Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý Casey (Jesse Eisenberg)  je zakríknutý účtovník, ktorý žije sám so svojím jazvečíkom. Keď sa vracia domov z nákupu, prepadne ho skupina motorkárov a brutálne ho zbije. Casey skončí v nemocnici a rozhodne sa, že už nemôže byť slabý. A tak, keď ide náhodou okolo školy bojových umení, zapíše sa do kurzu karate a začne trénovať, aby sa nabudúce útočníkom ubránil. Na radu svojho nového učiteľa (Alessandro Nivola) prestane počúvať klasickú hudbu a vymení ju za metal. Zo svojho jazvečíka sa snaží vychovať bojového psa. Tajomný inštruktor bojových umení ho posúva do sveta silno maskulínnej subkultúry a vnucuje mu svoje drsné názory a hodnoty. Prinúti ho meniť vzorce prirodzeného správania. Učiteľ už oceňuje výrazné úspechy svojho žiaka, ale je to naozaj tak? Stáva sa z Caseyho silný, sebaistý, priebojný a dominantný muž? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (113)

J.e.r.e.c 

všetky recenzie používateľa

Roztomilý indie film o násilí. Je na něm krásně vidět autorská vize, do jejíž realizace nekecal nikdo shora, a která navíc – navzdory vší bizarnosti – docela drží pohromadě a dává smysl. Tím zase nechci tvrdit, že nějaký vyšší smysl se skrývá i za celým filmem; ta „správná“ maskulinita je tu servírována spíš způsobem, který pobaví, než že by o něčem vypovídal. Ale to mi tentokrát úplně stačilo. A Sensei je postava, která v sobě kombinuje sympaťáka s psychopatem natolik fascinujícím způsobem, že ji z hlavy jen tak nedostanu. 73 % ()

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Kde mám asi tak začať. Po klasickej dvadsaťminútovej odysee ohľadom výberu pútavého filmu z Netfláku, padla voľba na málo pravdepodobnú krimi komédiu s Jessem Eisenbergom. Hneď Vám poviem, že po hereckej stránke od Jesseho dokonale zahranú. Tu nešlo vytknúť jedinú maličkosť. Ale hoci som sa párkrát dobre zasmial, nemyslím si, že ide o komédiu. Napriek tomu, pecka do šéfovho krku a vlastne celá “nemecko-metalová” časť bola skvelá, počnúc lakťovou lekciou. Nečakaný moment. Film je ale dráma, krimi dráma. Je to film o nesebavedomom utiahnutom chlapcovi, ktorý sa zaradí do nesprávnej skupinky magorov a násilníkov. Niečo ako keď sa mladí zakomplexovaní zasrani pridávajú ku Kotlebovcom. Nie je to nereálny príbeh. Takýchto chlapcov sú stovky, tisíce, len tento je zvláštne umelecky podaný. Stále neviem čo si mám o filme ako celku myslieť, ale rozhodne neľutujem jeho pozretie. No a keďže dve hviezdy dám bez váhania samotnému Jessemu a minimálne jednu si zaslúži film ako taký, tak pod tri ísť nemôžem. Lenže za koniec, ktorý ja žeriem všetkými desiatimi, dám štyri a stojím si za tým. Zvláštny film, uznávam. Tak kopnite do toho päsťou. ()

Reklama

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Po uvodnych minutach filmu by ma ani vo sne nenapadlo,ze sa z toho vykluje to,co prislo potom,utiahnuteho uctovnika,ktory zije sam so psom napadnu a zmlatia na ulici,prave preto sa prihlasi do skoly karate,no a tak zacina tato sialenost gradovat az do samotneho zaverecneho finale,ktore ma totalne pobavilo,musim este pochvalit Jessa Eisenberga,zahral to paradne,klobuk dole,takze tato zalezitost mi este nejaky cas bude behat hlavou...:-) ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Nemám ho rád ale pochváliť musím. Eisenberg to zahral perfektne a zaujímavé to začína byť aspoň trochu po 45 minútach. Nájdeme tu tragicko-vtipné momenty, ale nebavila ma bizarná dejová linka, v ktorej je mnoho vaty, takých kecov, ktoré sa mi ani nechce počúvať. Záver bol ale vskutku takmer "šokujúci". ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

Amerika má v posledních letech tendenci točit satirické filmy na nějaké ožehavé téma, o kterém se nemluví. Ani tento není výjimkou a Jessee se v roli asociálního nerda opět osvědčil a já ho v těchto rolích stejně miluju nejvíc. Tempo je sice pomalejší, ale scénář je teprve bizarní pochoutka, která se téměř nedá předvídat. Humor je tu přítomný, ale ve velice nezvyklé formě a spíš než vtipný, je až nepříjemně reálný a černě syrový. Jako celek mě film zaujal, ale spíše jsem z něj měla průměrné dojmy, i když vím, že kvalitu i myšlenku v sobě obsahuje, a to docela hlubokou. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčelo se v Louisville (Kentucky, USA). (vojacekr)
  • Pravidla Dódžá jsou: 1. Žádné boty na matraci. 2. Žádné jídlo nebo pití na matraci. 3. Uklonit se. když vcházím nebo odcházím z matrace. 4. Vždy si nosit svůj pásek. 5. Prát si svoje Gi (kimono). 6. Respektovat svého protivníka. 7. Klepnutí, jinak uslyšíte prasknutí. 8. Klepněte, jinak si zdřímnete. 9. Zůstaňte hydratovaní. 10. Pokud to funguje, využijte toho. 11. Zbraně jsou pro slabochy. (Bawnjourno)

Reklama

Reklama