Reklama

Reklama

The Devil's Doorway

Trailer

V roku 1960 prichádzajú dvaja kňazi poverení Vatikánom do kláštora pre ženy, kde majú zdokumentovať údajný zázrak, ktorý sa tu odohral. Z ich príchodu nie je nadšená vrchná sestra, pretože verí, že ich poslaním je pokaziť reputáciu jej zariadenia. V skutočnosti na kňazov čakajú desivé zážitky, pri ktorých bude ich viera testovaná najťažšími spôsobmi. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (21)

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Dvaja farárkovia nabehnú do čarovného kláštora, v ktorom sochy krvácajú a oni to majú vyšetriť. No a stretnú sa s duchmi, posadnutosťou, či satanizmom. Takže bolo tu toho viac, ale že by sa jednalo o nejakú veľkú slávu... Found footage pobožnosti teda nepatria medzi moje obľúbené žánre, takže som to pred pozeraním videl na jasný odpad. Napokon to až taká hrôza nebola (malo to aspoň pár atmosférických momentov a našťastie to bolo krátke). Naviac mi liezol na nervy škaredý ksicht toho starého chumaja farára, ktorý sa chcel tváriť vydesene, ale vyzeral skôr priteplene, a jeho modlitby na konci. Ináč je to relatívne neškodné. Po druhýkrát ale určite nie. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Toľko som nadával na found footage horory, že keď ich doba skončila, začali mi chýbať. Ako vždy je to tak trochu nezmysel; o to viac, že dej je zasadený do roku 1960 a kamera vtedy vážila o hodne viac než dnes, a narábanie a predovšetkým utekanie s ňou v ruke muselo dať riadne zabrať. Keď ale tento klasický nonsens žánru dokážete prekusnúť, dostanete veľmi milý, malý, satanistický horor, s dĺžkou tak akurát, možno slabšími lakačkami, zato s príjemne nepríjemnou atmosférou od civilizácie odlúčeného kláštora pre odložené ženy, plného tmavých chodieb, zvukov, hlasov, obrátených krížov a odporných, nesympatických mníšok s farbou kože asfaltu. Ja som sa bavil na 3 a pol. Hodnotenie 44 percent nie je fér. ()

Reklama

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

V roku 1960 prichádzajú dvaja kňazi poverení Vatikánom do kláštora pre ženy, kde majú zdokumentovať údajný zázrak, ktorý sa tu odohral. Z ich príchodu nie je nadšená vrchná sestra, pretože verí, že ich poslaním je pokaziť reputáciu jej zariadenia. V skutočnosti na kňazov čakajú desivé zážitky, pri ktorých bude ich viera testovaná najťažšími spôsobmi. - Presne ten typ hororu, ktorý sa hodí k víkendovému večeru, kedy už pred pozeraním viete, že v polovici budete driemať. Je to skrátka len pobehovanie postáv sem a tam s občasnou interakciou s posadnutým dievčaťom alebo nejakou slabšou krvavou scénou. Situovanie do šesťdesiatych rokov väčšinou nepreferujem, ale keďže práve pozerám AHS Asylum s mnohými totožnými motívmi, bol som naladený na správnu vlnu. Našťastie je hororový Found Footage ošial už dávno za nami, takže to aspoň nie je iritujúce a vďaka podarenému klaustrofobickému záveru, ktorý to už síce výraznejšie neoživí, si to slabšie tri hviezdičky zaslúži. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Duchársko-satanistický “F.F.” pre nenáročných, vyskladaný na jednoduchosti, v ktorom hororové vsuvky, ani z ďaleka nedokážu ukojiť požiadavky fanúšika žánru. Každopádne, vyslovene tragicky tento počin nepôsobí, pričom najmä vďaka krátkej stopáži, nijak nebanujem, že som pri “The Devils Doorway” strávil čo si viac, ako 70 minút. ()

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Hned v úvodu mě zarazilo, že půjde o FF projekt což jsem opravdu nečekal. Děj filmu vypráví o klášteře  němž jeptišky drží prostitutky, sirotky, mentálně postižené, šílené a neprovdané těhotné ženy. Navíc je zde socha Panny Marie která krvácí z očí. A to mají za úkol vyšetřit dva kněží. Jenže záhad přibývá a nebude to jen krvácející socha s kterou se budou muset potýkat. Postupně začnou krvácet všechny sochy, objeví se zde posednutí, duchové i satanismus. Found footage je hororovej subžánr kterej už má nejlepší časy dávno za sebou. Tu a tam se sice objeví nějakej snímek kterej se tuhle zašlou slávu snaží oprášit ale marně. Stejně tak je to i s The Devil's Doorway. Tady to sice vyloženej průser není a díky svý poměrně krátký stopáži(jen 76minut) se to dá v pohodě zkousnout a bez větší újmy přežít ale na víc jak 2hvězdy to prostě není. ()

Galéria (5)

Reklama

Reklama