Reklama

Reklama

Mäsiar, kurva a jednooký muž

(festivalový názov)
  • Česko Řezník, kurva a jednooký muž (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Hoci sa príbeh o rozštvrtenom mäsiarovi, ktorý umrel, lebo miloval, podobá na populárnu mestskú odrhovačku, vychádza zo skutočných udalostí. Odohrali sa v Budapešti v roku 1925, keď z miestneho bordelu utiekla istá Mária Fekete (Dorka Gryllus). Je znechutená životom a z koľajníc, kde sa chystá ukončiť svoju biednu existenciu, ju zachráni zjazvený Gusztáv Léderer, bývalý žandár. Títo dvaja zúfalci sa dajú dokopy a zamieria na dedinu, k majiteľovi jatiek Ferencovi Kudelkovi, ktorý dlhuje Gusztávovi peniaze. Mohutnému mäsiarovi sa zapáči tmavooká Mária a je pripravený s Gusztávom vyjednávať o zmene jej adresy. Finančné ponuky sa im pozdávajú a okrem toho je na predaj miestna krčma. Zhrabnúť peniaze a pripraviť Kudelku o krk je zdanlivo najčistejšie riešenie. Čiernobiely hyperrealistický manierizmus vkusne odráža dobovú atmosféru vo všetkých chutných i nechutných detailoch. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Udalosti tohoto filmu sa realne odohrali v madarku niekedy roku 1925 - tusim to bola Budapest. Reziser Janos Szasz natocil vskutku bravurny film, dobre je zobrazena prostitutka, jej umysly skoncit zo zivotom. No lenze potom sa prostitutka zaplietla s byvalym zandarom a veci sa kompliku. Ako sa komplikuju a v com, o tom je uz tento film. Madarske filmy velmi nemusim - vynimkou je Kontroll 2003, tento vsak brutalne dobre vysiel. natocene fakt na urovni, ta depresia z filmu sa priamo a plazivo sirila az do mojej chalupy - fu, pekny brutal. Vobec bych netipoval Madarsko, skor tou depresiou bych film tipoval na seversku skandinvsku tvorbu . 95 % ()

krapek 

všetky recenzie používateľa

Film podľa skutočnej udalosti, v ktorom je faktov úplné minimum. Vlastne skutočné sú len 3 hlavné charaktery a vražda. Jednooký bol v skutočnosti beštiálny sériový vrah, kurva bola jeho manželka a mäsiar sa ju nesnažil kúpiť, ale bol zavraždený po tom čo od neho vylákali peniaze počas fingovaného obchodu.. Film o dvoch netvoroch natočený tak, aby ich bolo divákovi ľúto. To by ešte samé osebe nebol taký problém. Problém je, že počas sledovania je každá jedna vymyslená scéna jednoducho identifikovateľná podľa toho, že je to neuveriteľná somarina jak traky. Taký typický maďarský film vytrhnutý z reality. ()

Reklama

radektejkal 

všetky recenzie používateľa

Podle názvu a synopse film, který bych rozhodně ze svého promítacího plánu vynechal. Nicméně ho natočil János Szász a to se nedá jen tak přejít bez povšimnutí. Což o to, režie je výborná a udržuje diváka v neustálém napětí. Boj dvou mužů o "kurvu" je také podán dostatečně expresivně a s maximální hutností: chtějí ji (černou Dorku Gryllusovou) mít oba a za každou cenu. Kdo ovšem s něčím příliš zachází, tím také většinou schází. Proč si ale takový talentovaný režisér vybral právě toto brutální a primitivní téma pro svůj film mi z filmu samého nevyplývá. ()

rivah 

všetky recenzie používateľa

Černobílý film (s krátkou barevnou vložkou zachycující krátké štěstí zločinné dvojice v šantánu) v expresionistickém pojetí (což odpovídá i době děje) je syrovým, viscerálním obrazem, pojednávajícím o mase lidském (živočišný a násilný sex) a užitkovém (jatka), kde je pak "poražen" i člověk, postupně proboden, dušen, topen a nakonec zabit jateční sekyrou. Film pro otrlé, v němž mj. násilník "mazlí" ženu cihlami zlata! Komentář: https://www.disapprovingswede.com/butcher-the-whore-and-the-one-eyed-man/ https://hessteg.com/hentes-krva-es-felszemu-2017-kritika/ https://www.filmtett.ro/cikk/4778/a-szep-a-rossz-es-a-csuf-szasz-janos-a-hentes-a-kurva-es-a-felszemu ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Film Szásza Jánosa, natočený podľa skutočných udalostí, je v rámci možností tak surový a naturalistický ako len môže byť. To už potvrdzujú úvodné krátke snímky, ukazujúce, že čo všetko musí Mici vznášať pri jej „robote“. K tomu rýchle bubnovanie (hudba) pridá na intenzite. Tento „nutný“ úvod však slúži len k pochopeniu neskoršieho chovaniu slečny. Centrom príbehu je v podstate (milostný) trojuholník, ktorého body tvoria Mici, Léder G. a Kodelka F. To, že pán Kudelka musí dorovnať svoje staré účty pánovi Léderovi, je len „druhoradé“. Úprimne povediac, neviem, že čo všetko je pravdou v tomto príbehu, podľa užívateľa „krapek“ veľa vecí bolo „trošku“ inak. To však ešte nemení nič na tom, že J. Százsovi sa podarilo natočiť silný film. Je tu zopár zaujímavých scén, napríklad pobodanie pána Kudelky alebo pokus o jeho zabitie, ktoré hraničia s realitou. Najsurovejšou scénou však nie je samotný osud Lédera a Mici, ale „Dexterovský“ spôsob zbavenia sa pozostatkov pána Kudelky. Čo sa týka kamery, tak práca s ňou je dobrá a čierno-biely objektív len pridá na jej hodnotách. Všetci traja herci v rolách spomínaných postáv podávajú silné a presvedčivé výkony. (D. Gryllus nikdy nemala problémy s nahotou a erotickými scénami a to potvrdzuje aj v tomto filme.) Jedine, čo postrácam, je objavenie sa dominantnejšej vedľajšej postavy. Suma k sumáru: Maďari opäť dokázali natočiť film, ktorý so svojimi scénami sa dostane pod vašu kožu. Osobné hodnotenie: 82% (****) ()

Galéria (40)

Reklama

Reklama