Reklama

Reklama

Roy Pulver (Frank Grillo), vyslúžilý príslušník Delta Force, uviazol v časovej slučke a vďaka mnohým predchádzajúcim slučkám smrti sa naučil prežiť deň. Každý deň sa zobudí o siedmej ráno, vyhne sa atentátnikovi vo svojom byte a útoku strelca vo vrtuľníku, potom unikne zo svojho bytu skôr, ako vybuchne. Počas dopoludnia sa mu podarí uniknúť mnohým vrahom, ale zistí, že nie je schopný prísť na to, ako prežiť útok atentátnika o 12:47. Znova sa prebudí vo svojom byte, na ktorý zaútočil atentátnik o 7:00 ráno. Deň pred tým, ako Roy vstúpil do slučky, ho jeho manželka Jemma (Naomi Watts), s ktorou už dlho nežije, požiada, aby ju navštívil v práci. Pracuje v spoločnosti Dynow Labs, ktorá vyrába zbraňové systémy. Chce, aby tam Roy absolvoval pracovný pohovor. Obaja sa dostanú do sporu kvôli Joeovi (Rio Grillo), ich synovi, ktorého Jemma presvedčila, že Roy je len rodinný priateľ. Keď šéf spoločnosti, plukovník Clive Ventor (Mel Gibson), objaví Roya v Jemminom laboratóriu, ako pracuje na prísne tajnom projekte, nechá ho vyviesť von, ale Jemme sa podarí získať vzorku Royových vlasov. V jednej z opakujúcich sa slučiek sa Roy pokúša zavolať Jemme, ale namiesto toho sa rozpráva s Ventorom, ktorý mu povie, že Jemma deň predtým zomrela pri nehode v laboratóriu. Roy je zdrvený, ale neverí, že by jeho žena mala nehodu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (432)

tron 

všetky recenzie používateľa

„To, čo som považoval za akt agresie, bol napokon v skutočnosti čin lásky.“ Ak máte radi akčné filmy a časovú slučku s ustavične sa opakujúcim jedným dňom (teda nie tradičné time travel á la Návrat do budúcnosti, ale filmy Na Hromnice o deň viac, Na hrane zajtrajška alebo Všetko najhoršie 1 + 2), je Boss Level určený práve vám. Mňa nijak extra nestrhol, ale objektívne musím uznať, že je to dobré, hoci pridlhé žánrové remeslo s takým všelijakým Melom Gibsonom (ktorý tu má skôr väčšie cameo), povinnou dejovou vsuvkou o rodinných hodnotách a drsnou a nápaditou, ale negeniálnou akciou. Kladne vnímam Franka Grilla, ktorý s prehľadom zvláda akčné scény i dialógy a veľmi mu prajem, aby sa konečne stal hviezdou; zaslúži si to on a zaslúžime si to aj my. Zaujímavé je, že hoci Gibsona a Grilla od seba delí len 9 rokov, v realite vyzerajú ako otec a syn (prípadne dedko a neposlušný vnuk). ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Skvělý Carnahanův akčňák s časovou smyčkou. V tomto žánru se toho už moc vymýšlet nedá, ale i tu se to povedlo. Je to dobře natočené a dost dobře jsem se u toho bavil. Děj je celkem jednoduchý a předvídatelný, ale to tolik nevadí. Líbilo se mi i využití herních mechanik. Celé je to o Royovi, který se každé ráno probudí a musí bojovat o svůj život. Parta zabijáků se ho snaží zabít a on po každé smrti znovu ožije. Postupně se naučí v tom chodit a zvykne si na tyto mechaniky. Přizpůsobí se situaci a začne nad vším vyzrávat a vyzrávat. Nic ale není tak jednoduché a v sázce je osud celého světa. Musí tedy skloubit záchranu světa, syna i své ex ženy. Najdeme tu spoustu skvělých herců, jako jsou Mel Gibson, Naomi Watts, Michelle Yeoh nebo Ken Jeong. Frank Grillo je tu v perfektní formě a všem nakopává prdel. "Tohle je za Židy!" :D ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Trochu křečovitější verze Na Hromnice o den více, ale jinak de facto to samé. Možná se tu míň souloží, byť Michelle Yeoh ty lekce určo nedávala jen tak, ale to se divák může jen domnívat. Tam kde byl Bill Murray vtipný, Frank Grillo ustřelí hlavu nebo vrazí do čínského děvčete meč, za mě cajk. Možná toho Gibsona mohl nahradit ten radiobudík, co známe právě z Hromnic, vyšlo by to nastejno a ten by své fanoušky tolik nenasral.. Dva a půl, ale nejsem moc zvědavej na druhej level, takže zaokrouhlím dolů. ()

