Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 4

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (361)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Tento rok druhý survival so žralokmi (Shallows som ešte nevidel, ale sklamanie neočakávam) a bolo na čase, že tvorcovia sa zase trochu prebúdzajú v rámci animal horrorov, pretože dobrý žraločí kúsok som už 6 rokov nevidel (naposledy ma takto chytil The Reef). Výborné. Dve sympatické holčiny ostanú "visieť" na dne v klietke v spoločnosti zubatých kamarátov, dochádza im vzduch a nemôžu von. To je ako byť uväznený na lanovke, pomaly zamŕzať a dolu vlci. Alebo na strome a dolu krokodíl, alebo v dome s tigrom, to je jedno. Proste ešte sa asi nikdy nestalo, že by ma takýto horor (alebo thriller pre mňa za mňa), mohol sklamať. Veď čo je lepšie, utopiť sa, alebo to risknúť, nech ma zožerú? Napinák ako má byť, s prehľadom nakrútené aj zahrané. Režisér sa pokúsil aj o nejaké malé prekvapenie, ktoré už na síce asi na niekoho nezaberie, ale snaha sa cení. Nemám vlastne žiadne výhrady, takže plných 5. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Myslel som si, že žraločí atak je v rámci natural hororu už vytuchnutá téma, ktorá ma nemá čím prekvapiť, no mýlil som sa... Pri sledovaní britského 47 Meters Down som opäť zažil pocity mrazenia, napätia a úzkosti podobné tým, aké som mal svojho času počas kino projekcie dnes už legendárnych Spielbergových Čeľustí. Keď si prezerám režijnú filmografiu Johannesa Robertsa, musím uznať, že tento ortodoxne hororový filmár mi hrá do noty ako málokto a na jeho tvorbu v najbližšej budúcnosti určite zameriam pozornosť. ()

Reklama

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Strhující , napínavý předvidatelný ale i hodně nečekaný tenhle snímek o boji a přežiti mezi člověk a žralokem. Co byste neudělaly proto abyste ukázali že se umíte bavit a vyzkoušeli všechno možné, třeba i selfie se žralokem jde vyzkoušet. Žraloky já můžu a po výborném snímku Mělčiny přichází další žraločí teror. Žralok luxusní svou velikosti i se svými kámoši , herečky na správném místě jedna hysterická jedna bojácná jak už to bývá, vše okolo užasne až na rychlý konec který bych prodloužil. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Mám rád filmy o žralokoch. Od vtedy čo som si pozrel Spielbergove “Čeľuste" trpím žraločov závislosťou. Videl som už mnoho snímkov s touto tématikou. Niektoré boli fakt hodne dobré, iné za moc nestáli. Nedávno som natrafil na titul "47 metrov". Bolo to celkom príjemné oživenie v rámci žraločích thrillerov. Snaha o dramatickosť sa vydarila. Príbeh dvoch amatérskych potápačiek, ktoré zostali uväznené štyridsať sedem metrov pod morskou hladinou v obkľúčení krvilačných žralokov ma zaujal a po celý čas držal v napätí. *** ()

SOLOM. 

všetky recenzie používateľa

Letošní rok sebou zatím přinesl několik velice milých překvapení napříč všemi filmovými žánry. Já se samozřejmě nejvíce soustředím hlavně na ten hororový a tak jsem si nemohl nechat utéci mediálně prosazované Mělčiny (The Shallows). Po kultovních Čelistech však pořád marně čekám na stejně kvalitní podívanou a ani film Jaume Collet-Serry mě naplno neuspokojil. Ano byla tam nádherná příroda, krásná Blake Lively a slušná atmosféra, ale tvůrci se nechali v některých pasážích dost unést, což mi dost kazilo celkový prožitek z filmu (dal jsem mu ve své recenzi 65%). No a potom úplně v tichosti přišel na scénu podmořský thriller 47 Meters Down, na který jsem natrefil úplnou náhodou při čtení jednoho zahraničního blogu. V tu chvíli mi bylo jasné, že si ho nesmím nechat ujít. Zvláště když je kromě thrilleru zařazen i do hororového žánru. V žádném případě se však nejedná o další čistokrevný „žraločí“ kousek. No ani náhodou. Žraloci tu sice také dostanou dost prostoru a dočkáme se i několika útoků v jejich podání, ale hlavní náplní filmu je něco zcela jiného. Britové všechno vsadili hlavně na psychologickou stránku, celkovou beznaděj obou dívek a pomyslnou naivitu diváků. Vše nám však bylo naservírováno v rovnoměrných dávkách tak, aby si z toho divák odnesl nezapomenutelný zážitek a hlavně, aby se u sledování filmu nenudil. Rozporuplné pocity však nejvíce pocítí milovníci potápění (mezi které se taky počítám, mám už za sebou pár ponorů – v kleci ovšem ani jeden), protože některé situace jsou hodně na hraně reality a jde spíše o zbožné přání (představy) samotných tvůrců udělat z filmu co „nejakčnější“ podívanou. Pokud bych měl tak srovnat 47 Meters Down a The Shallows, vyhrál by o malý kousek tento film. Oba kousky sice sebou přinesli několik kiksů, které nejsem schopný úplně překousnout, ale atmosféru mají opravdu hodně slušnou. Tady se mi ovšem více líbilo digitální zpracování žraloků a proto musím dát o trošku větší hodnocení. 70%. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Klec má své světlomety odpojené od zdroje napájení, přesto však stále svítí. (BMW12)

Reklama

Reklama