Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Teresa Banksová byla zavražděna. Speciální agent FBI, který zločin vyšetřoval, zmizel beze stopy. Agent Cooper se marně snaží rozmotat případ, obestřený rouškou záhad a tajemství. Jediným výsledkem jeho snažení je neodbytný pocit, že neznámý vrah zaútočí znovu. Uplyne rok. Ocitáme se v městečku Twin Peaks. Pod rouškou poklidné středostavovské idyly bují síly temnot a vládne strach. Nevinné tváře některých středoškolaček skrývají návyk na kokain a neuspořádaný sexuální život. Jedné z nich, Lauře, zbývá posledních sedm dní života... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (505)

Legas 

všetky recenzie používateľa

Kdysi jsem viděl asi 5 epizod seriálu a teď TOHLE. Film je pěkně psycho. Co si ze seriálu pamatuju, teď mě nadchnul skvělým černým humorem a celkovou podivností. Ohni se mnou pojď je ale totální psycho-nářez, lynchovina jako bejk, která se mi místy i hnusila, ale musím uznat, že film je opravdu výborně zvládnutý, má pekelně znervózňující atmosféru a rozhodně JE působivý. ()

robbiee 

všetky recenzie používateľa

[imdb: 6.9/10] | me: Mindfuck ako hrom, ale čo iné sa dalo od Lyncha čakať. Teda, v istom momente niekde v polovici filmu som mal ten fajn pocit, "že to mám" a že sa chytám na ten skrytý odkaz a myšlienku, ale pár minút na to sa to celé rozplynulo ako prd, padlo ako Poľsko v tridsiatomdeviatom a potom som sa už len díval ako mi uteká dej pred očami a nič, ale vôbec nič (až na malé detaily) nedávalo zmysel. Avšak ani napriek tomu som sa nenudil, scény sú vypracované do detailov a tak som sa aspoň tešil z toho pocitu strachu a neistoty čo na mňa pravidelne prichádzal. Takže o čom film bol ani poriadne neviem, ale celkom som sa na tom bavil a aj to je niečo čo si treba pozrieť. ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Ďalší, tentokrát už môj piaty, pokus o skamarátenie sa a Lynchom nevyšiel znova podľa predstáv. Náš vzťah ostáva vo vlažnom prijatí každého jeho filmu a zatiaľ len čakám, kedy sa to zmení. Dával som veľké nádeje do toho, že to bude môcť byť práve tento kultový film (seriál som ešte nevidel). Moje nádeje však spľasli už po polhodinke. Dovtedy to vyzeralo na celkom súvislý a pomerne ucelený príbeh. Zrazu však príde sek, postavy zmiznú bez vysvetlenia a šup do toho úplne iný príbeh. Samozrejme ďalej to už bolo typické lynchovské servírovanie zmagorených dezilúzií a pošahaných scén a vsuviek, ktorých zámer a podstatu snáď chápe len on sám. Už ma prestalo zaujímať kto je vrahom Teresy Banksovej, alebo čo hrozí Laure Palmerovej, keďže som vedel, že žiadne poriadne vysvetlenie, či rozuzlenie nepríde. Napriek tomu bol ale scenár tak zručne a zaujímavo natočený, že i napriek týmto faktom som sa takmer vôbec nenudil a so záujmom som to dopozeral. 65%. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Piata hviezda je v podstate „len“ za približne najlepšiu a najautentickejšiu barovú scénu všetkých čias (docenenie tejto maličkosti má istotne súvis s tým, že som si pozrel film v rámci silvestrovského programu), ale ber to čert. Navyše mi zapadlo pár ďalších dielikov do skladačky s názvom Mulholland Dr.. 90% ()

Arx 

všetky recenzie používateľa

Další majstrštyk Davida Lynche, který hlavně ocení jeho skalní fanoušci. Já se za něj tak trochu považuji a u mě jde o velice dobrý filmový zážitek. Na Lynchovy filmy existují vždy dva úhly pohledu. Jeden je, že jde o naprostou slátaninu, která stojí na nepochopitelném příběhu a která nemá normálnímu divákovi co nabídnout. Druhý pohled je víceméně umělecký. Žádný jiný režisér nemá ve světe filmu svůj osobitější rukopis. Na obou pohledech něco je a i já se občas přistihnu, že se při sledování některého z jeho filmů (Mullholand Drive, Lost Highway, Twin Peaks) zaobírám otázkou "proč vlastně se na takovou blbost dívám??". Pak ale přijde scéna, která mě naprosto ohromí a z které mi ještě hodinu po pomyšlení na ní vstávají hrůzou a obdivem všechny vlasy na hlavě. A právě v tu chvíli přichází Lynchovo kouzlo a originalita. A na nějaký logický přiběh můžu akorát zapomenout. Na ten se u mistra Lynche nehraje. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (22)

  • Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn a další herci nejevili zpočátku zájem o převedení jejich televizní role na filmové plátno. Další verze scénáře je ale nakonec přesvědčili a obsazení je tak až na malého Pierra a Donnu totožné. (Zdroj: Temné stránky duše) (trojúhelník)

Súvisiace novinky

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

Zemřel skladatel Angelo Badalamenti

13.12.2022

Svět filmové hudby přišel o jeden ze svých významných hlasů, ve věku pětaosmdesáti let totiž v neděli v New Jersey zemřel americký hudební skladatel Angelo Badalamenti. Informaci o úmrtí zveřejnili… (viac)

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

Kultovní Městečko Twin Peaks čeká 3. série

07.10.2014

Po zrušení se vrátila zpět na televizní obrazovky jen hrstka seriálů. A ode dneška patří do téhle elitní skupinky také Městečko Twin Peaks Davida Lynche (Mulholland Drive, Lost Highway), jehož třetí… (viac)

Reklama

Reklama