Reklama

Reklama

Yellowstone

(seriál)
  • USA Yellowstone (viac)
Trailer
USA, (2018–2023), 45 h 19 min (Minutáž: 37–93 min)

Hrajú:

Kevin Costner, Kelly Reilly, Dave Annable, Kelsey Asbille, Wes Bentley, Gil Birmingham, Ian Bohen, Luke Grimes, Cole Hauser, Jill Hennessy, Danny Huston (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(53)

John Dutton bráni svoj ranč pred nemilosrdnými developermi, indiánskou rezerváciou a inými nepriateľmi, ktorí chcú získať jeho pôdu. Toto všetko na pozadí rodiny, politiky a jeho odkazu. (SkyShowtime)

Videá (6)

Trailer

Recenzie (135)

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

1. Serie: Pro me jde o serialovou pecku roku. Soucasny western z kraje, kde vsichni musi byt drsni jak smirkovy papir, ktery vsech devet dilu paradne slape, to si necham libit. Skvele obsazeni v cele s Costnerem a Reilly, skvela atmosfera bezutesneho kraje, kone, auta, pusky a helikoptery, to vse Sheridan namichal do paradniho westernoveho koktejlu, u ktereho se nemuzu dockat dalsi serie. 2. Serie: Stale me to strasne bavi. Lepsi western jsem dlouho nevidel (mozna od prvni serie). Bavi me to, skvele se na to kouka a je to napinave jak byvaji nejlepsi thrillery. To vse v opravdu neokoukanem prostredi, kde i ta nejvedlejsi pribehova linka me proste bavi. Sheridan je borec a v druhe serii to ukazuje nejen za psacim strojem, ale i v sedle! ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Veľmi dlho som rozmýšľal, či sa do tohto seriálu vôbec pustím, a na pochybách som bol hlavne po zhliadnutí oboch prequelových projektov, ktoré ma nebavili až tak ako som pôvodne čakal. Ale našťastie som tomu dal šancu a vyplynulo z toho celkom pozitívne prekvapenie. V seriáli sa prelína niekoľko dejových línií, a každá z nich ma bavila. Žánrovo je seriál tiež pestrý, nakoľko tu vidíme kombináciu moderného westernu, rodinnej ságy či kriminálky. Postavy sú výborne napísané, a kvitujem veľmi dobrý výber hercov. K tomu treba pripísať krásne prostredie či vhodne zvolenú hudobnú zložku. Občas sú niektoré epizódy mierne rozťahané, a taktiež ma trochu sklamala záverečná epizóda, ale na ďalšie série sa teším. /75%/. Druhá séria pokračuje vo vynikajúcom rozvoji postáv aj ich vzájomných vzťahov. Síce je tu aj pár hluchších epizód, avšak vyvrcholenie v druhej polovici sezóny je lepšie než v prvej sérii. /80%/. ()

Reklama

boo-boo 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Jediná telenovela, ktorú kedy budem pozerať aj keby mala 5000 dielov. Taylor Sheridan zhruba v Hell or High Water prvýkrát trafil moju strunu a odvtedy si môže točiť čo chce, je to proste pre mňa. Rozmáchlosť Yellowstonu je pravé megalomanstvo, najsilnejší je ale podľa mňa v príbehoch neduttonovských postáv, ktoré si životom na ranči prechádzajú a rôznym spôsobom poznačené idú ďalej, pričom vo väčšine prípadov sú ich cesty nečakané a fandiť sa dá prakticky každému. Samotní Duttoni sú možno trocha plastelínoví a miestami až príliš nadpozemskí, ale to tiež svojim spôsobom slúži cieľu, keďže divák sa viac než čo iné cíti ako ich pozorovateľ a to je pre rozprávača Sheridanovho typu najvďačnejšia rola (viď Sicario). ()

Killingjoke 

všetky recenzie používateľa

Tak pokud chtěl někdo odpověď, jakým způsobem zacílit moderní western, Yellowstone je ta správná odpověď. Žádný krvavý brak jako Kosti a skalp či Osm hrozných! Na moderní western se nesmí přes hektolitry krve, ale skrze příběh, zachovávající ducha původních příběhů z Divokého západu. To vše se zde Tayloru Sheridanovi naštěstí povedlo na výbornou a stvořil tak moderní příběh o rodinných hodnotách a nevyzpytatelných stezkách spravedlnosti, které v sobě kloubí jak staré westernové historky, tak do jisté míry mafiánské drama. Za správnou cenu jsou všichni na prodej! Yellowstone je testosteronový zážitek se vším všudy, zasazený do malebné krajiny Montany, plný vražd, politiky a divokých koní. Občas mi seriál připadal jako moderní Legenda o vášní a tu já moc rád. Většina rolí excelentně zahraných, samozřejmě všem kraluje Kevin Costner a Kelly Reilly. Scenárista a režisér Taylor Sheridan je jedním z nejzajímavějších tvůrců současnosti a vždy se těším na další jeho další příběh... ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Docasne poznamky: Po prvni rade hodnotim prumerem. Serial je peknej, moderni s hipsterskou hudbou a milionem klise. Nejvic me stve postava indianske manzelky, Monica... V druhe a treti rade se Monice deji sama prikori a chova se jako jeste vetsi krava. Po ctvrte serii opravdu nechapu, co primeje nekoho k tomu, ze zije se zenou jako je Monica... Oproti katastrofalne nesympaticke Monice tu mame jako vyvazeni alespon syrove zivelnou a uprimnou Teeter v podani Jen Landon. Ty jsem fandil... V pate serii jsem konecne zaregistroval jakousi Angelu (indianska pravnicka/aktivistka/politicka???) a to je taky kousek. Celou dobu jsem premyslel, jestli to neni nejaka botoxova transka, takze ani nevim, co tam vlastne rikala... :))) Dalsi vec ohledne castingu, Jacki Weaver proste nemuze hrat nejtvrdsi CEO nejagresivnejsiho investment trustu v USA, protoze to je stejne uveritelny, jako kdyby to hrala Libuse Havelkova. Dale se objevila jakasi Sara, ktera me neuveritlne tyra svym hlasovym projevem, protoze ma takovou tu mrouskavou dikci, ktera je ted u mnohych in. Mne se z toho dela blbe, protoze to se ma pouzivat pouze pred, pri a nebo po sexu a ne 24/7...Chjo. Uvidime, co bude dal...zatim nemam posledni serii dokoukanou. P.S.: serial je jinak chytlavej a skvelej. Pokud mate radi prostredi kovboju (modernich) budete nadsenim hykat. A Kevin se tady nasel, je perfektni. ()

Galéria (382)

Zaujímavosti (9)

  • Srub, v němž žije rodina Duttonů, a stejně tak stáje a stodoly s ikonickým písmenem „Y“, se ve skutečnosti nachází na Chief Joseph Ranch, nedaleko města Darby v Montaně. (Punisher)
  • V epizodě si zahrál roli obchodníka s koňmi samotný tvůrce, scenárista a režisér Taylor Sheridan. (Punisher)

Súvisiace novinky

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

Costner a drama kolem Yellowstoneu vysvětleno

20.09.2023

Ještě začátkem roku platil Yellowstone za jeden z nejsledovanějších a díky péči scenáristy Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) taky nejstabilnějších seriálů v Americe. Jenže s tím, jak… (viac)

Pokračování Wind River nabírá obsazení

Pokračování Wind River nabírá obsazení

09.03.2023

Před tím, než se stal králem televize díky seriálům Yellowstone či 1883, získával si scenárista a režisér Taylor Sheridan obdiv na filmové frontě díky snímkům jako Sicario nebo Wind River. A právě… (viac)

Reklama

Reklama