Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Horor

Recenzie (49)

plagát

Najdlhší deň (1962) 

Mohla z toho byť výborná vojnová dráma, ktorá by ukázala aká je vojna peklo, a zároveň by to bola dôstojná pocta padlým. Alebo z toho mohla byť kvalitná paródia na pobavenie. Oboje by fungovalo. Tu však tvorcovia vytvorili divný hybrid, ktorý nefunguje. Je to typický americký vojnový film, ktorý sa snaží vojnové utrpenie predať ako zábavnú výpravičku. Veľká škoda, lebo niektoré vojnové scény sú na tú dobu úžasné.

plagát

Viník (2021) odpad!

Oproti výbornému originálu viac nadávok, viac hysterické, viac patetické, viac americké a na konci musí byť happyend. Takéto vykrádačky horšie ako originál a bez pridanej hodnoty si môžu strčiť niekam kam slnko nesvieti.

plagát

Pripojení (2021) 

Koľko dúh sa dá natrepať do jedného celovečeráka? Odpoveď je ukrytá v tomto animáku. Za prvých 10 min cca 50, potom som to vzdal. Odhadujem tak 500 až 800. Inak dobrý animák so zaujímavou animáciou.

plagát

Mäsiar, kurva a jednooký muž (2017) 

Film podľa skutočnej udalosti, v ktorom je faktov úplné minimum. Vlastne skutočné sú len 3 hlavné charaktery a vražda. Jednooký bol v skutočnosti beštiálny sériový vrah, kurva bola jeho manželka a mäsiar sa ju nesnažil kúpiť, ale bol zavraždený po tom čo od neho vylákali peniaze počas fingovaného obchodu.. Film o dvoch netvoroch natočený tak, aby ich bolo divákovi ľúto. To by ešte samé osebe nebol taký problém. Problém je, že počas sledovania je každá jedna vymyslená scéna jednoducho identifikovateľná podľa toho, že je to neuveriteľná somarina jak traky. Taký typický maďarský film vytrhnutý z reality.

plagát

Nekonečná láska (2015) (seriál) odpad!

Ďalší turecký odpad. Tento je oproti tým predošlým "výnimočný" tým, ako je v ňom používaná hudba. Počas celej série nie je snáď ani raz aspoň minúta v kuse bez hudby. Furt tam niečo hraje, pritom sa používa len asi 5-6 skladieb, takže po čase je to neskutočne otravné.

plagát

Nařčení (2012) 

Film podľa skutočnej udalosti. Skutočne skutočnej, aj keď sa to tak nezdá. Je to potrebné zvlášť zdôrazniť, pretože v poslednom čase je tento pojem pravidelne znásilňovaný. Pri sledovaní filmu som mal pocit, že ide o ďalšie znásilnenie pravdy. Nejde, všetko v tom filme sa naozaj stalo. Je to zručne natočené, solídne zahrané a neklame to. Film s takouto charakteristikou si zaslúži minimálne 3*. Otázka je či to má aj na viac. Príbeh je taký jednoduchý, že je prakticky celý opísaný v obsahu, a táto slabina sa nedá oklamať ani tým, že sa jedná o skutočnosť. Práve z toho dôvodu ostávam pri 3*. Tento film sa nám môže páčiť, alebo nie, rozhodne však stojí za pozretie. Keď pre nič iné, tak aspoň preto aby sme si vedeli predstaviť čoho sú ľudia schopní, keď pod tlakom poslušne plnia príkazy autorít. A takýchto ľudí je v našej spoločnosti viac než sa odvážime predstaviť si.

plagát

Krvavá odveta (2006) (TV film) 

Veľmi slušná prvá časť, ale po nej nasleduje šialene naťahovaná nuda v druhej časti, ktorá zhadzuje celkový dojem. Mohol z toho byť silný dvojhodinový TV film.

plagát

Čas zabiť (1996) 

Herecky je to fajn, dobre natočený film. Problém mám skôr s myšlienkou tohto filmu, ktorá ma solídne naštvala. (komentár môže obsahovať spoilery) To čo sa stalo je pochopiteľné, mnoho ľudí by sa zachovalo rovnako a tých dvoch šmejdov by zabilo. Tento film tu však nadhadzuje (a čo je horšie, že aj obhajuje) nebezpečnú myšlienku toho, že to je správne a vrah je nevinný. Nie, nie je. Súdny systém tu máme práve preto, aby si ľudia nemuseli vybavovať účty na vlastnú päsť. Každý má právo to nerešpektovať a ísť vlastnou cestou, no v tom prípade musí za svoje rozhodnutie niesť plnú zodpovednosť, bez toho aby sa skrýval za nesvojprávnosť, duševný stav, či iné právnické kľučky. Ešte väčší je prúser, že sa to celé vinný/nevinný zabaľuje do rasizmu, ako keby vina či nevina v tomto prípade závisela od farby kože. Záverečná reč: "... a predstavte si, že je biele." A tak som si po tejto neskutočne rasistickej záverečnej reči predstavil, že čierny sú biely a biely sú čierny a názor na tento film som nezmenil. Vrah je vrah, a môže byť kľudne aj zelený nič to na tom nemení. Od odpadu to u mňa zachraňuje fakt, že z tohto filmu je vidieť akou groteskou je americký právny systém. 12 obyčajných trtkov rozhoduje či niekoho popraviť, alebo nie. Výsledok závisí od toho, ktorý z obhájcov vie lepšie ovládať svoje kecátko. A niekoho stále baví obhajovať trest smrti.

plagát

Walking Dead (2010) (seriál) 

Tak často kritizované pomalé tempo pre mňa nie je až takým problémom. Seriál nemôže byť natrieskaný akciou ako celovečerák, nejaká tá vata tam musí byť. Takže sa to dalo čakať a dá sa to do istej miery aj odpustiť. Skutočným problémom sú dementne sa správajúce postavy a megaobrovské logické chyby. Tak napr. Nemáme zbrane/muníciu/palivo/súčiastky... a do mesta po ne nemôžeme, lebo zombie. Ale keď ide o tehotenský test či pilulky na potrat, tak to ide bez problémov. Alebo také nestrielanie aby nás ostatní zombíci nezačuli, a potom nasadnú na ultrahlučného Harleya. Schválne koľko z vás by trčalo na tej farme, bez akéhokoľvek opevnenia? A koľkých by napadlo obsadiť nejakú opustenú kasáreň/pevnosť, alebo aspoň ísť do stavebnín a okolo farmy potiahnúť 3m múr? Ale to je všetko malina oproti tým dementne napísaným postavám. Mám pocit, že jediné rozumné tvory tam sú tie zombie a potom už len ten dedo, ktorého na konci 2. série zrušili. Je to len ďalšia stupídna telenovela pre chlapov (ako Lost), ktorú budú ťahať cez 10 sérií, až kým to nebude taká sračka, že po tom už nikto ani neštekne. Nie, tretiu sériu už ani za trest.

plagát

Dáma v závoji (2015) (seriál) odpad!

Po obrazovej stránke je to snáď o trochu znesiteľnejšie ako klasické juhoamerické telenovely, ale tá pekelná siréna, ktorú k tomu púšťajú asi tak 3-4x v každej časti je na nevydržanie. Autor hudby k tomuto seriálu je pravdepodobne hluchý.