Reklama

Reklama

Nejdrsnější věznice světa

(seriál)
  • Veľká Británia Inside World's Toughest Prisons
Trailer
Dokumentárny / Reality-TV
Veľká Británia, (2016–2023), 21 h 17 min (Minutáž: 44–53 min)

VOD (1)

Série(7) / Epizódy(27)

Obsahy(1)

Investigativní novináři se dobrovolně nechají zavřít do těch nejhorších světových věznic, kde vládne strach a brutalita. (Netflix)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (7)

Nejdrsnější věznice světa (2016) 

Od druhej série sma sa dočkali stereotypu - Raphael predstaví väznicu, povie nám o svojom osude, ubytuje sa, dostane sa do kuchyne, dostane sa k najhorším z najhorších, chvíľu strávi s personálom a nakoniec vynesie svoj rozsudok - liberálne väznice v Grónsku a Nórsku obdivuje, v niektorých vidí snahu o nápravu väzňov ale problémom sú chýbajúce peniaze a nad zvyšnými doslova láme palicu. Z môjho pohľadu rešpekt predtým ako sa s problémami s väzňami dokázalo vysporiadať Belize a Nigéria, podmienky na Filipínach či Paraquaj sú takmer stredoveké. Možno je tá najdokonalekšia cesta niekde uprostred, to v akých podmienkach žijú odsúdení a koľko ich je závisí najmä od celkovej situácii v štíte a v danej spoločnosti a väznice, podobne ako školy sú odrazom toho ako situácia v tom ktorom štáte panuje. ()

Série 1 (2016) (S01) 

Poľsko je najbližšie realite v našich končinách, pred Mexikom pod vládou kartelov a nie vládou vlády rešpekt, Honduras predstavuje niečo nemysliteľné a Filipíny sú masaker...dokumentu môžem vytknúť iba opakované obavy autora o svoj život, ak natáčanie vedenie jednotlivých väzníc schválilo evidentne malo situáciu pod kontrolou, blamáž ktorá by skončila povedzme zadržaním štábu by v dnešnej dobe nerozchodili. Dokument ktorý približuje život ktorý je pre väčšinu ľudí na míle vzdialený,na ich šťastie. A pre tých na správnej strane strane barikády predstavuje neoceniteľnú skúsenosť že táto práca, tak odsudzovaná spoločnosťou plná hollywoodských predsudkov zmysel má... ()

Polsko (2016) (S01E02) 

Pre našinca to bude pravdepodobne dokument najbližšie k reálnemu obrazu života vo väznici, aj keď chýba lepšie vysvetlenie rozdielnych nápavnovýchovných skupín či v dnešnej dobe už stupňov stráženia. Zaujímava sonda do väzenského prostredia aj pre mňa, napriek tomu že ho už takmer dvadsať rokov sa v ňom náchadzam takmer dennodenne. Našťastie z tej správnej strany mreží... ()

Filipíny (2016) (S01E04) 

161 väzňov umiestnených v jednej cele v ktorej sa nachádzalo 24 postelí...ktovie ako tam zvládli pandémiu Covidu...a čakať aj 14 rokov na súdne pojednávanie je samo o sebe dostatočným trestom, ak je človek vinný. A ak nie je...a to si na Slovensku užívame celosvetovú kritiku pre prieťahy v súdnom konaní či ovplyvnené súdy. Nech sa páči, Filipíny Vás príjmu s otvorenou náručou. ()

Norsko: Dokonalé vězení? (2018) (S03E04) 

Tak trochu chápem zámer autorov ukázať aj väzenie, ktoré je pravým opakom tých predchádzajúcich a čuduj sa svete, aká Netflixsovská náhodička voľba padla na liberálne Nórsko. Väznica s neobmedzenými finančnými možnosťami, počet dozorcov je 350 ku 250 väzňom (spomeňme si napríklad na Honduras, kde 700 väzňov strážilo v noci 5 dozorcov) je niečo čo v človeku naozaj evokuje otázku či sa ľudiavo väzení nemajú lepšie ako rodiny ich obetí. Po zhliadnutí dokumentu si môžete s čistým svedomím dať odpoveď - rozhodne áno. Nehovoriac o ďalších faktoch, akým je výška príjmu a dva roky školy ktorú dozorcovia v Nórsku absolvujú pred nástupom do zamestnania v porovnaní s tými na Ukrajine, ktorých plat je 200 dolárov. Menej ako v Papua Novej Gunei...A aby účelovosť dokumentu bola dokázaná úplne, na Ukrajine sa samozrejme nezabudne spomenúť masový vrah Sergej Tkač. Ujo Breivik z Nórska sa v dokumente o dokonalej väznici neobjavil asi iba nedopatrením... ()

Bosna: Vězení pro mafiány (2022) (S06E03) 

Keď vyjdem z väzenia odídem z Bosny a pôjdem do Európy po peniaze, lebo Bosna je chudobná...EU Ropa nakŕmi celý svet, iba svojim vlastným obyvateľom nedá nič...takto nejako by malo vyzerať väznica a za zmienku stoja aj miestny väzni, ktorí sú naozaj obrovský. ()

Řecko: Vězení pro pašeráky lidí (2022) (S06E04) 

Úbohý chudáčik Ahmed z Iraku zaplatil pašerákovi ľudí 80.000 dolárov aby sa s rodinou dostal za lepším životom...80.000 eur nemá na svojom účte našetrených drvivá väčšina pracujúcich na Slovensku, ale v správach budeme stále dookola pozerať na chudáčikov ktorým treba pomáhať. V každom prípade je to biznis na ktorom sa nabalí mnoho ľudí a ktorý ma niekto veľmi dobre premyslený, aby Európu finančne zničil a poslal do kolien... ()

Reklama

Reklama