Reklama

Reklama

Noc hrôzy

  • Česko Vlci za dveřmi (viac)
Trailer 1

Sharon (Katie Cassidy), Jay (Miles Fisher), Wojciech (Adam Campbell) a Abigail (Elizabeth Henstridge) sa v hollywoodskej reštaurácii lúčia s kamarátkou, ktorá odchádza do Bostonu, potom sa presunú do Sharoninho domu, kde pokračujú v zábave. U správcu Williama (Spencer Daniels), ktorý býva v domčeku pre hostí, sa na krátku chvíľu zastavil kamarát Steven (Lucas Adams). Pri odchode je pri bráne napadnutý a zavraždený. Nič netušiaci Wojciech ide von na cigaretu, tam ho neznámy útočník pobodá a polomŕtveho odtiahne do kúpeľne. Jaya, ktorý zaspal pri televízore, objavia dievčatá zavraždeného. Obe ženy prepadnú panike, Sharon sa schová v kúpeľni, kde nájde ešte živého Wojciecha. Abigail sa podarí utiecť von. Jeden z vrahov ju však odtiahne späť do domu. Dievča sa znova pokúsi utiecť aj so zraneným Wojciechom, ten je krátko nato vrahmi ubodaný. Sharon je niekde v dome. Zranenej Abigail sa znovu podarí utiecť, na ulici stopne prechádzajúce auto... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (57)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Pokud znáte příběh manželky Romana Polanského, pak víte vše, film nepřekvapí, ba ani příliš nenadchne. Umírněné gore vyvažují místy příjemná atmosféra a slušná kamera. Co je to však platné, když je osud hlavních postav očekávaný. Film je skutečnými událostmi jen inspirován, jelikož co vím z dobových materiálů, tak masakr vypadal zcela jinak. Navíc rozpáraná Sharon byla přivázaná ke svému vykastrovanému milenci. To si znalý divák může jen domyslet, neznalý netuší. Krom toho pominu, že Sharon byla skutečně krásná, ale budiž. Byť není o napínavé scény nouze, jako celek má film atmosféru poněkud řídkou. Postavy moc sympatické nejsou, a tak líto mi jich nebylo (což asi nebyl záměr). Osobně se mi o trochu více líbil Manson (2003). ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Vzhledem ke stopáži bylo jasné, že tady asi o nějakou výraznou práci s postavami nepůjde a taky že ne. Nějaké pokusy tu sice byly, ale nebylo to nic, co by stálo za pozornost. To by ale nevadilo, protože většina z nás byla stejně zvědavá na masakr, ke kterému to všechno směřovalo. A ten bohužel dopadl bídně. Atmosféra baráku sice místy ušla, ale když mělo dojít na krev, tak produkce šetřila. Vše se vlastně jen omezilo na zakrvácené kladivo, kopající nohy a jekot. To by možná stačilo v případě, že by byl celý příběh uchopen v širších souvislostech, ale v tomhle formátu to bylo na nic. 30% ()

Reklama

Martin741 

všetky recenzie používateľa

hnusny film o tom, ako rodina okolo toho hajzla Mansona /samotny Carls Manson/ sa vrazdenia neucastnil/ vyvrazdila skupinu nevinnych ludi. Tlupa kamaratov sa mala stretnut a pokecat si, a akcie sa mal zucastnit aj legendarny StevoMekKralovna, ale zaplat Hatsepsovet neprisiel. No a zacalo krviprelievanie, neusetrili ani zensku tehotnu s dietatom. zabili aj ju aj dieta. Rok 2016 : akysi kameraman John R. leonetti natocil zevraj horor Annabelle a rozhodol sa sfilmovat latku. Vrahovia este tale ziju, film je neskutocne mrazivy a brutalny, ale R. Leonetti nie je moc dobry reziser, obcas rezia drhne : 60 % ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Okolo Charlesa Mansona sa bohužiaľ vytvorila aura kultovej osobnosti, ktorá má mnohých fanúšikov. Pokladám to za zvrátené, pretože Mansonova nadrogovaná „rodina“ (muž a tri ženy, Manson sa akcie nezúčastnil) na popud psychopatického kok*ta v r. 1969 mimoriadne brutálna zavraždila šiestich nevinných ľudí, vrátane tehotnej ženy a tým pádom logicky i jej ešte nenarodeného dieťaťa. Jednalo sa o menšie stretnutie priateľov a tou tehotnou ženou bola 26-ročná manželka režiséra Romana Polańského, ktorý v tom čase nebol doma. Párty sa mal zúčastniť aj Steve McQueen, ale ani on nakoniec neprišiel, čo mu zachránilo život. Keď Sharon Tate videla, že Mansonovi prívrženci ju nemienia nechať žiť, navrhla im, aby sa postarali aspoň o prežitie dieťa a povedala im, že ju potom môžu zabiť. Vrahovia nemali zľutovanie a zavraždili nielen ju, ale aj jej nenarodeného syna. Steny miesta činu, na ktorom sa ohavná masová vražda odohrala, vrahovia krvou obetí počmárali vulgárnymi šialenosťami, aké vyplodí len chorý mozog. Takýchto ľudí nikto normálny nemôže akceptovať. Kebyže ich polícia namiesto chytania odstrelí akobesnú líšku a hodí do jarku, len by tým spolčonosti urobila službu. V roku 2016 sa o tom rozhodol nakrútiť film ex-kameraman John R. Leonetti, podporený nečakaným úspechom svojho režijného hitu o zabijackej bábike Annabelle. Je zvláštne, že taký film vôbec vznikol, pretože dané udalosti sú stále živé (ako Polański, tak väčšina vrahov stále žije). Ale OK, prečo nie. Tvorcovia sa film rozhodli poňať ako home invasion, ktorým dané udalosti ostatne boli. To mi pripadalo ako zaujímavé rozhodnutie. Režisér sa vybavil sympatickými obeťami, odpornými vrahmi a prekvapivo pôsobivou retro atmosférou. Je to mrazivé a má to niečo do seba. ()

George Stobbart 

všetky recenzie používateľa

Leonetti je náhodou frajer. Má oko pre štýlové vizuály, snaží sa a napr. za solídnu "Annabelle" schytal z nejakého dôvodu omnoho väčšiu kritiku než by si zaslúžil. Takže aj keď mu druhý diel už nepriklepli (a namiesto toho ju dali tvorcovi, ktorý schytal z nejakého dôvodu omnoho väčšiu chválu než by si zaslúžil), som rád, že sa angažuje aspoň v takýchto menších projektoch. A hoci tu ide o námet dávno vyčerpaný, snáď až otrepaný, dokázal to natočiť tak, že sa na to nielen dobre pozerá, ale podľa mňa to aj vcelku dobré je. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Film je natočený podľa skutočných udalostí, ktoré sa stali v Los Angeles roku 1969, kedy bola brutálne zavraždená jedna z vtedajších najkrajších hollywoodskych herečiek - Sharon Tate, ktorá bola v dobe svojej smrti vo vysokom štádiu tehotenstva, a to až v 8 a pol mesiaci. (westerns)
  • Skutočný vrah Charles Manson zomrel 19.11.2017 vo veku 83 rokov. (ČSFD)
  • Natáčanie trvalo od polovice mája do konca júna v Los Angeles v roku 2015. (westerns)

Reklama

Reklama