Reklama

Reklama

VOD (1)

V roku 700 po Kristovi je severná Európa rozdelená na dva odlišné svety. Nad riekami žijú Frízovia, Sasi a Dáni, oblastiam pod nimi vládnu Frankovia. Plánujú však urobiť to, čo ani Rimania nikdy nedokázali - podmaniť si celú Európu. Stačí nasadiť novú zbraň - kresťanstvo, a podrobiť si ním všetkých neveriacich. Zamerajú sa na hlavné obchodné centrum Európy, kde vládne frízsky kráľ Aldgisl (Huub Stapel). (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (27)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Předně je to strašně dlouhé, což je vzhledem k poměrně banálnímu ději bolestně znát. Nejvíc se to asi odráží na postavách, ke kterým jsem si při vší snaze nedokázal najít byť jen minimální vztah, takže všechny jejich eskapády šly tak trochu mimo mě. Srážka pohanství a křesťanství byla tak černobílá, že už to ani víc nešlo. Já sice chápu, že Martel a spol. si nebrali servítky, ale tak laciné záporáctví je přeci jenom trochu moc. Bitky, které to mohly trochu pozvednout, mě až na pár momentek také nezaujaly a spíš než cokoliv jiného působily většinou směšně. Za uši by zasloužili i trikaři, kterým dělala problémy zejména práce s ohněm. Pochvalu naopak zaslouží slušný vizuál a vůbec prostředí temného středověku a nevadily mi ani kostýmy a účesy ve stylu Vikings. Každopádně po Admirálovi šel Reiné s kvalitou hodně dolů a i když v jiných případech podobným filmům přidávám, tak tady nemohu. 30% ()

Ironfood 

všetky recenzie používateľa

Příběh neoslní, bitevní pasáže jsou místy až k smíchu, ztvárnění biskupa Wilibrorda mi přišlo naprosto hrozné a celý ten koncept "křesťané plní zla vs pohané žijící v jakési téměř demokratické idylce" se mi zdál poněkud podezřelý... Někdo zřejmě vyslyšel nářky zdejších uživatelů kvůli přemrštěné stopáži, takže já jsem viděl nějakou zkrácenou dvouhodinovou verzi a zejména ve druhé půlce jsem měl občas pocit, jakoby v ději něco chybělo. ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Holandčina bola krásna a zrozumiteľná, mali by to púšťať na jazykových kurzoch. Boli tam skvelé, zaujímavé postavy, škoda, že hlbšie rozpracovali len charakter Redbada a jeho protivníka Karola Martela. Za 3 hodiny tam mohli dať viac bitiek. Základný konflikt pohanstvo x kresťanstvo, je prekvapivo dobre rozvinutý a keďže ma bavia dejiny, nenudil som sa. Uznávam, že väčšina ľudí na Redbadovi asi zaspí. Dej bol pomalý a väčšina bočných zápletiek ostala v embryonálnom štádiu, ale mňa to bavilo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet EUR7,000,000 ($8miliónov)Tržby USA Tržby Celosvetovo $426,000▐ Každý chce mať svojich vikingov, je to až príliš úrovňou podobné Vikingom (2016) z Ruska, dejovo rozvláčne, nesedia mi moc tie kamerové filtre. Súboje sa dajú. /videl v kine: 55%/ ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

V prvom rade musím povedať, že titulky k tomuto filmu nestoja ani za fajku močky. Keď som si hneď na začiatku prečítal, že sa dej odohráva v deviatom storočí, tak sa mi pretočili panenky a pomyslel som si, že no ty ale musíš mať v tom neskutočný bordel pán titulkár. Čo sa týka samotného prekladu, tiež žiadna sláva, je tu veľa príkladov, kde vety boli preložené zle a čo horšie, prekladom nadobudli úplne iný význam ako sa v originále myslelo. Pritom angličtina bola jasná a krásne sa jej rozumelo. Čo sa týka obsahu, tu sa je škoda k niečomu vyjadrovať. Možno tak k neskutočne sprznenej historickej postave dedka Karola Veľkého, ktorý tu bol stvárnený ako neskutočný, odpudivý ľudský odpad. Duel barbarstva a kresťanstva mi prišiel až moc čiernobiely a vyhranený, čo veľmi skoro začalo nudiť. Jediné čo ma ako-tak potešilo bola slušná výprava, pekná kamera a miestami aj muzika. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Galéria (57)

Reklama

Reklama