Tom Hardy 

všetky recenzie používateľa

V rámci zvolených pravidel hodně slušná blbinka, která rozumně vynechává expozici, protože by šlo jen o čekání na Godota a podstatné informace celkem intuitivně dávkuje napříč jednotlivými levely. Carnahan si až na pár momentů hlídá slušné tempo, co mu ale tentokrát lehce ujelo je vizuál. Nevím, jestli neměl tolik peněz, kolik je zvyklý, nebo jen zkrátka chtěl snímek od svých předchozích kousků odlišit, ale vypadá to tak nějak lacině. Být to podpořené stylem snímání jako v Cranku, možná by to prošlo, ale zdejší přístup spíš pokukuje po Scottu Pilgrimovi (a vedle něj vypadá Boss Level jako YouTube video). Ale nápady to má, zábava nechybí, dobré hlášky také ne. Jen ty emoce, tam je Carnahan trochu na štíru. Když má jednoduchý motiv jako přežití (viz Mezi vlky), ještě je docela doma. Ale u rozpadlé rodiny tak trochu ztrácí pevnou půdu pod nohama (a film v tu chvíli dost usíná). Grillo je v hlavní roli výborný a jsem rád, že konečně dostal i trochu stylovou postavu. Obsazení vedlejších rolí nevyužité. Watts, Gibson, Yeoh, Jeong i Wallis nemají co hrát. Když už třískat hvězdy do pidirolí, chápal bych je ve skvadře zabijáků. Takhle se jejich obsazení míjí účinkem. Na druhou stranu i Gibson na druhé straně je hrubě nevyužitý (tu postavu mohl hrát v současném nastavení doslova kdokoli). A konec svým "divák si rozhodne" přístupem vrcholně neuspokojivý. Pobavilo, ale Na hraně zítřka je v pojetí akční časové smyčky kvalitou přeci jen úplně jinde. 65% ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

3/4 filmu som mal pocit, že sledujem ako niekto hrá videohru, ktorej dej je mixom filmov Groundhog Day a Crank. Proste taká akčná volovina v ktorej hlavný hrdina znova a znova bojuje proti obrovskému množstvu vrahov, ktorí ho chcú z nejakého dôvodu zabiť. No a keďže je vlastne nesmrteľný a zakaždým keď ho dostanú tak sa dej resetuje, tak vo filme príliš nefunguje napätie. Vynaliezavosť a kvalita akcie je priamoúmerná nízkemu rozpočtu. Nie to zlé, ale zároveň nič extra, čo by obstálo samo o sebe bez poriadneho deja. Nakoniec to do seba všetko pekne zaklapne. Ale ani pointa nie je nijak extra originálna a je celkom predvídateľná. Hlavný hrdina nie je žiadny génius a divák je neraz napred pred ním. Najviac ma paradoxne bavila posledná štvrtina v ktorej ustúpi akcia a konečne sa začnú riešiť rodinné vzťahy u hlavného hrdinu. Tu konečne začali fungovať emócie a mne začalo záležať na tom jak to dopadne. Len vďaka tejto časti nakoniec dávam aj štvrtú hviezdičku a len kvôli nej si film niekedy pustím znova. P.S: tie najväčšie hviezdy tu sú prakticky len ojeb na plagát a po Willisovsky si svoju úlohu poctivo odsedia v pár scénach. Našťastie Frank Grillo to vynahradzuje naplno a je neskutočné, čo vo svojom veku predvádza a jaký je namakaný. 7/10. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (15)

  • Roy (Frank Grillo) ukradne ve filmu oranžový Dodge Challenger s karoserií kabriolet. Automobilka Dodge však takové auto sériově nevyrábí, jde tedy o dodatečně upravený vůz. (FIAT 500)

Súvisiace novinky

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

Gibson, Grillo a Carnahan zpátky v akci

05.11.2019

Herecké hvězdy Mel Gibson a Frank Grillo mají za sebou čerstvě spolupráci s režisérem Joe Carnahanem na akčním sci-fi Boss Level, které je momentálně v post-produkci. Tato trojice si pak zjevně sedla… (viac)

Reklama

Reklama