Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 5

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 5

Recenzie (361)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Začiatok na mňa pôsobil tak, že som sa spýtal sám seba, načo som sa do toho vôbec pustil. Typický začiatok o filme so žralokmi. Dve absolútne nány, ktoré sú síce atraktívne, ale z ich pubertálneho správania sa vám chce strčiť prsty do krku. Nechcem preháňať, ale ako sa tie dve sliepočky spustili do klietky, bolo to ako z Hollywoodskeho sna od Spielberga a ja som čumel, až som nedýchal. Samozrejme aj kvôli strachu - žraloky proste neznášam, ale išlo o celkový priebeh a situácie. Tento film proste skončí ako všetky Bčka v zabudnutí a svedčia o tom aj tunajšie hodnotenia, ale ja keď nemôžem film ani pozastaviť aby som mohol ísť na wc, tak nemôžem dať inak ako plný počet. Mám si to chuť pozrieť okamžite znovu. A to aj keď vás koniec doženie do absolútnej zúrivosti. Verte mi. ..Keby nebolo trápnych prvých 10 minút a posledných 9, tak aspoň pre mňa by to bol absolútne ten najlepší film o žralokoch a že som ich videl dosť. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

Lucasion 

všetky recenzie používateľa

Máme tu léto a kromě akčních popcornovek je potřeba i nějaké té hororové atmosféry. Nejlépe s troškou krve v moři. 47 meters Down mě zaujal trošku zajímavým nápadem a to poslat dvě hezké holčiny v kleci vstříc osudu do hlubiny. Kolem krouží žraloci a ukazatel vzduchu klesá. Co teď? Snahu o dobře natočený horor tvůrcům upřít nelze. Atmosféra pod hladinou je totiž opravdu dobrá. Navíc žraloci nejsou gumový a ani značně CGI. Film se ovšem nevyhne jistým klišé a to, že jakmile se po dvaceti minutách ocitají dvě krásky ve vlhkém hrobu desítky metrů pod hladinou, tak jedna je velká hrdinka a druhá velká panikářka. Občas mi lezla až na nervy. Krom neúměrného mizení baru vzduchu je i poslední půl hodina až velmi průhledná. Plus má film za kameru, efekty, hezké herečky a napětí. Já si zas pro změnu uvědomil, co mě skutečně děsí. PS: Odpustím i tu nepravděpodobnost s okem. (69 %) ()

ClintEastwood 

všetky recenzie používateľa

Filmy o žralocích mě fascinují (i děsí zároveň) již od chvíle, kdy jsem v dětství poprvé viděl Čelisti. 47 metrů jsem si tedy nemohl nechat ujít a i když je to samozřejmě za vlasy přitažená blbina, musím uznat, že atmosféru a napětí snímek rozhodně nepostrádá. Po Otevřeném moři, Mělčinách či Útesu smrti, další povedený žraločí film, s poměrně překvapivým závěrem. Já jsem se dobře pobavil a o to jde. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)
  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama