Reklama

Reklama

47 metrov

  • Slovensko 47 metrov pod hladinou (viac)
Trailer 3

Hovorí sa, že dovolenka je perfektnou príležitosťou vyskúšať nové veci, zažiť niečo celkom odlišné od monotónnosti každodenného života. Práve tak presvedčila Kate (Claire Holt) svoju sestru Lisu (Mandy Moore), aby sa nechali ponoriť niekoľko stôp pod hladinu oceánu v rozheganej kovovej klietke a stretli sa tvárou v tvár so žralokom belasým. Sesterská dvojica je na dovolenke v Mexiku po tom, čo Lisu opustí dlhoročný priateľ. Keďže bola pri rozchode označená nálepkou "nudná", chce zažiť viac vzrušenia. Preto, keď sestry v bare stretnú Benjamina (Santiago Segura) a Louisa (Yani Gellman), dajú sa presvedčiť, aby sa s nimi nasledujúci deň vydali na dobrodružstvo, ktoré človek vyskúša raz za život. Keď sa však ich potápačská klietka odtrhne z lode, uväznené klesajú na morské dno, obklopené krvilačnými žralokmi s rýchlo sa znižujúcou zásobou kyslíka. (Continental film)

(viac)

Videá (6)

Trailer 3

Recenzie (361)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

No páni, film za pár babek, natočený v nějakém zaflusaném bazénu, a jaké je to sugestivní, klaustrofobické a hustoatmosférické drámko. Možná, že při jeho sledování budete chvílemi podvědomě zadržovat dech, abyste šetřili vzduchem a nezačali se topit. A další plus - v tomhle případě se fakt nemusíte obávat, že byste si k hrdinkám vytvořili nějaký vztah a trpěli soucitem s nimi, nebo tak podobně. Obě dvě ségry jsou totiž vymaštěné slepice, hlavně starší Lisa. Ale to by vám na druhou stranu nemělo zabránit v tom, abyste se trochu zamysleli nad podstatou života vezdejšího, a začali si vážit tak všední a samozřejmé činnosti, jakou je obyčejné lidské dýchání. Aspoň já jsem na tohle téma srovnatelně intenzivně uvažoval naposledy někdy ve dvanácti, při četbě Verneova 20 000 mil pod mořem. ()

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

"Posíláme vám náhradní dýchací přístroje, ale je tu důvod, proč jsme to neudělali dřív, při přechodu na další láhev je velké riziko opojení dusíkem, budete mít možná halucinace" Bez toho přechodu, ale tuším hrozí smrt, když vám dojde kyslík. Navíc poslat dolů kyslíkové láhve společně se světlicemi na ochranu proti žralokům asi měl být první krok. Jenže, pokud by se to takhle odehrálo, tak si děvčata mohla klidně sednout v potopené kleci na zadek a počkat na pobřežní stráž a celej thriller by byl v hajzlu. Bylo třeba to vymyslet jinak, nejdřív dolů mezi žraloky pošleme chlapa s navijákem a baterkou... Žraloci byli moc fajn, zbytek jsem prostě kvůli výše zmíněnému nějak nemohl zkousnout. ()

Reklama

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Vcelku netradičně podaný žraločí thriller. Člověk by řekl, že už se toho zde moc vymyslet nedá, ale autoři si věděli rady. Nebylo to vůbec špatný, rozhodně lepší jak nedávné Mělčiny aneb žralok vs. mořské dno. Fajn nápad, solidní napětí, co mi vadilo asi nejvíc byly nepřirozené útoky rybiček "hlavně ať je vidět co nejvíce zubů". 65% ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Jak natočit dobrý horor se žraloky, když je scénář levnější než thajské společnice a nejsympatičtějšími postavami jsou právě žraloci? Johannes Roberts by o tom zvládl krátkou přednášku, protože jeho režie je dobré dvě třetiny filmu poměrně vynalézavá a zájem diváka o osudy dvou hysterických pipin uvězněných pod vodou drží zdařile nad vodou. Především ve chvílích, kdy holčiny vynuceně opouští pohodlí klece, je atmosféra díky intenzivní hudbě a zmáknutým lekačkám opravdu nepříjemná. Netradiční konec ale potěšil jen napůl a určitě mě jako lidumila mrzí nízký počet roztrhaných na kusy, byť se tím znásobuje uvěřitelnost instinktivního chování žraloků. Slabé 3*. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nebolo to zlé, ten film ubieha rýchlejšie ako klietka medzi žraloky na dno, ale niečo mi k tomu chýbalo. Zrejme viac napätia alebo lepšie napísane postavy, ktorým by som viac fandil. Žraloky sú spravené dosť dobre, ale nečakajte nejakú krvavú divočinu typu čeľuste, tie sa tu vyskytujú len keď sú hladné a celý film hladne niesu ;) 65% - 3* ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (11)

  • Pôvodne sa malo vo filme objaviť aj zopár scén so Stuartom, Lisiným (Mandy Moore) ex-priateľom, ktorého si zahral James Van Der Beek. Všetky boli nakoniec zrušené a z konečnej verzie vystrihnuté. (MikaelSVK)
  • Celý film nemají holky signál na loď a musí vyplavat ven z klece a výš, aby se dokázali spojit s Taylorem na lodi. V závěru filmu Taylor (Matthew Modine) mluví s Lisou (Mandy Moore) uvězněnou v kleci na dně. (Ace.A.T.L.)
  • Aby se napodobili organismy nalezené pod vodou, byla do nádrže přidána jemně nasekaná brokolice. Mandy Moore řekla, že po několika týdnech to bylo docela nepříjemné. Porovnávala to dokonce s natáčením uvnitř polévky. (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené