Reklama

Reklama

Ron má chybu

  • Česko Rozbitý robot Ron (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Animovaný film rozpráva príbeh trochu osamelého dvanásťročného siedmaka Barneyho a robota Rona, jeho nového chodiaíceho, hovoriaceho a totálne digitálneho priateľa, ktorý má byť, aspoň teda podľa reklamy „najlepší robot -kamarát“. Avšak roztomilý robot Ron nie je úplne v poriadku a zdá sa, že je neustále pokazený. Na pozadí modernej doby ovládanej sociálnymi sieťami a dominujúcej digitálnymi vzťahmi a priateľstvami chlapec Barney a robot Ron prežívajú nevšedné a láskavé dobrodružstvo, počas ktorého zisťujú, že pravé priateľstvá nespočívajú v dokonalosti. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (80)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Čo sa môže stať keď sa umelá inteligencia stane vaším najlepším priateľom? Herecké obsadenie: Ani v pôvodnom znení nie sú nijaké zvučné mená a asi preto nemá animák tak silné promo ale o to viac tlačí na kvalitu. Prevedenie: Téma, ktorú zachytáva táto nová rozprávka je veľmi aktuálna. Pojednáva o priateľstve robota a mladého chalana, ktorý sa potýka s klasickými pubertálnymi neduhmi svojho okolia. Zvláda to s vtipom aj ponaučením a dá sa do hlavnej postavy dosť ľahko vcítiť. Pocity: Každý človek či už dieťa alebo dospelý si nájde v tomto animáku svoj proťajšok. Nakoľko je téma stále aktuálnejšia je to taký malý náhľad ako môže budúcnosť dopadnúť ak sa trocha zvrtne. Pridaná hodnota: Dobrá animácia, aktuálny príbeh a mravné ponaučenie. Dobrá gradácia príbehu. 90% ()

SonGokussj 

všetky recenzie používateľa

Milé překvapení. 3/4 filmu naprosto excelentní, poměrně slabší start a dalo se předpovídat, co se stane, ale skrývalo to i mnoho pěkných okamžiků. Bavil jsem se, měl jsem za to, že to bude další tuctovka. Zvrat však přišel asi 20 minut před koncem filmu (pozn. v nemocnici), kde vše přestalo dávat smysl a změnilo se to jen v akční tuctovku o ničem. Až pak posledních 5 minut zas dobrých. Je to jako kdyby měl ten film končit onou nemocnicí, ale někdo řekl NE, MÁLO AKCE, BUDEM PORAČOVAT a na sílu přidali ještě 15 minut naprosto zbytečného obsahu... Kdyby to skončilo tam, resp s nějakým dobrým rozuzlením, dám tomu možná i 5*. (Samozřejmě je to mířené pro menší publikum, nejsou tam žádná komplikovaná témata). ALE právě tím, jak neskutečně pohnojili ten konec, měl jsem sto chutí tomu dát i 3*... Když si všam vzpomenu, jak jsem se v průběhu bavil a vlastně ani ten konec nebyl špatný, dám tomu rozumých... B-b-B-boT? 75 % ()

Reklama

Olík 

všetky recenzie používateľa

Schéma animovaných filmů pro děti se pomalu a jistě začíná stavět zády příběhům ze zvířecí říše a čím dál víc reagují na skutečné zájmy současné generace a tím jsou technologie. Sice se pořád držíme osvědčených témat a klišé, v tomto případě přátelství nad dokonalost, každopádně snaha zavděčit se současné tabletové generaci je očividná. To samozřejmě není žádný hate, ale pouhé konstatování skutečnosti. Jinak nedokonalý robot Ron splňuje standarty současné mainstreamové produkce – špičková animace, nekomplikované dobrodružství, humor pro všechny generace a happy end s poučením na závěr. Dneska už je většina podobných animáků sázka na jistotu a málo kdy se dá šlápnout vyloženě vedle. ()

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

"Ten robot není připojen k naší síti, takže ho nemůžeme monitorovat." "Tak mi aspoň něco sežeňte na toho kluka. Chci znát kontakty, nákupní návyky, velikost jeho bot. Cokoliv!" "Myslíte tím jeho soukromá data?" "Samozřejmě. Proč bychom je jinak shromažďovali?" _______ Na první pohled je 'Rozbitý robot Ron' nevinný, relativně průměrný, až infantilní animák. Na pohled druhý jde o celkem znepokojivý vhled do toho, jak moc je lidská společnost posedlá moderními technologiemi a manipulována algoritmy, a taky zároveň důmyslná úvaha nad tím, do jakých podob může nabývat přátelství. Zach Galifianakis je sice jako Ron skvělej, jenže víc než na 3* to nevidím. Rozhodně jsem nečekal, že to závěrečný poselství vyšumí do ztracena a bude tak nicneříkající. Animák je to bezpochyby inteligentní, ale je zbytečně primitivní a vstřícný vůči průměrnému publiku.... ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Čím som starší, tým je pre mňa viac u tohoto typu animákov dôležitá už len jedna vec. Či sú zábavné. Lebo z technického hľadiska už dnes fakt asi nič neposadí na prdel úchvatnou animáciou a všetky tie morálne posolstvá, ktoré je nutné detskému divákovi predať, už proste boli skrz veškerú možnú hovoriacu faunu a flóru podané. Takže v tomto smere som rezignoval na očakávanie niečoho progresívneho a keď tak sa nechám milo prekvapiť, keď sa raz za pár rokov niečo nápadité objaví. A Rozbitý robot Ron je v tomto smere až tragicky neoriginálny, lebo ten pocit deja-vu je prítomný nonstop. Toto je proste tak trochu opajcnutá Rodina na baterky a tak trochu Big Hero 6, tak trochu Abominable, Wall-E a hafo ďalších... Predvídatelnosť a neoriginálnosť sú proste definíciami tohoto filmu. Ale zároveň je to jediný animák za uplynulý rok, snáď od spomínanej Rodiny na baterky, pri ktorom som sa pristihol, že sa nahlas smejem na podarených animovaných gagoch. A keď si spomeniem na ten pestrofarebný kŕčovitý uziapaný nezaujímavý vtieravý gýč menom Encanto, pri ktorom som pár dní naspať trpel a driemal, tak Ronov priamočiary jednoduchý humor je tá správnejšia cesta, ako mi ešte predať nejakú X krát vyluhovanú zápletku. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (4)

  • Filip Vlastník, dabér hlavní postavy Barneyho v českém znění, uvedl: „Pro mě to bylo jiný, protože ten Barney, ta hlavní postava, tak on má astma, takže vždycky, když třeba dlouho běhal nebo se smál, tak sýpal.“ (Vitox)
  • Vo filme vidíme niekoľko B-Botov ako Stormtrooper či Darth Vader zo Star Wars, tak isto Iron Man, Black Panther a Captain Marvel od Marvelu. 20th Century Studio, Lucastfilm a Marvel Entertainment patria pod Walt Disney, ktorý distribuoval tento snímok. (belinko)

Reklama

Reklama