Reklama

Reklama

Spider-Man: Paralelné svety

  • Česko Spider-Man: Paralelní světy (viac)
Trailer 2

Nosiť modro-červenú masku nikdy nebolo nebezpečnejšie! Po tom, čo tínedžera Milesa Moralesa pohryzne rádioaktívny pavúk, musí sa naučiť, ako sa stať Spider-Manom. Pomôže mu v tom Peter Parker a ďalší pavúčí hrdinovia, ktorých diabolský Kingpin preniesol z iných dimenzií. Podarí sa im Kingpina zastaviť skôr, než Brooklyn zhltne čierna diera? (Itafilm)

(viac)

Videá (8)

Trailer 2

Recenzie (793)

silentname 

všetky recenzie používateľa

"Spider-Man: Into The Spider-Verse" bola vskutku parádna animovaná jazda so Spider-Manom. Alebo by som mal povedať so Spider-Manmi. Som skutočne nadšený. Vizuálne skvelé, dobre napísané a okrem toho plné postáv, ktoré ma bavili, ktoré ma rozosmiali, a dali tomu skutočne dobré nápady. Miles Morales je pre mňa veľmi dobre spracovaný, má skvelé momentky a celý čas som mu veril na sto percent. A je skvelé, že si musí sám prejsť svojimi vlastnými skúškami, aby v sebe našiel svoje vlastné pavúčie ja. Skrachovaný Peter Parker je rovnako skvelý. A možno tentokrát svoje chyby napraví a dokáže svoj svet ešte zmeniť k lepšiemu. Gwen Stacey je v tomto filme vynikajúca. A musím povedať, že mi je ľúto, že tu nemohla byť fungujúca romanca medzi ňou a Milesom. Fungovalo by to. A potom je tu ešte niekoľko ďalších postáv, ktoré nebudem spomínať, lebo je fajn, ak sa s nimi spoznáte sami. Animácie? Absolútne fantastické. Najprv mi to prišlo miestami trošku roztrasené, no čím ďalej to človek sleduje, tým je to lepšie. Okrem toho ale ku koncu akčné scénky vyzerajú v tomto štýle bravúrne. Je to farebné, je to vizuálne inovatívne a funguje to. Hudba je super, o postavách som už hovoril. Humor vo filme je podľa mňa tiež skvelý. Nemôžem povedať, že by som sa rehotal na plno, no minimálne som nemal pocit, že by boli lacné, alebo stupídne. Fungujú dostatočne dobre. Ak je film v kine, ktorý odporúčam vidieť, tak je to tento. Využite príležitosť a choďte si ho čeknúť. Pre mňa zatiaľ highlight decembra tohto roku. Hodnotenie: A ()

Yoshitsune 

všetky recenzie používateľa

Pár měsíců zpátky, tenhle film ze všech stran, schytával jenom nenávist, jen málo lidí si zachovalo rozum a rozvahu, a počkali na kino a tam si udělali, na tento film svůj názor. Sem rád, že patřím do té druhé skupiny lidí, ale přesto ono nenávidět komiksovou postavu, jako je Miles Morales za to, že je černý a že by měl nedej bože nahradit Petra Parkera, dá přeci jenom dost práce, tak první skupinka lidí asi to kino nikdy nestihne. Nicméně, Miles Morales, nikdy neměl nahradit Petra Parkera, aspoň né v hlavním vesmíru, proto má Marvel, takovou šikovnou věcičku, která by se dala nazvat "paralelní světy" neboli "paralelní vesmíry" , které se v určitých ohledech liší, od toho hlavního, viz tento film. Co však Marvel zvládá na jedničku, oproti konkurenci, je to, že vezme nějakou postavu, která má svůj život, svoje starosti, má emoce, city, sny a žije si svůj život, a najednou se v jeho životě stane něco, co mu ho otočí o tři sta šedesát stupňů. Ať už je to kousanec od radioaktivního pavouka, smrt rodiny v parku, vymazání paměti, vzpomínek a všeho co ho dělalo vyjímečným a vhozením do světa, aniž by věděl kam patří, a o tom to je, to že je někdo superhrdina, ještě neznamená že nemá svoje problémy. Stan Lee, k tomuhle se vždycky snažil přistupovat lidsky, protože v každém člověku dřímá superhrdina, jde jenom o to ho v sobě najít. Miles Morales ho v sobě hledal, nenašel ho v sobě hned, nešlo to snadno a neobešlo se to bez ztrát, ale o to víc si tu masku zasloužil. ()

Reklama

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Totální náhul. Potřeboval jsem mozek do režimu stand-by, namísto toho jsem se dvě hodiny nechal válcovat naprosto nekompromisní palbou okázalého vizuálu, v jejímž jádru ale tepe neokázalá story, která nerdovská srdíčka zasypává odkazy, vtípky a pomrkáváním, přičemž ale nenechává bezradného nečtenáře komiksů za sebou a pere do něj změť plnotučných a sympatických postav, které si umí dojít pro nabubřelé osobní výstupy a zaseknout pavučinu do diváckého srdce, které mi v tomhle případě tepalo tak na sto padesát procent, protože tohle je čirá filmařská exhibice, na kterou někdo dal hrozně moc peněz a ještě víc tvůrčí svobody, ale výsledek, ač přetéká běžná pravidla a žánrové normy, nakonec musí uspokojit i toho nejkonformnějšího diváka, který ve finále chtě nechtě sezná, že Sony zamázli dekádu marvelovského univerza ve 111 minutách bez jakýchkoliv servítek. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nebudem chodiť okolo horúcej kaše, proste najlepší Spiderman nového tisícročia...povedzme, že spoločne s Raimiho dvojkou. Tvorcovia si dokážu brať na paškál fenomén komiksových univerz a robiť si z neho srandu takým spôsobom, že z výsledku necítiť opovrhovanie žánrom, ale naopak veľkú lásku k predlohe. Sorry Deadpool, ale tvoje prvoplánové postmoderné hefty, najmä po druhýkrát, mi pripadajú o triedu horšie a vykalkulovanejšie ako aj tie slabšie v Paralelných svetoch. Ak sa teda neviem rozhodnúť, ktorému Spajdímu udeľujem zlatú miléniovú medailu, tak za originalitu, inteligenciu podania, scenár a sympatie ju získava tento. Respektíve všetci títo borci. 90% a so smútkom v srdci dole zaokrúhľujem najmä kvôli menej prehľadnému a preplácanému finále. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Tenhle animak me vubec nelakal, ale nebylo vecer na co koukat, tak jsem mu dal sanci a byl jsem fakt hodne prijemne prekvapenej. Film je ze zacatku spis komedie se spoustou dobrejch foru, aby se postupne presunul do dost mozna jednoho z nejakcnejsich MCU filmu. Pribeh neni sice buhvijak komplikovanej, ale rozhodne dostacuje a dava prostor tvurcum pro ty vizualni hratky. Vetsina postav jsou naprosty sympataci, zaporaci jsou taky v pohode, ale hlavne tu jde o tu vizualni stranku. Ta je jednim slovem uzasna, misty skutecne jako ozivlej komiks, film diky tomu pusobi silene svizne, ale je pravda, ze obcas to je uz trochu moc na ukor prehlednosti. Ale i tak skvela svizna a vtipna zabava a na film s chuti jeste nekdy kouknu. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (48)

  • Jeden z obleků (přesněji ten s bílým pavoukem na hrudi a bílými detaily), které jsou ve Spider-Manově skrýši, odkazuje na populární hru „Marvel's Spider-Man“, která vyšla ten samý rok jako film. Dalším z obleků je Iron Spider suit z filmu Avengers: Infinity War (2018). (UncleMorty)
  • Když Spider-Gwen vysvětluje svůj příchod, je možné si všimnout filmového plakátu na „From Dusk Till Shaun“, který spojuje názvy filmů From Dusk Till Dawn (1996) a Shaun of the Dead (2004), přičemž stylizace vychází právě z druhého jmenovaného. (Guilemot)
  • Spider-Man Noir, kterého namluvil Nicolas Cage, se již objevil v animovaných seriálech Avengers - Sjednocení (od r. 2013) a Ultimate Spider-Man (2012-2017), nebo ve videohrách „Spider-Man: Edge of Time“, „Spider-Man: Shattered Dimension“ či „The Amazing Spider-Man 2“. Schopnosti má téměř totožné jako klasický Spidey, ale nejvíce se liší vybavením a kostýmem, který je z kevlaru. Nosí u sebe revolver a Tommy Gun. Má na sobě letecké brýle od strýčka Bena z 1. světové války a kabát s kloboukem. Kromě střelby je výborný v soubojích na blízko. (3T)

Súvisiace novinky

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

Nicolas Cage potvrzen jako hraný Spider-Man Noir

14.05.2024

Nicolas Cage brzy obleče černý baloňák a klobouk, už je to snad jisté. V úterý 14. května totiž bylo z příslušných míst oficiálně potvrzeno, že si skutečně má zahrát hranou verzi postavy noirového… (viac)

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (viac)

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

Nicolas Cage jako noirový Spider-Man?

18.02.2024

Hvězdný Nicolas Cage nedávno zazářil v komedii To se mi snad zdá, zároveň se ale nechal slyšet, že plánuje svou filmovou kariéru i po tomto oslavovaném výkonu pověsit na hřebík a pouze dodělat… (viac)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (viac)

Reklama

Reklama