Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 3

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (361)

heyda 

všetky recenzie používateľa

Na toto téma už existuje dost hororů, ale tenhle je podle mě jeden z nejlepších. Nejsou to sice čelisti, ale z novodobé survival tvorby je to ojedinělý případ povedené práce na všech úrovních. Za těch pár babek, co to vzniklo, nelze než smeknout a i přes drobounké výhrady napálím maximum. Líbilo !!! ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Lisa a Kate sú nerozlučné sestry, ktoré sa počas dovolenky v Mexiku rozhodli vyskúšať netradičnú atrakciu. Milovníci adrenalínu sa dokážu zabaviť rôznymi spôsobmi, no dobrovoľne vstúpiť do klietky určenej k zosunu do oceánu, aby bolo možné sledovať jedného z najväčších mäsožravých dravcov planéty, to chce naozaj dávku odvahy. Keď počiatočná zábava nečakane prerastie v priam hororový scenár, obom ženám neostáva nič iné, ako zmobilizovať svoje sily. Majú presne hodinu nato, aby sa dostali z úplného dna, nad hladinu oceánu. Napriek tomu, že je kyslíka čoraz menej, toto ani z ďaleka nebude najväčším problémom, ktorý budú musieť vyriešiť, aby sa dostali do bezpečia. Ja som "The Shallows" videl, a tak sa snáď nikto nenahnevá, keď trošku porovnám. V prvom rade musím povedať, že tu je atmosféra vzhľadom k nastolenej situácii omnoho hustejšia. Už len keď si predstavím tu temnotu všade naokolo, dochádzajúci kyslík, no a samozrejme "jorkšíra" v pätách, miestami mi naozaj stislo riťku jak nejakému "bukovi" z Modrej Ústrice. Gore nech nikto nečaká, no keď vás asi po tretí krát mikne, možno budete rovnako ako ja uvažovať nad tým, či ste práve nepozerali čistokrvný animal horor. Neodpustím si ani malú radu na záver. Nepolemizujte nad logikou tohto snímku, nebodaj nad fyzikálnymi zákonmi o tlaku, vztlaku a podobne, lebo to by musel divák bez mihnutia oka najebať "odpad", len by sa tak zaprášilo. Vzhľadom nato v akej tichosti sa "In The Deep" zjavil, Ja to na tie slabšie štyri vidím - 70% ()

Reklama

castor 

všetky recenzie používateľa

Aby dokázala příteli, který ji aktuálně pustil k vodě, že není nudná, zřejmě nestačí, aby se v neoprenu vyblejskla s dvěma mexickými kořeny, děvče se rovnou v pofidérní kleci ponoří pod hladinu oceánu, do kterého zmiňovaní hošani právě vylili návnadu pro velkého bílého žraloka. A samozřejmě se leccos zvrtne. Což platí i pro některé ne zrovna svěží nápady. A několik logických lapsů. Přesto z téhle zdánlivě bezvýchodné situace doklopýtáme do finále docela se ctí, navíc druhou polovinu příjemně dietní stopáže okoření několik slušných záběrů na hlodajícího zabijáka, který se naneštěstí nechová jako intelektuál, ale jako „normální“ predátor, a jedna (ač trochu předvídatelná) scénáristická finta. Ve výsledku slušná jednohubka. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Myslel som si, že žraločí atak je v rámci natural hororu už vytuchnutá téma, ktorá ma nemá čím prekvapiť, no mýlil som sa... Pri sledovaní britského 47 Meters Down som opäť zažil pocity mrazenia, napätia a úzkosti podobné tým, aké som mal svojho času počas kino projekcie dnes už legendárnych Spielbergových Čeľustí. Keď si prezerám režijnú filmografiu Johannesa Robertsa, musím uznať, že tento ortodoxne hororový filmár mi hrá do noty ako málokto a na jeho tvorbu v najbližšej budúcnosti určite zameriam pozornosť. ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Žraločia klietka so žeriavom boli pre potreby filmu vyrobené v britskom Kente. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama