Reklama

Reklama

Na mušce

(seriál)
  • USA Killing Eve
Trailer
USA, (2018–2022), 22 h 24 min (Minutáž: 41–43 min)

Predloha:

Luke Jennings (kniha)

Hrajú:

Sandra Oh, Jodie Comer, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonnell, Olivia Ross, Darren Boyd, Aurélie Meriel, Anatole Taubman, Rinat Khismatouline, Susan Lynch (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(32)

Obsahy(1)

Eve je znuděná, bystrá a pohotová pracovnice bezpečnostní služby. Villanelle je elegantní a talentovaná vražedkyně. Obě prudce inteligentní ženy, které jsou sebou navzájem posedlé, se střetnou tváří v tvář v epické hře na kočku a na myš. (HBO Europe)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (19)

Na mušce (2018) 

1.seria: Tento serial mi sadol, ako uz dlho nic. Nevyspytatelne, vtipne, brutalne a sexy. Jodie Comer ako sociopaticka vrahyna a domacka bezprostredna Sandra Oh, plus vyrehotany pragmaticky Dan, Kim Bodnia je trojka k pohladaniu. V prvej serii "sa objavujeme", druha ide na plny plyn a v tretej nahliadneme konecne do samotnej organizacie. Druha sa im vydarila asi najviac. Polhviezdie naviac za silnu naklonnost k dokonalej Villanelle. Ona mala byt vzorom pre detske barbieny. ;)) Bavil som sa prakticky nepretrzite. Odporucam. 85%, 2. a 3. seria: 75%, 4.seria: 55% kvoli sklamaniu z posledneho dielu a celkovo slabsieho scenara celej stvrtej rady. ()

Nice and Neat (2019) (S02E02) 

Kazdou castou obdivujem uzasnu mimiku a naivitu nespokojneho decka s akym sa Jodie Comer predvadza v roli Villanelle. Tak uveritelne, ze mam obavu, ze je to totozna osobnost. ;) ()

Série 3 (2020) (S03) 

Tato sezona ma nejake slabsie epizody, ale napriek tomu ma udrzala v zaujati a vzdy som sa tesil na dalsie Villanellino vycinanie, Constantinov rehot a i ostatne zaujimave charaktery. Zaver vcelku potesil a zrejme to predurcuje dej i v natacanej stvrtej serii, ktora sa vraj kvoli korone logicky posunie. Tym, ktori skukli prve dve serie, by rozhodne nemali vynechat ani tuto, hoci mi prisla trochu menej "postavena na hlavu". :) Odporucam. 75% ()

Slowly Slowly Catchy Monkey (2020) (S03E01) 

Trochu chaoticky otvarak. Zaver drsny, davajuci dovod k spekulaciam. Villanelle stale sahnuta, ako to mame radi. ;) Handlerka, postarsia ruska Dasha je tiez ine cislo. Slabsie stvorhviezdie. ()

Management Sucks (2020) (S03E02) 

Potesila "Yara" z GoT na kare a Carolinina dcera. Bol som zvedavy, co Villanelle vykuzli so svojim 19rocnym ruskym zverencom a nedaval tomu moc dlhe trvanie. V tom kostyme klauna bola k zozraniu. "Oh, management sucks!" ;) S tou magnetkou som mal tusaka, kvoli tomu "nahodnemu" stretnutiu. Moze byt. ()

Meetings Have Biscuits (2020) (S03E03) 

Opat epizoda s par dokonalymi scenami (dieta v kosi, prekvapenie v manzelskej posteli, autobusova potycka). Villanelina "vitazna vona moci" zavanula malou britskou "tajnou" bunkou. Vsetci uz vedia, s kym maju tu cest. :) Takmer plny pocet. ()

Still Got It (2020) (S03E04) 

Dej je silne "na preskacku" a dost chaoticky. Akosi mi to nebolo po chuti. Skoro, ako od ineho tvorcu. Ta Konstantinova dcera je ine kvietko. Potesilo vtipne zobrazenie polskeho vidieka - Nikoveho rodiska. Villanell s hrcou na oboci poskakujuca si pri priprave cesta na kolac len tak v zupane, bol uzasny pohlad. Takisto tie jej vyrazy pri "zahanani cikutky" :). Dasha zrejme poriadne zamiesala karty. Uvidime, ako to vypali. Zvlastna cast. Slabsi priemer a zrejme najslabsia cast napriec seriami. ()

Are You from Pinner? (2020) (S03E05) 

