Reklama

Reklama

Neuveriteľný, no skutočný príbeh ženy, matky, manželky a vedkyne - Marie Curie-Sklodowskej. V biednych podmienkach drevenej kôlne, s deravou strechou - honosne nazvanej laboratórium, znáša výpary, žiarenie, pred ktorým sa nechráni a kde celé hodiny mieša železnou tyčou vriacu masu- sa jej podarí získať decigram čistého rádia. Úspech sa dostaví v roku 1902. Týmto objavom rádia navždy zmenila tvár vedy. (Magic Box)

(viac)

Diskusia

AduskaV

AduskaV (hodnotenie, recenzie)

Nevíte, jak je možné, že ukradli hudbu z Hodiny (2002)? Kdyby pár akordů, tak neřeknu, to už jsme zažili vícekrát.

na príspevok reagoval mm13

shuster

shuster (hodnotenie, recenzie)

Joooj, skoda, dost zle to bolo zrobene. Potencial velky, obsadenie fajn, ale spracovanie slabe...

Rewol

Rewol (hodnotenie, recenzie)

Námet mal obrovský potenciál, pretože doteraz nič skutočne zaujímavé o tejto svetovej osobnosti vedy nebolo natočené. A výsledok? Čistý odpad. Film nezvládol absolútne nič. Ani jej samotný život, ani jej vedeckú prácu, ani samotný vzťah s manželom, ani samotné nebezpečenstvo rádioaktivity. Celá problematika rádioaktivity a jej zhubného vplyvu na ľudský organizmus bola zhrnutá do niekoľkých otravných zakašlaní. Všetko bolo na tomto filme zle a potrebujem rýchlo na neho zabudnúť.

Uživateľ Mukade zmazal svoj príspevok.

Flexaret

Flexaret (hodnotenie, recenzie)

Cameraimage 2019. Rosamund Pike mi bylo opravdu líto, že vložila tolik snahy do tak zpackanýho projektu. Když člověk pomine historické chyby a pavědeckost, tak zůstane jen rychle střižená telenovela plná kýče.

na príspevok reagoval MontyBrogan

Reklama

Reklama