Reklama

Reklama

Equalizer 2 nadväzuje na prvý film, v ktorom bývalý člen elitnej špeciálnej jednotky Robert McCall predstieral vlastnú smrť, aby mohol dožiť v pokoji bostonského predmestia. Vďaka vlastnému zmyslu pre spravodlivosť sa však nechal zatiahnuť do ďalšieho súboja. Vieme, čoho všetkého je Robert schopný, aby priniesol spravodlivosť tým, ktorí už stratili všetku nádej. Ako ďaleko však zájde, keď sú v ohrození jeho najbližší? (Itafilm)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (436)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ochranca všetkých spravodlivých a utlačovaných, neohrozený pomstiteľ, pravá ruka Boha, syn gréckej bohyne spravodlivosti Diké, altruistický ľudomil Denzel Washington... Jednotka bola ešte dobrá, no ale tu to ľudomilstvo už zachádzalo do trapošiny, nič sa nemá preháňať. Dejová linka tiež o ničom - naťahované ako prázdne vrecká pred výplatou. Aj od záverečnej akcie som čakal viac, väčšina bola utopená v šedi a všeobecnom prítmí, takže si jej divák moc neužije. Ledva podpriemer. 30/100 ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Výborná dvojka, krochkal som spokojnosťou a chvíľu uvažoval o plnom hodnotení. Scenár by sa ešte dal poladiť ("prekvapivý" zloduch je jasný od momentu, kedy nastúpi na scénu, dejové línie typu "černošský gang" vyšumia trochu do prázdna), ale inak je príbeh zaujímavý, je to výborne natočené, s atmosférou v akčných filmoch nevídanou a vďaka Denzelovi, ktorý tu hrá, akoby chcel ďalšiu nomináciu, to veľmi dobre funguje aj ako osobná dráma. V ktorej občas niekto niekomu vykrúti krk. :) ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Equalizer 2 prináša asi úplne všetko, čo som od filmu očakával. Denzel Washington je pán a opäť dokáže ukážkovo zlikvidovať všetkých padouchov, akcia je veľmi dobrá a film rozhodne má svoje pasáže, na ktoré nezabudnem. Dokonca aj v rámci komédie. Najmä keď si spomeniem na 5 hviezdičiek. Záverečné scénky v hurikáne sú dobre spracované a film má aj dobre spracované napätie. Človek síce čaká ako to dopadne, no aj tak to chce minimálne vidieť. Kde sa však neubránim niektorým problémom tak to bude v prípade padoucha filmu. Nebudem spoilovať o koho pôjde, hoci si myslím, že je to celkom jasné. Jeho motívy sú síce celkom pochopiteľné, no potom si povedzme úprimne, že dokopy za celý film neurobí poriadne nič. Jeho kumpáni toho spravia viac. S ním absolútne nie. Jeho číny sú nudné, neužije si dokopy skoro žiadnu akciu a ten súboj jeden na jedného na konci to nezachráni. Je to proste nudná postava. A ako som už aj naznačil, film je trošku priehľadný a predvídateľný. Vieme odhadnúť čo sa stane, vieme prísť na to kam sa posunieme aj ako to celé vlastne dopadne. Páči sa mi však ešte že Denzel Washington si to ide vyriešiť osobne, lebo mu zabili človeka, na ktorom mu záležalo. A páčia sa mi aj to ako počúva príbehy ľudí v aute, keď ich vezie svojim Lyftom. Funguje to dobre a baví ma to. Myslím si, že film za pozornosť stojí. Čeknite si ho sami a uvidíte. Hodnotenie: B+ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Denzel akoby súťažil s Neesonom, kto je po šesťdesiatke vo väčšej forme. Pred kamerou to vyzerá vyrovnane, ale Denzel hrá v posledných rokoch v stále horších filmoch. Ekvalizér jednička sa ešte celkom dala, dvojka má slabú dejovú líniu, akciu i dialógy. Washington hrá správneho chladňáka, ale tak chladne pôsobí aj celý film. Bez nejakého výraznejšieho vzrušenia. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Jednička se od začátku jevila jako naprostá pecka a například proklepávací střety hlavního hrdiny s hlavním záporákem byly jednoduše boží. Bohužel to celé šlo ve druhé polovině dolů a konečné IKEA finále mě docela zklamalo. Přeci jen z Denzela udělalo až zbytečně moc velkého superhrdinu. Druhý film to má skoro přesně opačně. Zpočátku mě moc nebavil. Občasný vedlejšák kdy McCall někoho zmastí a napraví křivku, OK ale hlavní příběh se rozjíždí notně pozvolna. Celé to ovšem postupně graduje a nejlepší scéna se nachází zhruba kolem 90. minuty v superhrdinově bytě. Jenže finální zúčtování proti čtveřici záporáků, kdy nedostanou znovu ani čuchnout a Denzelovi neublíží, i jejich poměrně nudné skony, mě opět zklamaly. Equalizer by klidně mohla být dobrá a funkčí série o jednom rentiérovi, který rád dává věci do pořádku. Jenže hlavní hrdina prostě nemá konkurenci. Všechno umí. Všechny zmlátí. Vedlejší postavy potom působí hrozně moc jako joudové. Světlá vyjímka Csokas z prvního dílu. Denzel navíc herecky vládne naprosto suveréně. Opět z toho dokážu vydolovat 60%. Tentokráte o malinko slabší než minule. Fuqua má prostě talent na fajn akční průměry, ale na to aby z toho udělal akční pecku ještě nemá. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (18)

  • Během natáčení byli zraněni dva členové ochranky. (Tomas_TM)
  • Když se Robert McCall (Denzel Washington) pere v autě s pasažérem, tak v čase 1:09:35 těsně mine černý Nissan Altima (pátá generace 2013–2018). V následujícím záběru v 1:09:39 jej opět předjíždí a v čase 1:09:44 se totožné auto mihne ve spolujezdcově okénku. (DBlitz)
  • Když McCall (Denzel Washington) přijíždí do opuštěného městečka na závěrečnou konfrontaci, je možné si všimnout, že nefunguje tachometr. (Guilemot)

Súvisiace novinky

Denzel Washington vs. sériový vrah

Denzel Washington vs. sériový vrah

14.03.2019

Oscarový herec Denzel Washington (Training Day) se upsal novému krimi thrilleru Little Things od režiséra Johna Lee Hancocka (Zrození šampióna). Děj vypráví o unaveném venkovském šerifovi s temnou… (viac)

Equalizer v kinech porazil Abbu

Equalizer v kinech porazil Abbu

23.07.2018

O víkendu se v amerických kinech utkala dvojice pokračování, Equalizer 2 vrátil do akce Denzela Washingtona (Let), zatímco Mamma Mia! Here We Go Again vsadila na Meryl Streep (Akta Pentagon: Skrytá… (viac)

Wonder Woman a Pedro Pascal

Wonder Woman a Pedro Pascal

30.03.2018

Kariéra Pedra Pascala je rozhodně na vzestupu. Po Hře o trůny a Narcos se probojoval do druhých Kingsmanů, po nichž se objeví ve dvojce Equalizera, v akčňáku Triple Frontier od J. C. Chandora a v… (viac)

Reklama

Reklama