Reklama

Reklama

Code 8

Trailer 1

Lidi s nadpřirozenými schopnostmi jsou v tomhle městě pod přísným dozorem policie. Jeden z nich se přesto dá na dráhu zločinu, aby pomohl těžce nemocné matce. (Netflix)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (109)

Shitonit 

všetky recenzie používateľa

Vcelku napínák, obohacen lidmi se schopnostmi jak v Heroes, a zároveň to hraje trochu na city takovým tím.. kam až to povede zakazováním a zneužíváním těch "jiných" .. Logicky postavenej a bleskově ubíhající příběh o elektro troubovi a partě idiotů, kontra poldové jak vystřižený z nejprůměrnější akční kokotiny. Scifi to je tím, že to je taková slátanina, ale nakonec se to vše urovná, vyloženej masakr v tom nehledejte, oduševnělo ani jiný moudro taky ne, je to prostě příběh o elektrotroubovi co neví co se sebou, tak trochu zazlobí a pak se to dá vše do pořádku, bez lásky a bez zbytečných průtahů to diváka dovede k tříhvězdový spoko, a tím se to dá uzavřít, smáznout a zapomenout. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Jeff Chan natočil kraťas v roce 2016 a jelikož měl úspěch rozhodl se natočit celovečerní film a je to velmi příjemné Sci-Fi Béčko. Film má zajímavě vymyšlený svět, který se náhodou podobá nedávnému Freaks ( X-meni z druhé strany), akorát zde policie má roboty, ve vzduchu hlídkují drony, obyvatelé ničí nová droga Psyke a lidé se superschopnostmi nemohou normálně pracovat a pokud pracují, je to ilegální a mohou být zastřeleni. Hlavní hrdina dokáže ovládat elektřinu a patří mezi nejschopnější ve svém druhu a kývne na černou prácičku pro jeden místní gang a jelikož se stane díky schopnostem užitečný, začne pro ně "pracovat", dokud se to klasicky nezvrtne. Scénař mohl být zajímavější, nezlobil bych se kdyby měl film o půl hodinu navíc a dobře zvolené téma lépe využil, ale jestli Vám stačí dobrý nápad, sympatický hlavní hrdina, skvělá technická stránka a velmi solidní akce, tak byste měli být spokojeni jako já. 7/10. ()

Reklama

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Na nízkorozpočtové sci-fi to nebylo špatné. Ten mix kriminálky a sci-fi fungoval překvapivě dobře. V první půli nám byl vcelku pěkně představen svět a la Xmutant. I když to mělo občas béčkovější chvilky...nijak mě to neuráželo. Ta druhá polovina byla spíš klasická lupičárna ozvláštněná schopnostmi některých postav. To bylo taky vcelku v pohodě, jenže v poslední třetině se tvůrci rozhodli zahrát na rádobydramatickou notu o umírající mamince, nápravě synka... . Že krimi vytlačilo sci-fi bych pobral, ale když se pak ke krimi přidalo melodrama... . Je to škoda, ale i tak mě nijak nepálí dát 3*. Tau, které jsem viděl včera, bylo asi horším filmem. PS: Otázka POMA, pro koho se tohle točí...mám za to, že pro rodinné příslušníky tvůrců, pro lidi, kteří ponocují do rána a jsou schopní sledovat i tyto kousky, nasazené do nočního vysílání...ale hlavně to točí tvůrci sobě pro radost a aby si mohli vyzkoušet, jestli by zvládli větší projekt. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pojatie fikčného sveta pripomína Alien Nation, TekWar alebo z novších diel Bright. Len namiesto mimozemšťanov alebo rôznych rozprávkových príšer tu sú na okraji spoločnosti mutanti. Znázornenie toho sveta sa mi páčilo a ponúkalo mnoho zaujímavých námetov. Škoda že sa film viac nevenoval snahe mutantov získať roznocené postavenie, alebo z menej obohratých tém aspoň zápletke ako mutantov využívajú na drogy. Namiesto toho sme sa dočkali klišé o chlapíkovi, ktorý sa pridá k zlodejskej bande, aby dokázal zaplatiť liečbu smrteľne chorej matke. A zaťialčo po technickej stránke vyzerá film kvalitne, tak dramatická stránka režisérovi nejde natoľko, aby tento klišé príbeh diváka chytil za srdiečko. Ono aj mnoho potencionálne napínavých scén je natočených tak strašne fádne a bez napätia. Vďaka tomu všetkému ma film po veľmi sľubnom rozjazde postupne prestal baviť a poslednú tretinu som sa už nevedel dočkať neprekvapivého konca. Takže výsledkom je len celkom slušná jednohubka. 5/10. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec by to bolo asi lepšie ako priamočiary akčňák bez super-anti-hrdinov. Ale to bol asi počiatočný nápad, takže za mňa stále palec hore. Väčšie-menšie problémy ako s tým, že nevidíme mega akciu, ale skôr iba solídnu starú školu (to je vlastne veľké plus), som mal s tým, ako vlastne k hlavnej postave pristupovať a ako k nej má pristupovať okolie. Morálne dilemy sú síce načrtnuté, ale mohli byť spracované lepšie, čím by film získal na, no povedzme že väčšej umeleckosti. Nešťastným scenáristickým rozhodnutím je potom záverečná cesta do nemocnice, keďže Connor už predsa vie, že... ale stále prevažujú pozitíva a som rád, že aspoň prostredníctvom Netflixu sa tento menší film dostane medzi ľudí. Keď už do istej miery pripomína nabubrelý a pomerne zlý Bright, tak ten bez problémov strká do vrecka. 70% ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (2)

  • Financovanie filmu prebiehalo formou tzv. crowdfundingu. Tvorcovia žiadali 200 000 amerických dolárov, nakoniec dostali takmer 2,5 milióna. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama