Reklama

Reklama

Gen. Zod, Ursa a Non sa vyslobodili a dostali na Zem. V tom čase je Superman a Loiu v Pariži, snažia sa zneškodniť teroristov, ktorí obsadili Eiffelovu vežu... (TV Dajto)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (198)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Musím ti zložiť poklonu Superman, tvoja dokonalá maska oklamala aj mňa.“ Rád by som k tomuto predovšetkým po trikovej stránke extrémne zastaranému (traja Kriptoňáci v skle) komiksovému hitu prechovával rovnako nadpriemerné nostalgické spomienky ako napríklad k PLANÉTE KRULL. Ale nedá sa svietiť - predovšetkým preto, že SUPERMAN II je zlý film. Navyše, fenomén Supermana mi vždy bol vzdialený a za celé roky sa mi zďaleka najviac páčila fanúšikmi nenávidená verzia Bryana Singera z roku 2006. Jediné, čo na SUPERMANOVI II nezostarlo, je hudba Johna Williamsa a úžasný Gene Hackman ako Lex Luthor. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Nevyhýbam sa filmom, ktoré sú natočené podľa komixovej predlohy. Vždy si ich rád pozriem. Najradšej mám asi Batmana. Spiderman je tiež fajn. No a ani X-Meni nie sú špatní. Avšak úchvatný, lietajúci Superman ma akosi nikdy nevedel osloviť. Nepáčia sa mi ani tie prestarnuté filmové spracovania, kde hlavného hrdinu v elastickom kostýme s eskom na hrudi stvárnil americký herec Christopher Reeve. Nedávno som si po rokoch znova kukol túto druhú časť a len som si potvrdil svoj negatívny názor na tohto skrze kladného hrdinu. ** ()

Reklama

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Po príbehovej stránke najlepší Superman, po tej režisérskej z pomyselnej trilógie- Superman, Superman 2 a Superman sa vracia, najslabší. Škoda dnes už zastaralých trikov, absencie Marlona Brandona...ale inak ostáva všetko po starom, hrejivá romantika, skvelá Williamsova hudba, veľkolepé akčné scény, skvelí protivníci a pekný záver....na jednej strane je škoda že sa Donner dostal pri strihaní dvojky do sporu, na strane druhej je dobré že 50% filmu stále patrí jemu. Po tom, čo som mal možnosť vidieť Donnerov Director´s cut musím s prekvapením uznať že je skoro zázrak, že to Lester dokázal tak skvele ustáť (hlavne pri pohľade na trojku) a čo viac, jeho verzia sa mi v konečnom dôsledku páčila oveľa viac než tá Donnerova kt. vyšla pred 2 rokmi v Amerike. Oficiálna verzia je skrátka akčnejšia, zábavnejšia, romantickejšia a je v nej lepšie zosynchronizovaná hudba. Superman 2 bez Eiffelovky alebo Loisinho pádu do rozbúrenej rieky už nie je ten Superman ktorého som si v detstve zamiloval. ()

Shit 

všetky recenzie používateľa

Opoznání horši než první díl, tady je snad všechno horší, kdyby aspoň ty nelogičnosti odstranili, ale ty bohužel ponechali a na to narvali přeplácanej příběh a ubohý souboje, nejdřív jsem si teda myslel, že to nebude špatnej nápad vložit supermanovi do cesty jemu rovnýho soupeře, bohužel hned od první chvíle kdy se tři "zlý supermanové" ocitnou na zemi a začnou pěkně trapně ovládat zemi a stupidně po každým chtít aby jim vyjádřil pokoru tim, že si před nima klekne, jsem věděl že to nebude to pravý a pozdější stálý prodlužování souboje mě v tom jenom utvrdilo a šel bych s hodnocením ještě níž, kdyby supermanovi odebrali jeho sílu, jak to v první chvily vypadalo, ale naštěstí, pro mě zahadným zpusobem ji zase ziskal zpět, takže jsem v klidu mohl skouknout úděsnou bitku, ve který byl superman v plný síle a nechci ani domyslet co by se stalo kdyby nebyl, bohužel taky nebyl skoro vůbec využitej Gene Hackman a ve filmu jen tak paběrkoval a i tak byl daleko lepší než ty "zlý supermanové", ale i tak superman je superman a už jenom kvůli nejlepším představiteli supermana Christopheru Reevovi tomu musim dát aspoň 3* ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Pevně stáhni půlky v tom svém travesti kostýmku generále Zode, protože:„There is one man on this planet, who will never kneel before you!“ Christopher Reeve znovu ve slušivém přiléhavém oblečku - tentokrát proti trojce desperátů z planety Krypton, kteří zjevem nápadně připomínají jednu nejmenovanou německou nihilistickou kapelu.. Jednoznačně slabší než první díl, ať už vinou méně nápaditého scénáře či ztrátou glancu Lexe Luthora. Když už nic, tak se člověk alespoň dozví, jak se v žurnalistice tvoří novinové titulky (Paris destroyed / saved). ()

Galéria (153)

Zaujímavosti (28)

  • V tomto, rovnako ako aj v predchádzajúcom filme, môžeme sledovať určitú kresťanskú symboliku. Superman (Christopher Reeve) bol podobne ako Ježiš poslaný svojím otcom na Zem. Loď, v ktorej priletí, má tvar hviezdy, takže pripomína Betlehemskú hviezdu. Vykázanie Zoda a jeho spoločníkov z planéty Krypton sa potom podobá vyhnaniu Diabla a démonov z neba. Mladý Superman je zase školený svojím otcom v odľahlej polárnej oblasti, čo môže poukazovať na Kristov pobyt na púšti predtým, než nastúpil na cestu Učiteľa. Keď sa traja zločinci z Kryptonu dostanú na Zem, generál Zod (Terence Stamp) chodí po vode, rovnako ako Ježiš. Ursa (Sarah Douglas) je zase pohryznutá hadom, no ona ho len zahodí a spáli, čo zase urobil apoštol Pavol. Ďalší zaujímavý detail je Supermanovo rodné meno Kal-El. To v hebrejčine znamená Hlas Boží. (ČSFD)
  • Scéna, ve které Trio z Kryptonu použije svůj superdech na Metropolis, se natáčela během tří mrazivých listopadových nocí v anglických Pinewood Studios. (novoten)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. prosince 1980 v Austrálii. (Varan)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Ned Beatty

Zemřel herec Ned Beatty

14.06.2021

Včera v kalifornském Los Angeles opustil filmový svět americký na Oscara nominovaný herec Ned Beatty. Bylo mu 83 let. Rodák z Kentucky, kterého si mnozí diváci jistě vybaví třeba jako Otise, věrného… (viac)

Reklama

Reklama