Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Recenzie (157)

Trešlson 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

První série je kvalitativně dost rozháraná. Na ploše osmi půlhodinových epizod je zde až moc "výplňových" dílů, které děj posouvají opravdu málo nebo dokonce vůbec. Potenciál tu ovšem i nadále zůstává, atmosféru Mandalorian má a svým animovaným seriálovým bratříčkům rozhodně nedělá žádnou ostudu a dokonce se povedl víc než samotný závěr Skywalker ságy.. do další série je tak příjemně našlápnuto a spolu s dalšími oznámenými jmény před i za kamerou se na ni těším víc a víc. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Ako spomenul filmový znalec zo susedného historického mesta Mandalorian určite patril k tým najlepším seriálom v roku 2019. Príjemný výlet do sveta Star Wars s viac ako solídnym príbehom a vynikajúcou dĺžkou epizód stojí určite za pozornosť a nepochybne zatienil Zaklínača o ktorom sa toho napísalo a nahovorilo podstatne viac. Trochu mi chýbala klasická melódia Star Wars, ale to a dve slabšie epizódy boli asi jedinými slabšími článkami tohto prekvapivo dobrého seriálu. ()

Reklama

majec4 

všetky recenzie používateľa

Zo zaciatku ako to zacali vysielat som to uplne ignoroval, no cim dalej tym viac som v myslienkach k tomu vracal, ze si to budem musiet pozriet. Som predsa fanusik SW a celkom ma lakalo mat svet SW castejsie v obyvacke. Ked vidim tie svetielka v Mandovej lodi, hned mam usmev na perach. Prve casti ma celkom chytili, bol som spokojny, aj ked pred samotnym serialom som nemal velke oci, nevedel som co cakat. V strede serie boli dve casti, ktore boli slabsie, no potom sa vsetko vratilo do starych dobrych kolaji a tie tri posledne casti boli super. Mando je fakt borec, na ktoreho si v galaxi nemoze len tak hocikto dovolovat, no je to aj fasa otec :-). Tazko si k nemu vytvorit nejaky vztah, kedze ma svoj kodex a tym sa riadi, no cez to vsetko vidiet, ze je to spravny chlap. Baby Yoda sa ale tiez nenecha zahanbit. Tie scenky s nim su fakt funny, nebyt tejto priserky, tak 60% lukdi by o serial ani nezakoplo. "Come on baby, do the Magic hand thing." Tesim sa na druhu seriu, snad sa vyvarujeme slabsim castiam. Btw, chcelo by to rozpracovat nieco na com by mohli stavat do buducna, dat tomu nejaku vyssiu myslienku. Prva seria by mohla byt taka zoznamovacia so vztahmi okolo Manda, no uz by to chcelo nejako ukotvit do celeho univerza aby sa z toho nestala jedna velka strata casu. "This is the way." ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Aniž bych byl nekriticky očarován Baby Yodou, po pár dílech byl pro mne Mandalorian absolutní krutopřísnej nářez. Měl jsem obří radost, že se to povedlo. Jediná výtka byla ke stopáži. Ze všech těch zbytečně dlouhých hodinových serošů by zrovna tenhle kousek měl mít přes hodinu a ne 38, resp vždy kolem 40ti min! Později jsem ovšem kvitoval, jak to skvěle utíká. Po cca čtyřech dílech jsem vlivem stále pokračujících epizodních zápletkách tak trošku ztratil chuť si ihned po uveřejnění pustit nový díl, ale ta se mi ke konci opět vrátila. Skvělá výprava, netypická hudba, která se ke SW skvěle sedí, Pedro Pascal, i když do poslední chvíle bez tváře, výborný a vynikající nalákání na druhou řadu. Snad bude soustředěnější. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Už teraz sa teším na pokračovanie. Pretože už dávno som sa necítil skutočne vo svete "Star Wars" tak veľmi ako tu. Keď prišlo v roku 2015 "Star Wars VII: The Force Awakens", nadobudol som pocit, že Disney oživili Star Wars, no s príchodom pokračovaní som si viac a viac začal uvedomovať, že niektoré veci už vtedy boli problémové a boli to filmy, ktoré sa viac snažili zarobiť prachy, než priniesť skutočný zážitok. Možno scenáristi mali iné plány, no štúdio určite videlo len peniaze. Ale zalepili mi oči. Napriek tomu, že sa toho kopec opakovalo a videli sme rovnaký koncept ako pri mojom prvom stretnutí so Star Wars. Lenže "1. séria The Mandalorian" priniesla niečo nové a súčasne niečo známe. Lenže nepôsobí to ako opakovania. Prináša to svet, ktorý poznáme, no s novými postavami, novým príbehom, ktorý nepôsobí ako nič, čo som v tomto svete zatiaľ videl. Je to proste niečo úplne nové. Je super, že aj keď Impérium padlo, tak to neznamená, že zmizli aj všetci stormtrooperi a velitelia a podobne. Dáva to tomu nové možnosti. Nepotreboval som boje so svetelnými mečmi na to, aby som poznal kde sme. To prostredie, tie postavy, tie možnosti, ktoré sa tu ponúkali... celé to bolo ako Star Wars univerzum. Keď som prvýkrát videl "Baby Yoda" (ako sa mu na internete hovorí), jediné na čo som dokázal myslieť bolo toto". "Adorable". No najlepšie je, že mám rád nášho hlavného hrdinu, jeho spoločníkov, páči sa mi, že každá epizóda ho dostane do niečoho nového a nemám pocit, že sa motáme v kruhu. Vidíme toho skutočne veľa. A som tomu rád. Záver je skvelý. Nebudem spoilovať, no je super, že nechajú našich hrdinov zraniteľných a v skutočne úzkych. No potom sa dokážu vrátiť s obrovskou silou. A najmä posledná scénka indikuje, že budeme mať silnú druhú sériu. Neviem sa dočkať. Hodnotenie: A+ ()

Galéria (129)

Zaujímavosti (34)

  • Keď Mandalorian (Pedro Pascal) prechádza trhoviskom, na ohni sa opeká zviera, zatiaľ čo druhý príslušník jeho druhu sa zdesene prizerá z klietky. Jedná sa o druh Kowakian monkey-lizard. Jedného z týchto tvorov choval Jabba the Hutt ako domáceho miláčika v Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983). Táto scéna je pomerne desivá vzhľadom k faktu, že sa jedná o pomerne inteligentné tvory so zmyslom pre humor. (ČSFD)
  • Když Mandalorian (Pedro Pascal) vyhodí Jawu z okna sandcrawleru, padající Jawa nedopadne na zem, ale prostě zmizí. (G....)

Reklama

Reklama