Reklama

Reklama

Uprostred rušného pracovného dňa dostane Igor (Igor Lizengevič) zdanlivo jednoduchú úlohu. Má doručiť list na adresu neďaleko jeho pracoviska. Keď sa rozhodne úlohu splniť, zisťuje, že nejde o obyčajný list, pretože list má v sebe starobylú kliatbu, ktorej sa práve stal súčasťou. Igorov deň sa stáva stále záhadnejším a musí spojiť sily s policajtkou Marinou (Julija Peresild) ešte predtým, než sa kvôli listu dostane jeho život do ohrozenia. (Marceloo)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (42)

Junglista 

všetky recenzie používateľa

Pár scén se sice snaží, ale horor to fakt není. To ale nic nemění na tom, že je to fajn jednohubka, kde jsem se díky stopáži nezačal nudit. A i když se dobrej nápad nepodařilo vytěžit, je fajn, že se rusové nesnaží za každou cenu opičit a točí si filmy po svym. Některý momenty byly super, jen škoda, že jich nebylo víc. Silnější 3* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na menšiu mysterióznu jednohubku to nebolo až tak zlé, čakal som niečo horšie. Dejovej linke síce chýbali solídnejšie mysteriózne základy a zaujímavejší scenár, no atmosféra nebola zlá. Škoda, že sa ten potenciál, ktorý ponúkol námet nedokázal naplno využiť. V súčasnej mysterióznej mizérii je to však lepšie ako drôtom do oka. Priemer. 60/100 ()

Reklama

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Svěží východní filmový vítr od našich východních bratranců snadno rozehnal zatuchlinu všemožných mysteriózních a horrových béček a céček ze západu, kterou jsem už občas lehce přiotrávený, a já mám po hodně dlouhé době chuť pustit si nějaký film hned po jeho skončení znovu. Stejně jako jsem si kdysi hned napoprvé zamiloval Nočnoj dozor, sedl mi parádně i Konvert a já se rozhodl být nekritický a maximálně divácky spokojený. Napadá mě sice pár maličkostí, které bych mohl vytknout, ale já nechci a namísto toho budu ventilovat jen samá pozitiva. Tak tedy: Mám rád tenhle světácký až hollywoodský "look" nových ruských filmů, které si ale přitom zachovávají svou specifickou ruskou atmosféru. Mám rád klidnou kameru v ruských filmech - důkaz toho, že i s (občasnou) ruční kamerou se dá točit dobře, pokud s ní tedy nějaký trendy dement schválně nekvrdlá. Rád poslouchám ruštinu, inu nostalgie po době, kdy jsem ruštinu ve škole bytostně nenáviděl. Moc se mi líbil Konvertův vizuál, záběry z dronů na Moskvu byly parádní a mihnuvší se Moskva-City mě svou krasotou překvapilo. Líbil se mi týpek v hlavní roli, nemluvný introvertní geroj, tolik odlišný od všech těch otravně užvaněných exhibicionistických týpků z americké produkce. Líbil se mi i jednoduchý a přitom zajímavý příběh o staletí dlouhé kletbě. Líbil se mi závěrečný song a oceňuju i krátkou stopáž, která byla tak akorát. Kurňa prostě se mi to líbilo a hotovo. ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Cením si že tvorcovia zvolili takúto krátku stopáž, nakoľko po hororovej stránke tam nie je ale že absolutne nič. Je to skôr mysteriózne krimi, kde hlavný hrdina sa snaží doručiť dopis. Čakal som občasné strašenie s nejakým duchom, namiesto toho sa len zjavovalo dievčatko ( obyčajné dievčatko bez masky) a to teda nevystraší. Koniec priehľadný bez nápadov tak ako celý film. Herci nesympatickí. Natočené je to pekne a zabije vám to hodinku. U mňa za 2*. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Rusi síce asi nikdy nebudú patriť medzi hororové veľmoci, ale zase tento kúsok im celkom vyšiel. Síce nijako neohúri, ale aspoň ho nepokazili. Chcelo by to však pritvrdiť. Tvorcovia nám ponúkli celkom zaujímavý príbeh o prekliatom liste, ktorý nie je tak jednoduché doručiť na správnu adresu. O tom sa presvedčí hlavný hrdina, ktorý napokon nebude mať inú možnosť, ako začať pátrať po histórii dopisu. Je to veľmi pekne nakrútené, atmosféra by sa taktiež našla, občas potešia démonické zjavenia (aj keď žiaľ len v minimálnom množstve) a kratučká stopáž len niečo vyše hodiny taktiež nie je na škodu. Len keby sa divák aspoň občas zľakol. Takto mi to miestami viac pripomínalo mysterióznu kriminálku. ()

Galéria (40)

Reklama

Reklama