Reklama

Reklama

Nech žijú duchovia!

  • Československo Ať žijí duchové! (viac)
Z nakrúcania  - Dana Vávrová, Lubomír Lipský st., Zdeněk Svěrák, Jaroslav Uhlíř
Rodinný / Komédia / Muzikál / Fantasy
Československo, 1977, 80 min

Réžia:

Oldřich Lipský

Kamera:

Jan Němeček

Hrajú:

Dana Vávrová, Jiří Procházka, Jiří Sovák, Vlastimil Brodský, Lubomír Lipský st., Věra Tichánková, Petr Starý, Igor Nachtigal, David Vlček, Tomáš Holý (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rodinná komédia plná pesničiek Jaroslava Uhlířa a a Zdeňka Svěráka je plná strašidiel a rozprávkových kúziel. Hrdinami sú deti, ktoré sa pustia do boja proti dospelým obyvateľom ich dediny, keď chcú premeniť starý hrad na poľnohospodársky objekt. Skupina detí však presvedčí hradných duchov a mestských úradníkov , že potrebujú prestavať miestnu zrúcaninu na klubovňu. S výdatnou pomocou duchov, rytiera Viléma Brtníka a jeho dcéry Leontýnky, obývajúcich schátralý objekt, ale aj trpaslíkov, ktorých rytier privolal, sa im podarí dosiahnuť svoj cieľ - hrad je opravený a odovzdaný do starostlivosti detí. A z Leontýnky, ktorá si sťažuje na osud nesmrteľných bytostí, sa vďaka byline darovanej z lásky, stane normálne dievča. Tak prečo neveriť na duchov? (TV JOJ)

(viac)

Ocenenia

  • víťazstvo
  • nominácie
  • Film získal cenu medzinárodného strediska pre detský film CIFEJ na MFF v Moskve 1977. (Raccoon.city)
  • Filmaři měli na mnoho triků patent. Právě za trikovou složku pak získali ocenění na jednom francouzském festivalu. (Cucina_Rc)

Súvisiace novinky

Věra Tichánková 1920 - 2014

Věra Tichánková 1920 - 2014

09.01.2014

Ve věku 93 let zemřela herečka Věra Tichánková. Manželka herce Jana Skopečka a dlouholetá členka Divadla S. K. Neumanna v Praze (1951 - 1982) studovala vysokou školu chemicko-technologickou, následně… (viac)

Reklama

Reklama