Reklama

Reklama

Mack Phillips (Sam Worthington) za tragických okolností príde o svoju milovanú dcérku Missy. V stave hlbokého zúfalstva dostáva list, v ktorom ho Boh pozýva na stretnutie presne tam, kde sa tragédia odohrala. Mackov hlboký žiaľ je konfrontovaný s večnosťou a on zrazu prežité utrpenie vníma úplne inak. Láska a odpustenie, náročná cesta zmierenia a milosrdenstvo nakoniec prinesú radosť do duše otca, ktorý sa so stratou dcéry zmieri a vyrovná. (Forum Film SK)

(viac)

Zaujímavosti (10)

  • V roku 2005 William P. Young pracoval v troch zamestnaniach a žil v byte s rozlohou 80 m2 so svojou ženou a štyrmi zo svojich šiestich detí po tom, čo prišiel o dom v dôsledku bankrotu. Počas svojej každodennej 40-minútovej cesty vlakom začal písať román v nádeji, že svojim deťom vyjadrí svoje city k Bohu, keďže si nemohol dovoliť kupovať im darčeky k sviatku. Očakával, že si to prečíta jeho rodina a možno pár priateľov. Z knihy sa predalo viac ako 20 miliónov kópií. (Arsenal83)
  • Meno Elousia, ktorým sa nazýva Otec (Octavia Spencer), má hebrejský pôvod a znamená „Boh Stvoriteľ, ktorý je základom všetkých bytostí“. (Arsenal83)
  • Veľký znak kačice pri ceste označujúci vstup do štátneho parku Oregon je v skutočnosti vstupným znakom do provinčného parku Cultus Lake v Britskej Kolumbii v Kanade s názvom štátneho parku. (Arsenal83)
  • Napriek pozitívnej odozve od konzervatívnych kritikov, film vyvolal aj teologickú kritiku. Teológ Albert Mohler povedal, že zobrazenie Boha Otca, Ježiša Krista a Ducha Svätého vo filme je „hlboko nebiblické“. Katolícky biskup Robert Barron povedal: „Je tam veľa sladkých vecí – ale musíte vypľuť pár semienok.“  (Arsenal83)
  • Scény z kempovania boli natočené v kempingu Sunnyside v Cultus Lake v Britskej Kolumbii, zatiaľ čo vodopád sa natáčal v Multnomah Falls, mieste v Oregone, na ktoré sa odkazuje v zdrojovom románe. (Arsenal83)
  • Forest Whitaker bol v počiatočných fázach projektu považovaný za režiséra a aj jedného z hlavných predstaviteľov. (Scraffy)
  • Producent Gil Netter priznal, že nakrútiť Chatrč ho prinútila manželka, ktorú kniha natoľko nadchla, že nakúpila desiatky výtlačkov a rozdávala ich všetkým známym. (Zdroj: časopis Eurotelevízia) (krasomama)

Reklama

Reklama