Reklama

Reklama

15:17 Paríž

  • Česko Paříž 15:17 (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

21.augusta 2015 si celý svet v ohromení vydýchol, keď médiá ohlásili zmarený teroristický útok na vlak # 9364 smerujúci do Paríža. Za obdivuhodným hrdinským činom stála trojica mladých Američanov cestujúcich po Európe, ktorí premohli ťažko ozbrojeného Maročana pripraveného zabíjať... (Continental film)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (197)

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Film je zajímavý jen díky faktu, že se příběh doopravdy stal. Avšak na 94 minut dlouhý snímek je to vážně slabota. Celý děj se zbytečně zdlouhavě točí okolo hlavních hrdinů, kdy je nám dokazováno, jak jsou to skvělí hoši. Pravdobně doopravdy jsou, ale prostě na tom není nic zajímavého. A celá tahle nuda směřuje k jedné 5-ti minutové akční scéně na konec. 15 minut by na celý film úplně stačilo a pak věřím, že bych mohl hodnotit lépe. Poklona hrdinům, ale dobrý film to teda není. 30% ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Každý film Clinta Eastwooda je niečím zaujímavý a zvláštny. Tentoraz ma absolútne prekvapilo, že hlavní hrdinovia hrajú sami seba. No áno, nie sú to herci, ale skutočné postavy vlakového útoku. Na hereckom umení to je síce celkom poznať, ale na druhú stranu to toľko nevadí, keď všetko okolo klape. Len dalo viac práce natiahnuť príbeh o udalosti čo trvali pár minút na celovečerný film, preto tie flashbacky k ich detstva a pod. Podarilo sa. Film je len oslavou záchrancov ukazujúci ich detstvo, počiatky vojenskej služby, dovolenku tráviacu prechádzaním Európy, onou udalosťou a ocenením, čo dopĺňa priama účasť všetkých troch hrdinov. Asi keby to nerežíroval skvelý Clint Eastwood tak by to dopadlo podstatne horšie. ()

Reklama

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Film má 94 minut i s titulky z toho 30 minut sledujeme jak mají jaké malé děcka problémy ve škole 30 minut jak mají 2 z nich ´´úspěchy,, v armádě ten třetí je asi nefachčenko jelikož není zde ukázané, že by vůbec něco dělal a zbývajících 34 minut jak jezdí po Evropě na výlety. V těch 34 minutách je ukázán i ten útok zhruba 10 minut . Z hlediska filmového mě to příjde jako zbytečné něco takového natáčet prostě byly ve správný čas na správném místě a měly štěstí nic více nic méně. Těchto případů je a bude určitě i více, ale točit o tom film za moc úžasné nepovažuji. 2 hvězdy za téma a scénu na té diskotéce kde hrál Avicii jinak ani prd. P.s. těch 54 procent je těžký úlet hold bohužel žijeme v době kdy jméno režiséra nahazuje plusové body natáčet to někdo jiný tak to má kolem 40 procent a méně což si to zaslouží. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„15:17 do Paríža” , zo smeru Amsterdam, rýchlovlak Thalys, deň 21. august 2015, to sú zhruba úplne základné informácie, týkajúce sa teroristického útoku, uskutočneného Maročanom Ajúbom el-Cházáním, vyzbrojeného kalašnikovom a ďalšími zbraňami, keď práve na tejto trati sa odohral tento útok... V kupé našťastie sedela i trojica amerických občanov, kde dvaja z nich boli dokonca z armády, a tak ho tým pádom dokázali šikovne zneškodniť, inak by s veľkou pravdepodobnosťou došlo k brutálnemu masakru, ako majú šialení teroristi vo zvyku vystrieľať čo najviac ľudí. Spencer Stone, Alek Skarlatos a Anthony Sadler boli našťastie v správny čas na správnom mieste, že sami sa mi chcú predstaviť, ešte ako pubertiaci, vystrájajúci samé vylomeniny, čiže pomocou nie príliš zaujímavých flashbackov sa na to pozriem z blízka, potom neskôr zase, ako sa snažil Spencer v živote preraziť, či Alekovi sa to už podarilo-slúžiť v Afganistane, o Tonym som sa toho veľa nedozvedel, iba to, že vyrazil so Spencerom na výlet po Európe, so začiatkom v Taliansku, všetci sa nakoniec stretli v Nemecku, o chvíľu tiež do Holandska po predchádzajúcej párty, trvajúcej snáď do bieleho rána, a odtiaľ už iba treba nasadnúť do supermoderného vlaku, kde už pomaly dochádza k zlomovému incidentu, t. j. všetkými (pre)strihmi sa postupne dostanem ku kľúčovej, už konečne dlhšej, akčnej a dynamickej sekvencii, no predtým som musel absolvovať - samé nudné a prebytočné pasáže s (ne)hercami, ktorí si zahrali samých seba ! Podľa mňa Clint Eastwood nakrútil ozaj zvláštny, čudný a nudný film s naozaj vážnou témou ! Nepodarok ! Toto mu ani zďaleka nevyšlo ! ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Odvážni chlapci, uznávam. Ale nalejme si čistého vína. Konkrétne Stone, krstným menom Spencer, zneškodnil toho teroristu a svojou rukou zastavil krvácanie raneného chlapíka, za mňa teda najväčší hrdina je práve on. Že to nebolo akčné ako býva zvykom v správnom americkom filme mne osobne nevadí. Vadí mi to, že Clint obsadil do hlavných rolí skutočných hrdinov. Viem, že to mohlo dopadnúť aj horšie, ale chlapci boli herecky naozaj veľmi slabí. Takto to zostáva priemerný hraný dokument. Rok s najväčšími svetovými režisérmi 2017/18 ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Približne osem týždňov po útoku na vlak Thalys bol Spencer Stone bodnutý niekoľkokrát do zadnej časti Jamesom Tranom mimo centrálneho nočného klubu v Sacramente. Stone utrpel poškodenie pľúc, pečene a srdca a musel sa podrobiť núdzovej operácii. V roku 2017 bol Tran uznaný vinným z pokusu o vraždu a odsúdený na 9 rokov za mrežami. (WalterIK7)

Súvisiace novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené