Reklama

Reklama

Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. V biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium, znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. (Magic Box)

(viac)

Videá (3)

Trailer 4

Recenzie (96)

ViktorS 

všetky recenzie používateľa

Po štvrťročnej karanténe je toto prvý film, na ktorý som išiel do kina. Nečakal som od neho veľa, keďže som o ňom pred týždňom ani nepočul, ale nebolo to tak zlé. Dosť sa mi páčilo ako bol dej sem-tam prerušený nejakou scénou, ktorá nám ukazovala to, čo Sklodowskej objav v 20. storočí vo svete spôsobil. Film na mňa však nejako extra nezapôsobil avšak niekomu kto sa viac zaujíma o život Sklodowskej sa film bude myslím páčiť viac. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Film o žene mohla natočiť len žena. A tak to aj dopadlo. Prvá polka ešte jak tak ušla. Poučné, pútavé, občas úsmevné. Druhá polka, čistá depresia z opisu života jednej "klasickej" ženy, ktorá rozprávala tak rýchlo, ako keby ju niekto naháňal a prežívala pocity, čo bežného diváka nezaujímajú, ale ženskú režisérku áno. Najviac tu aj tak bol ten objav, jeho vysvetlenie a presah do súčastnosti. Vidieť v kine, hrozne pičujem. Slabučné 3 z 5 ()

Reklama

Juto 

všetky recenzie používateľa

Život, smrť, veda, mystika, láska a nenávisť sa prelínajú a odhaľujú hĺbku medzinárodne uznávaného génia. Ale ak by sme strávili viac času s Curieovými výstrednosťami. . . mohli sme dospieť k skutočnej štúdii charakteru. Namiesto toho sa napäté stráca. Film rozplynie a záplavy sériou nesúvisiacich udalostí. Čakal som oveľa viac. 6/10 ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Asi by se dalo vytykat leccos...ale budme shovivavi, protoze jak vlastne spravne filmarsky uchopit nejaky zivotopis? Kazdy by na to sel asi jinak, a obzvlast v dnesni slozite dobe plne korektnosti je to problem... takze ja byl rad, ze zapracovan byl nakonec jen mirny feminismus. Jinak bych rekl, ze slo hlavne o takovou oslavu osobnosti a zasluh MCS. 3+ ()

xzajox 

všetky recenzie používateľa

Na začiatok je treba pochopiť jedno. M.Curie bola génius. A ako to u géniov býva, v iných oblastiach majú medzery, ktoré doháňajú, ako to vedia najlepšie - rozumom. Hovorím o medziľudských vzťahoch, o chápaní citov, či komunikačnej neohrabanosti a priamosti. V tomto bode prichádza ako aj úžasný herecký výkon R.Pike, tak aj skvelá práca scenáristov. Postavu som im zožral celú aj s fľaštičkou rádia. Ostatné je fajn. Výborná atmosféra prelomu 19./20.storočia, snaha o vedeckú presnosť (radšej diváka nenudia prebytkom faktov), historickú presnosť a tiež priamy a nepriamy dopad na udalosti potom. Dejová rovina prekážok, ktoré ako žena v tých časoch musela prekonávať je možno už trochu obohraná, no stále nenudí. Vyčitať by som filmu mohol len zopár drobností. Hlavne mi vadilo, keďže nie som zdatný z histórie fyziky, že som nevedel určiť, aké vedomosti vtedy vedci mali. Poznali radiáciu, ale nie rádioaktivitu. Poznali už vtedy či nepoznali röntgen? Druhá vec je Einstein. Určite sa s ním Curiovci stretli, veľká škoda, že ho do deja nevsunuli aspoň na chvíľku - určite odporúčam seriál Génius pre širší kontext, Einstein to tiež nemal ľahké. Radioactive určite odporúčam. Je to kvalitný film. 83% - 4* ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčelo se v Maďarsku ve městech Budapešť a Ostřihom. (BMW12)

Reklama

Reklama