Diel venovany Villanellinemu navratu "domov". Takmer rodinna drama u zvlastnej ruskej rodinky a zobrazenie idyly ruskeho vidieka. Bohovy Villanellin smiech a grimasy, ked neveriaco pocuva ruskeho typka, co prisiel s konspirackou, ze Zem je plocha. ;) Za mna dost kratky a viacmenej dovysvetlujuci a "prestavkovy" diel, ukazujuci Oksanu i z tej zranitelnejsej strany. Menej zabavny, nez na co sme u K.E. zvyknuti. Slabsie stvorhviezdie. ()

End of Game (2020) (S03E06) 

Villanelle je dost mimo, napriek "uznaniu" od dvanastky. Vo svojej kozi sa zrejme citi len po boku Konstantina. Zatial Eve nadobuda presvedcenie, ze utok na jej byvaleho nema na krku Villanelle. Ked Konstantin zbadal, ze dcerenke v zavere "asi hrablo" mozno tusil, odkial to prislo. Rozpacity diel. ()

Beautiful Monster (2020) (S03E07) 

Pobavilo. Akurat trosku rozladila Villanellina nedokoncena "pracicka" v podobe Dasi - zrejme ta zranena ruka. Ta nahodicka v zavere na susednom nemocnicnom lozku bola uz "trocha" moc. Kazdopadne o cosi lepsie ako predosla cast, ale kam sme sa scenaristicky pohli sa povedat neda. 12tka ma zrejme vykonnostnu nahradu a nasi "pozemni" vysetrovatelia su odstaveni takisto. Nemam pocit, ze by na vsetky mozne otazky zodpovedala posledna cast a preto sa obavam, ze zasa si to tvorcovia nechavaju do dalsej serie. Silnejsie trojhviezdie. Pomaly mi to uz pripada ako varenie slaneho vodneho roztoku, ktory sa akurat stale odparuje. A takyto dojem som teda nemal ani pri jednej casti predoslych dvoch serii. Skoda. Cakal som opatovne vyrazne posunutejsi pribeh. ()

Are You Leading or Am I? (2020) (S03E08) 

Ale ano, pacilo sa. Len som si predstavoval trochu "zlozitejsie" vyustenie v "konfrontacnej" miestnosti. Na strane druhej, dvanactka skutocne nebola hlavnou liniou. Tou boli ustredne dve predstavitelky a ich vzajomne psycho-pnutie. Mne to celkom sadlo, aj ked trorcovia trosku prisladili. Kazdopadne Jodie Comer ma cele tri serie neuveritelne bavila mimickym stvarnenenim momentalnych nalad. ;) ()

Série 4 (2022) (S04) 

Co mam rad na celej serii bolo i tu. Bizar, brutalitky, Villanelline sexy vyciny a wtf/vtipne momenty. Objektivne, je ich tu o poznanie menej a obcas sa linie az prilis prekombinuju. Na plny pocet som vnimal iba jedinu epizodu. Zvysok, pol-na-pol, priemer-nadpriemer. Rozporuplny zaverecny diel niektorym zabije celu 4tu seriu. Za mna bol tiez sklamanim a Phoebe za toto nemam rad. :) Podla hodnoteni nie som sam. Jodie vsak budem sledovat nadalej, a dufam, ze si zahra este nejak podobne uletene role. V Dueli bola presnym opakom tejto postavy. ()

Just Dunk Me (2022) (S04E01) 

Chudak Lucifer :)  "Just dunk me!!!" Tomu sa povie, krst v zrychlenom konani.  :D "I'll lead you to salvation". Tentokrat to Villanelle v hlavicke svitori vyraznejsie a i rozpolozenie Evy je plne emancipovane a drsne. Uvidime, ktorym smerom to, iba 36-rocna Phoebe posunie. Tesim sa. Prekvapili posty a funkcie, na ktore "uklidili" nasich byvalych agentov. ()

Don't Get Eaten (2022) (S04E02) 

"Go, get them, tiger!" Drag queen Jesus, je paradny. A ten zaver? WTF?! Bolo jasne, ze nasa sociopatka sa upina na rozne podnety a ciele, sice silno, ale na velmi kratko. :) Poslabsie, ale pobavilo. ()

It's Agony and I'm Ravenous (2022) (S04E04) 

"Don't underestimate me...". Pobavilo od "nevyraznej plachej indky". A i huronsky smiech s akym to "starosta" a nas stary znamy prijal. Co ta vanova scena Helene s Eve? Samy bluff a klamanie telom...? Zbytocne tlacenie na pilu bez zjavneho dovodu...Keby Carolyn tiez nebola bezemocna sociopatka, bol by jej epizodovy vystup viac nez divny. Len serialovy priemer. 65% ()

Don’t Get Attached (2022) (S04E05) 

Carolyn mala fajne dospievanie...a i inspiraciu v tatkovi. Paci sa mi jej pribeh. Villanelle a jej "trosku" prvoplanova zabavka s mnozstvom potencionalnych dier, ked robila samaritanku par "nespokojnym manzelkam"....ale zabavne to bolo, coz o to. :)  A ten zaver...fu..srdce sa mi zastavilo. :D  Ale od zaciatku bolo jasne, ze Helen nie je len mala civava, nad ktorou "vyzrala" nasa sikmoocka. A ano, napriek mojmu nadnesenemu pathviezdiu, skakanie z lokacie do lokacie a casove "zmrstovanie", v ktorych sa niektore udalosti diali, bolo ...chaoticke. 85% ()

Oh Goodie, I’m the Winner (2022) (S04E06) 

Vsetci sme to chceli a tak trochu i ocakavali, ze ano? Gunn je husta "proficka". Inak, zase "lietame" po svete ako blazni. "Macho-rozhovory silnych zien", ktore nam Phoebe serviruje pravidelne, ma uz "trochu" unavuju, napriek ich sociopatickym povaham. Uznavam vsak, ze maju naboj a su i vtipne. Postava nemeckeho "taxikara" bol opat jeden z momentov, pre ktory tento serial lubim. :) "tree, tree, tree.." Nasa "bloncka" celkom slusne k zaveru padlovala - ina "wolverinka". Ten zaver opat nieco, co treba sledovat iba ocami tvorkyne - spominanej Phoebe.  BFF dievcata,no. Asi mi tu chybal ten zensky mindset, ale to uz bolo az moc "sisi". 70% Btw. highlight je asi "podpostelovy foot-fetish" a blonckin zaujaty-zvazujuci pohlad. :D ()

Making Dead Things Look Nice (2022) (S04E07) 

Fuu..Gunn je o stupen tvrdsia a vacsia sociopatka ako nasa bloncka (kyanid, porcovanie zabludivsieho....). Eve uz asi "stary" zivotny styl nenaplna. Zamrzela linia s Konstantinom - super charakter - Bodnia ho hra skvelo. Zaver tiez vydareny. Villanelle je "very easily bored" a stale alfa-devenka, pri vsetkej svojej sialenosti.  :D ()

Hello, Losers (2022) (S04E08) 

Sakris, je niekto, kto zbastil ten Eve-in ostrovny heroicky vykon? Kidney-twins zalubeny parik pobavil. Rozhovor mladej vrahyne Pam a bez-emocnej agentky Carolyn bol celkom bizar. A potesilo Pam-ino "nie" s usmevom, hoci devenka je, ako kazda postava, celkom twisted. Zaver nam mila Phoebe, metodou jej vlastnou, vztah dievcat velmi rychlo posunula a vzapati aj rozbila. Preto je uplne jasne, ze toto bude divacky rozporuplny diel. Priznam, ze ani mne to nesadlo a nepobavilo. Konanie Carolyn sa predvidat dalo, kedze to sama Eve pri stole prezradila, ale ak bude nejaka piata seria uz to zdaleka nebude mat tu uroven. Za mna sklamanie. Slabsi priemer, ktory zhodi i hodnotenie celej serie, to je jasne. ()

Súvisiace novinky

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

Akční Ballerinu pomůže napsat Emerald Fennell

16.07.2022

Režisérka a scenáristka Nadějné mladé ženy Emerald Fennell byla údajně přizvaná herečkou Anou de Armas (Není čas zemřít, Na nože), aby pomohla napsat scénář k chystanému akčnímu spin-offu Johna Wicka… (viac)

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (viac)

Zaklínač obsadil Vesemira

Zaklínač obsadil Vesemira

29.02.2020

Kolem role Geraltova mentora v seriálovém Zaklínači se dlouhé měsíce točily nejrůznější spekulace. Zaprvé tu byl Mark Hamill, favorit mezi fanoušky, který se na sociálních sítích sám vyjadřoval… (viac)

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

Phoebe Waller-Bridge podepsala s Amazonem

25.09.2019

Šéfka Amazonu Jennifer Salke se v posledních dnech nebojí dávat veřejně najevo, jak moc si cení práce herečky a scenáristky Phoebe Waller-Bridge. Tahle talentovaná autorka se v poslední době skloňuje… (viac)

Reklama

Reklama