Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myersa

  • Česko Halloween 4: Návrat Michaela Myerse (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (226)

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Tak na moje prekvapenie sa prvý, z mnohých, návratov Michaela Myersa celkom vydaril. Ide o klasický osem-desiatkový slasher ktorý sa nehrá na nič iné. Presne podľa šablóny to, čo mám na tomto starom žánri rád. Síce nič na viac, no po minulej časti je to ozaj zmŕtvychvstanie. Michael Myers sa po desiatich rokoch dostáva z liečebne a v momente si to namieri do Haddonfieldu. Rozhodne sa zabiť dcéru svojej nenávidenej sestry (z prvej a druhej časti), no tá sa tu neobjavila. Nečudujem sa, že Jamie Lee Curtis si tu nezahrala, toto už nie je Carpenter na vrchole. No pri tejto časti som sa aj tak náramne bavil. ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Čajíček, zívačka. Nie je nič výnimočné, že týmto B-čkovým kvázi hororom chýba akékoľvek napätie a aspoň náznak nejakého prekvapujúceho okamihu. No horšie je, keď im tiež chýba čo i len jedna zaujímavá postava a nejaká slušne natočená vraždička. Toto pokračovanie nemá nič z toho, navyše už Michael začína pomerne dosť nudiť, jeho objavenie na tých najnemožnejších miestach a v najnemožnejších okamihoch je tak priehľadne odhadnuteľné, že ostáva len zívať a znudene krútiť hlavou. A ako to už pri týchto nekonečných hororových pokračovaniach, kde hlavný hrdina vždy prežije aj nemožné a zakaždým sa mu podarí vstať z mŕtvych, býva, úvod aj záver sú tou najdebilnejšou časťou filmu. Už sa teším na ďalšiu časť. ()

Reklama

Zayl 

všetky recenzie používateľa

Po příšerné trojce neměla čtyřka kam spadnout. Naštěstí je tu návrat k původnímu konceptu a znovu se můžeme těšit z řádění Michaela Myerse. Je jasné, že z drtivé většiny jde o opis prvních dvou dílů a Myers, jako zhmotněné zlo, zabije co mu přijde do cesty. Jenže při své cestě s ním paralelně následuje i vlna absurdit, které působí spíše komicky. Tyto rušivé elementy naprosto odbourávají atmosféru, což je škoda, ale pořád jde o slušnou vyvražďovačku. V rámci série průměrný díl. ()

kaylin 

všetky recenzie používateľa

„Haloween 4: Návrat Michaela Myerse“ je dobrý slasher a přece jen celkem úspěšně navazuje na začátek série. Od tohohle se dalo ještě odpíchnout k celkem dobrým filmům, ale uvidíme. Trochu už se zdá, že téma Michaela Myerse je vyčerpané a on už moc nemá, koho by vraždil a jak jinak by diváky zaujal. Nadále se však ukazuje, že s dobrými postavami je možné natočit dobrý slasher i potřetí. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Prvý z poloremakových "legasequel" pokračovaní (ďalej H20 a H2018), ktorý zachováva rovnakú štruktúru ako originál. Hej, originalita ide bokom, ale treba uznať, že tieto pokračovania sú objektívne najlepšie z celej ságy. Od začiatku do konca to má krásnu temnú atmosféru, napätie i násilie sú dobre nadávkované, Jamie dobre spája postavy Laurie a detí z filmu 1978 a kritizovaná maska mi až tak nevadila. A pravdaže koniec je fantastický. Z "tŕňovej trilógie" (H4-6) jednoznačne najlepší kúsok. PS: môj rebríček ságy: H1, H20, H2018, HE, H2, H4, HK, H6, H3, H5, H8 ()

Galéria (45)

Zaujímavosti (27)

  • V původním scénáři se postava Jamie Lloyd (Danielle Harris) jmenovala Brittany, ale scenáristé nakonec jméno změnili aby tak vzdali hold Jamii Lee Curtis (představitelce Laurie Strode z různých dílů série). (Stocki)
  • John Carpenter napsal pro film zápletku, do níž promítl dopad řádění Michaela Myerse na městečko Haddonfield. Do konečné verze scénáře se však nedostala. (HellFire)

Reklama

Reklama