Reklama

Reklama

Pátranie

  • Slovensko Nezvestná: Nájdem si dcéru (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Keď Davidovi zmizne jeho jediná dcéra Margot, polícia spustí pátranie. Po 37 hodinách však nemá jedinú stopu, a tak sa David rozhodne pozrieť niekam, kde zatiaľ nikto nehľadal - do dcérinho notebooku. Pomocou jej počítača a rozhovorov s jej priateľmi David odhaľuje dcérine tajomstvá a zisťuje, že Margot nebola zďaleka tou dokonalou dcérou, za ktorú ju považoval... (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (460)

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Príjemné prekvapenie. A je hlúposť aby som tu rozpisoval veci, nech to nikomu nepokazím. Každopádne, hudba, scenár, formálne prevedenie a herecké výkony na jednotku. Napätie funguje. Rovnako aj dávkovanie informácií. Myslím si, že mnoho filmov sa pokúšalo o podobný koncept ale z môjho pohľadu je tento v rámci vnútorného fungovania a stotožnenia sa s hlavnou postavou veľmi uveriteľný a dramaticky zaujímavý. Určite stojí za videnie. Taký ten malý veľký film, ktorý prešumí kinami bez odozvy pričom uprostred plejády nezaujímavých blockbusterov značne vyniká. Low budget Gone Girl. A Asian people rules! ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Pátranie, ktoré neohuruje zápletkou, ale boduje voľbou prezentácie. Väčšinu času sledujete obrazovku počítača na ktorú vyskakujú okná plné stôp a hlavne "stôp". Na prvú dobrú to znie ako nuda. Ako pokus ukázať prstom na všeobecnú závislosť na sociálnych sieťach a riziká s tým súvisiace. Našťastie sa naozaj pátra, podozrenie strieda podozrenie a PC je len sprievodca, ktorý Vás pretiahne sieťou falošných uličiek až k pravde. Samozrejme podobných online pokusov tu bolo už viacero, ale Pátrání sa úspešne vyhlo väčšine nástrah námetu a prinieslo uspokojivé preklikanie sa k finále. Keby bolo drastickejšie, tak by sa môj celkový dojem určite prehupol k 4*. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Skvelé by to bolo i bez šokujúcej twistovej koncovky. Čakal som, že to možno bude obsahovať nejaký trochu menej čakaný zvrat, ale TOTO som vážne nečakal. Ale áno, dávalo to logiku (nepáčilo sa mi snáď len to, že ako prvé volala otcovi a nie na políciu, tak ale OK, mala 16). Nebyť koncovky, šlo by „len“ o mrazivý a prekvapivo strhujúci triler o zle medzi nami, o zle, ktoré prekvapivo zaútočí v najnečakanejšej chvíli, brutálne zasiahne do našich životov, rozkope ich na márne kusy a naše životy sa vinou krvavého, zbytočného, primitívneho zločinu už nikdy nevrátia do pôvodných koľají. Áno, mne by to v pohode stačilo aj „len“ takto. Ale keď už si myslíte, že to máte, zaskočí vás finálna 10-minútovka, kedy len otvárate oči a ste šokovaní. A potom oči zavierate, lebo ste pre zmenu extrémne dojatí (no to budete už v úvodnej variácii na pixarovku Hore). Rafinované, inteligentné, svižné. Akurát ma vydesilo, že môj obľúbený hulič Harold má už skôr 50, než 40 rokov. Produkoval režisér Nočnej hliadky, Rus Timur Bekmambetov, ktorý, zdá sa, sa začína pekne špecializovať na podobné „internetové“ trilery (Odobrať z priateľov 1 – 2). ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Naozaj veľmi štýlová vychytávka úplne prispôsobená dnešnej modernej dobe. Zaujímavé a napínavé do posledného momentu, pričom záver po obsahovej stránke tiež milo prekvapil. Vlastne väčšina dejovej linky sa skladá iba z čítania správ a sledovania pátrania prostredníctvom počítača, internetu a sociálnych sietí, no i tak som od toho nedokázal odtrhnúť zrak. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Prva zhruba hodina je fantasticka. Napinava, dojimava, pribehovo silna. Potom sa vsak zacinaju vrsit zvraty ako z nejakeho prekombinovaneho thrilleru 90. rokov, ked sa scenaristi predbiehali, kto vytiahne pocas deja z rukava viac twistov. A kuzlo je prec. Posledny akt som uz iba prefacepalmoval. Velka skoda. Ale ak kvalita filmu pre niekoho znamena pocet prekvapeni (aj ked obcas uplne pitomych), tak je tu jedna z topiek roku. Dobry film, ale dlho sa z toho klula uplna pecka 7/10 P.S. forma je funkcna, ale napr. Cesky Semestr ju vyuzival omnoho kreativnejsie a funkcnejsie ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (52)

  • Margotina učitelka piana, Vartohi Shahinianová, je pojmenována po matce scenáristy Seva Ohaniana (konkrétně jejím prostředním jménem). Na fotografii učitelky v tomto filmu je sama matka Ohaniana. (SpicyNugget)
  • Tvorcovia sa uistili, že každý operačný systém, webová stránka, program a aplikácia zobrazené v scéne sú vizuálne presné pre daný čas/rok, v ktorom sa scéna odohráva. (Pat.Ko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na filmovém festivalu Sundance. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

Režisér Wanted chystá vertikální blockbuster

14.02.2020

Pokud jste si právě přečetli nadpis novinky a netušíte, co si pod pojmem vertikální blockbuster představit, pak nemějte strach, to zatím totiž nikdo. Režisér a producent Timur Bekmambetov (Wanted,… (viac)

Reklama

Reklama