Reklama

Reklama

Píše sa rok 1880 a v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päťčlennej rodiny je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard. Súbežne s daným prípadom je z otrávenia manžela obvinená krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že ona je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko je tak, ako sa na prvý pohľad zdá. Obzvlášť, keď sa v meste objavilo i viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac ako pol storočím. Inšpektora tak čaká nesmierne zložitá úloha ... (*CARNIFEX*)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (48)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príbeh sám o sebe bol zaujímavý a pátranie po tajomnom beštiálnom vrahovi tiež, no spôsob akým bol podaný divákovi ma bavil už menej. Na môj vkus až príliš "divadelné", čo malo za následok občasnú nudu a uberanie na atmosfére. Na druhú stranu ale formálna stránka bola priam mňamózna - bezchybná viktoriánska výprava starého Londýna, pekné kostýmy, goticko-hororová atmosféra strachu a tajomna, výborní herci a na záver aj prekvapivé odhalenie a rozuzlenie príbehu. Predovšetkým tieto atribúty ťahajú snímok do nadpriemeru, spokojnosť. 75/100 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Niekedy si hovorím, či ma nepridelili do pekla.“ Strašne by to chcelo byť ako Z pekla, ale nemá to jeho štýl, jeho hercov, jeho režisérov, jeho dravý, šokujúci scenár. Vizuálna stránka nie je úplne najhoršia a zo snímky raz za čas na unudeného, v nebezpečnej polohe zaspávajúceho diváka, dýchne dobová atmosféra plná svinstva, infekčných a iných chorôb a temnoty. Ale na Z pekla sa to ani v najsilnejších momentoch (akých to má minimum) nechytá a starý Bill Nighy, hoci obvykle kvalitný herec, sa v tom v podstate úplne stratil, nestíha a nemá šancu zaujať, ani podať mimoriadny herecký výkon. Navyše, hoci je teoreticky hlavnou postavou, prakticky má dosť malý priestor. A ak tam nie je on, čo je tam? Mdlo nakrútené scény a podpriemerní herci, hrajúci úplne nezaujímavé postavy. Ku koncu sa to TROCHU rozbehlo, ale stále žiadny zázrak. Strata času. 30 % ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Píše sa rok 1880, v uliciach Londýna panuje nepredstaviteľný strach. K prípadu brutálnej vraždy päť člennej rodiny, je privolaný inšpektor John Kildare (Bill Nighy) zo Scotland Yard, pričom súbežne s daným prípadom, je z otrávenia vlastného manžela, obvinená mladá, krásna Lizzie Cree (Olivia Cooke). Takmer všetko nasvedčuje tomu, že je skutočným páchateľom, no skúsený detektív od prvého momentu tuší, že nie všetko musí byť tak, ako sa na prvý pohľad môže zdať. Obzvlášť, keď sa v samotnom meste objavilo viacero vrážd, za ktoré je údajne zodpovedný šialený vrah zvaný Golem, ktorý naposledy úradoval pred viac, ako pol storočím. Inšpektora Kildare-ho tak čaká nesmierne zložitá úloha ... Ďalší "nehoror" roku, ktorý sa samozvane pasuje do žánru, okolo ktorého ledva zavadil krídlom lastovičky. Netvrdím, že sa neobjaví pár násilníckych pasáží, no skôr na úrovni thrilleru, než hororu ako takého. Inak všetko dokonale vystihol užívateľ "Corpsegrinder ". Sám by som to nenapísal lepšie. Miestami neskutočne pomalé, až človek prepadne nude, samotná story sa rozmotáva v dvoch dejových líniách, no chvála bohu, nie je nijak zmätočne podaná, pričom v závere sa všetko krásne rozmotá. Za mňa priemer bez nadšenia, inak viac menej pre milovníkov doby, do ktorej je samotná príbeh zasadený ... ()

honajz 

všetky recenzie používateľa

Za mne ten film nefunguje. Ingredience má, ale nefunguje. Londýnské uličky, mlha, Bill Nighy, to vše je v pohodě. Ale to rozkouskování na dva byť související příběhy, až přílišné soustředění se na Oliviu Cooke (která podle mne ani neumí moc hrát), neujasněnost, zda jde o detektivku, romanci, náhled do vaudevillů, každou chvíli sleduju jiný žánr, mate mne to a podvědomě štve. Nakonec mi byly postavy jedno, detektivovi jsem přál, aby pohořel, a Lizzie aby popravili, a byl by klid. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Mohla to být parádní Gotická kriminálka, která by dala zapomenout na nepovedené Deppovo Z pekla a připomenout snaživého Fantoma Paříže, místo toho se v ději neustále přeskakuje do divadelních scén tehdejšího Londýna a věřte mi, že to je teprve to pravé peklo. Vyšetřování nefunguje, atmosféra je zabitá jak už sem zmínil neustálým artovým nádechem divadelních scén a Bill Nighy i když je skvělý, ten rozháraný bordel sám neutáhne. Vraždy jsou sice fajn, ale to samo o sobě taky nestačí. Kdo je vrah Golem není ani trochu napínavé a pointa vás nijak nešokuje a navíc všechno zazdí úplně kokotský finiš, to jestli ste někdo pobrali tak ste machři, protože já už sem jen nevěřil vlastním očím. Hloupá, nudná, zbytečná a promarněná šance. Zbytečný film, až to bolí.40%. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (5)

  • Do role inspektora Johna Kildara byl původně obsazen Alan Rickman. Ten ale projekt opustil, když mu byla diagnostikována rakovina. Místo něj byl následně obsazen Bill Nighy. (animaxis)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. září 2016 na filmovém festivalu v Torontu. (animaxis)
  • Film je adaptací novely Petera Ackroyda „Dan Leno and the Limehouse Golem“ vydané v roce 1994. (animaxis)

Reklama

Reklama