Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Minifilm k veleúspešnému hitu Michaela Jacksona sa považuje za prvý videoklip natočný cinematickým prístupom a ako v prvom sa tu vyskytujú herecké pasáže takže akoby sme sa nepozerali na klip ale na krátky filmový muzikál. Thriller v 90tych rokoch vyhral cenu MTV za najlepší klip a dodnes je jedným z najoceňovanejších videoklipov vôbec. (JohnFarst)

(viac)

Recenzie (156)

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Vec“, ktorá začiatkom osemdesiatych rokov priniesla radikálnu zmenu pri tvorbe videoklipov. Aj dneska je to alfou a omegou pre pop videoklipy (ale aj pre ostatné žánre hudby). Jaj, mimochodom veľmi dobrý song so skvelou choreografiou. A to hovorím tak, že moja každodenná dávka muziky je tvorená z rocku a metalu. Osobné hodnotenie: 100% (*****) ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Naprosto dokonalý klip možná i jeden z nejlepších a zřejmě nejúspěšnější skladba Michaela Jacksona...Thriller. Zajímavý svojí neotřelou myšlenkou a v té době zajímavým nápadem. Vcelku příjemný námět skloubený spolu s výbornou muziku do jednoho uceleného dílka na který se kouknu znova s radostí. Mimochodem: klip zde ;) ()

Reklama

Boss321 

všetky recenzie používateľa

To co dal Kmotr světové kinematografie, to dal Thriller videoklipům. Mladičký M. Jackson, kterého nemusím, ale pro jeho přinos popu a vůbec hudbě jsi ho vážím a jeho písně si i rád poslechnu. Opravdu této 13 minutové poctě zombie movie nemám co vytknout, dokonalá choreografie, režie, scénář a do toho asi nejznámější Jacksonova píseň Thriller. Myslím, že v době uvedení tohle musel být obrovský hit a zůstal dodnes..... ()

Sancty 

všetky recenzie používateľa

Videoklip všetkých videoklipov. Alebo hororový kraťas, v ktorom nie je popová pieseň na škodu veci. Rovnaký tým, aký sa stretol už pri o dva roky staršom An American Werewolf in London (hriech prekladať) vytvoril nezabudnuteľné a, snáď ma nikto neukameňuje ak použijem aj slovo kultové, dielo. Landis zúročil svoje vtedajšie režisérske skúsenosti a spolu s Rickom Barkerom úspešne zopakoval famóznu premenu človeka na netvora. Výborná atmosféra v hranej časti dotvorená hudbou Elmera Bernsteina, neskutočne charizmatický hlas Vincenta Pricea, poctivá práca maskérov, odkazy na horové filmy a zvlášť zombie subžáner, a v neposlednom rade ešte pôvodný Michael so skvelou tanečnou choreografiou. Ja beriem Thriller ako ozajstnú poctu klasickým hororom, pretože stačí naozaj iba trocha zapátrať a zistíte, že sprvoti aj bezvýznamní herci ukrývajúci sa pod tonami mejkapu nie sú ľudia, ktorí išli práve okolo a len tak náhodne zakopli o príležitosť. Tu sa pracovalo s ozajstnou vášňou. ()

Jazzzz 

všetky recenzie používateľa

Tohoto hudebního genia mnozí nenávidí, i já bych k němu našel dost výhrad, ale jeho tanec, zpěv i celkové Image je tak unikátní a originální, že přízvisko Genius pro něj opravdu sedí!!! Viděl jsem jeho klipy z jeho dětství a musím uznat, že tento chlapec (muž nebo rozpadající se zombí) to měl celkem lehké, protože již ve svých 10 letech uměl tančit, zpívat a byl dokonalým šoumenem... ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (43)

  • V roku 2011 sa konala dražba na čierno-červenú koženú bundu, ktorú mal popový kráľ oblečenú vo videoklipe. Na jej rukáve sa nachádza odkaz so spevákovým vlastnoručným podpisom "Love Michael Jackson" a na podšívke venovanie pre Dennisa Tompkinsa a Michaela Busha, Jacksonových dlhoročných návrhárov kostýmov, ktorým spevák bundu venoval. Bola predaná za 1,27 milióna eur. Časť zo zisku z predaja išla na konto rezervácie Shambala v Kalifornii, ktorá je od roku 2006 domovom tigrov Thrillera a Sabu zo spevákovho ranča Neverland. Vydražená bunda je jednou z dvoch, ktoré mal Jackson oblečené počas nakrúcania legendárneho videoklipu, pričom tá druhá je vystavená v Rock'n'rollovej sieni slávy v Clevelande, v americkom štáte Ohio. (Raccoon.city)
  • Klip byl v roce 1999 stanicí MTV zvolen nejlepším videoklipem všech dob. (GreatestFan)

Reklama

Reklama