku, či její "emo" dceru. Naopak chválím animaci. Zvažoval jsem jen 3z5, ale nakonec dávám slabší průměr tudíž 2z5. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (14)

  • Ve filmu je odkaz na film To (2017), a to ve scéně, kdy malá Wensdy přinese červený balónek a matka ji na to odpoví: „Tyhle věci většinou drží v ruce nějaký vraždící klaun.“ (Hovadin)
  • Obřad rodiny Addamsů se nazývá Mazurka, po živém polském lidovém tanci. (ČSFD)

Reklama

Reklama