Reklama

Reklama

Heavy Trip

  • Česko Heavy Trip (viac)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvadsaťpäťročný Turo trčí v zapadnutej dedinke na severe Fínska. Jediným svetlým bodom v jeho živote je amatérska metalová kapela Impaled Rektum, v ktorej zastáva post speváka. On a jeho kamaráti už 12 rokov skúšajú, ale dosiaľ neodohrali ani jeden koncert. Potom ich však prekvapí nečakaná návšteva z Nórska – organizátor jedného z najbrutálnejších metalových festivalov Northern Damnation. Chlapci si uvedomia, že je to situácia „teraz alebo nikdy“. Členovia kapely, ktorá sa po pokašľanom zahrievacom koncerte rozpadne, sa dávajú znova dohromady. Ukradnú dodávku, mŕtvolu v rakve z miestneho cintorína, nového bubeníka z liečebne pre duševne chorých a utečú do Nórska. Zatiaľ čo utekajú pred fínskou políciou, musia čeliť nórskej armáde a ich neslávne známej jednotke Delta, aby sa dostali na svoj prvý skutočný koncert. (Film Europe)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (262)

Blueeyes 

všetky recenzie používateľa

Prve jsem vůbec ani nechtěla komentář psát, protože všechno podstatné již brilantně a hbitě sepsal Sarkastic a já to líp zkrátka nedovedu :-) Nicméně, pochlapím se. S touhle partou bych ráda šla na sklenku. Jsou to srdcaři a ten svůj skandinávský, symfonický, postapokalyptický, extrémně antikřesťanský metal dělají fakticky s láskou :-) (omlouvám se, všech přibližně dvanáct výborných přídavných metalových jmen prostě neudržím v hlavě, ale je to charakteristika k popukání) Heavy trip obsahuje zcela nezapomenutelné scény, kvůli kterým jej prostě musíte vidět. Takové netradiční focení promo snímku, orinální stage diving nebo sdělení, že "bejt buzík je jenom pro drsný chlapy" :-) Jen, aby bylo jasno, toho rosomáka mi bylo líto, ale vtipně líto :-D. Probudit v sobě zvíře by měl umět každej (chlap). Osobně jsem mezi třemi čtyřmi hvězdami, ale dávám za čtyři, pro každého člena kapely jednu. A taky proto, že tenhle severskej, absurdní, divnej humor já můžu. Ale upozorňuju, že pro fandy milých romantických komedií s něžným úsměvem tohle fakt nebude. A pokud je vám na zvracení ze zvracení... tohle taky nebude to pravé metalové pro vás :-) ()

animaxis 

všetky recenzie používateľa

Tématika metalu je mi snad po všech stránkách velmi blízká. Možná i proto dávám Heavy Tripu tak vysoké hodnocení, ale upřímně si myslím, že u tohoto filmu se bude smát i člověk, který s metalem nic společného nemá. Hlavní aktéři jsou velmi sympatičtí. Dát každému členu kapely úplně jiné charakterové vlastnosti by asi napadlo většinu scénáristů, ovšem tady si s tím pohráli téměř dokonale. Většina vtipů tu funguje na jedničku. V jednom případě je tu dokonce porušeno pravidlo opakovaného vtipu (jistý vtip tu zazní v různých situacích celkem třikrát a pokaždé mi připadal o něco lepší než posledně). Ději toho nemám moc co vytknout. Občas se sice poněkud zasekne, ale jen aby se pak zase rozjel na plnou rychlost. Mnoho situací, především ve druhé polovině, tu mohou vypadat absurdně (i když je to komedie, komu by to vlastně mělo vadit?), nicméně by mě ani moc nepřekvapilo, kdyby byl tento příběh inspirován skutečnými událostmi. Když bych to měl shrnout: Heavy Trip je skvělá komediální jízda s příchutí symfonického post-apokalyptického soby ojíždějícího Krista znásilňujícího extrémního válečného pohanského fennoskandinávského metalu. ()

Reklama

chelseaman22 

všetky recenzie používateľa

Náběh parádní, ale pak někdo použil obraceč času a všechno bylo v loji. Smrtí bubeníka se film zvrhl v něco, v co původně definitivně být neměl. A pokud jako divák natěšeně očekáváte road movie, tak budete velice zklamáni, protože samotný trip trvá pět minut metráže. Převládající metráž se pak věnuje obyčejům na vesnických losích jatkách. 58 % ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tento metalový náklad z Fínska ma úprimne pobavil. Už len tie postavy a ich charaktery boli sami o sebe zábavné, a keď sa to potom dalo do tohto nápaditého príbehu s príslušným svojským humorom, tak z toho bola skvelá kombinácia! Film mal v sebe množstvo vtipných okamihov, scén a hlášok. Úplne TOP scéna bolo, keď sa im zasekla tá rezačka na soby a vznikol z toho skvelý metalový riff, aký nemal vo svete obdobu :D Len škoda toho miestami až príliš nevkusného a zvratkového "humoru" (to si veru mohli odpustiť). Ale inak super komédia, bavil som sa! 4* ()

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Vtipné momenty striedajú ešte vtipnejšie, no ale aj doslova kameňákovské scénky. A hoci sa to spočiatku nezdá, že z filmu by niečo mohlo byť, je treba uznať, že neustále naberá na tempe a v zmysle "koniec dobrý, všetko dobré" si tie štyri hviezdičky zaslúži. Veľkým pozitívom je, že film dokáže neustále prekvapovať, z pomerne generických zápletok vždy vykorčuluje originálnym spôsobom. A aj keď ste príbehov "from zero to hero" videli nespočetne, tento je predsa len niečim unikátny a ani happy end nie je úplne happy (ale taký škandinávsky). ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (7)

  • Turo (Johannes Holopainen), zpěvák kapely Impaled Rektum, nosí většinu filmu tričko Cannibal Corpse, což je název americké death metálové kapely, která vznikla v roce 1988. (pornogrind)
  • Počas záverečných titulkov znie metalová verzia romantickej skladby „L'Été indien“, ktorú zložil Toto Cutugno. U nás je známa pod názvom „Ľúbim ťa“ v podaní Michala Dočolomanského. (mijec)
  • V originálním (finském) znění postavy mluví oulským dialektem. (Facillitant)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené