Reklama

Reklama

Hagazussa

(festivalový názov)
  • Česko Prokletí čarodějnice (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Alpy. 15. storočie. Mladé dievča Albrun žije so svojou matkou v zrube hlboko v horách. Matka ochorie a začnú sa diať zvláštne veci. Napokon zomrie. Malá Albrun zostáva sama. O 15 rokov neskôr žije Albrun na samote s malou dcérou. Občas sa u nej zastaví na prvý pohľad milá dedinčanka Swinda. Povery a paranoja však majú ohromnú, deštruktívnu moc. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Ale áno áno! Príroda pekná. Sniežik tu je, domček na samote u lesa, aj nejaká tá jedlička ako v Mrázikovi. Akurát “Ivan a horor” kde nič tu nič. Keď si spomeniem na pár rokov starú “Witch”, ktora ma nijak mimoriadne neoslnila, no dokázala vyvolať aspoň nejaké emócie, čo potom táto minimalistická, extrémne pomalá nuda, ktorá zaujala akurát detailnými zábermi na špinu za nechtami. Toto je fakt dosť slabý, nevýrazný počin, ktorý môže oslniť “iba” na festivale, po siedmych poldeci, či niekoľkých práskoch z pika. Nebudem sa tu kurva utešovať tým, že som videl kozu na pastvine, respektíve velebiť onania pasáže. Toto mám 24 hodín na Penthouse HD a v lepšom! Pred pár týždňami mal tento film takmer 70%, čo chvíľa padne pod 50, keď sa k tomu ľudia “prehrabú”. Každopádne, chybou tohto snímku nie je to, že nemá grády (to som ani nečakal), no čo je horšie, nedisponuje ani nijak desivou atmosférou, iba si plynie na vlne “nevýrazna”. “Zabalené” v 64 minúte .. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Niektoré huby sa skrátka nejedia. Každopádne vizuálna žranica, ktorá veľmi pekne dáva do kontrastu krásu a veľkoleposť prírody s nepríjemnými prvkami prezentované cez ľudí, čo v nej žijú. Ťahavá hudba, symbolizmus a prepadanie do temnoty )v tom metafyzickom aspekte) funguje perfektne. Rovnako aj hlavná hrdinka, ktorá blúdi a preklína ( kto by to bol povedal že mŕtvy potkan pohodený do rieky a ešte k tomu očúraný, dokáže spraviť takú galibu). Viac významové a na interpretáciu pomerne otvorené dielo, ktoré mi kazí v zásade jeden jediný aspekt. Nehovorí to nič nové. Neprezentuje to nič nové. Je to len ukážka vizuálne krásnych scén v ktorých sa sem tam objaví niečo fest nepríjemné. Určite som rád, že som to videl a som zvedavý na režisérovu ďalšiu tvorbu, ale k tomuto sa asi nemám veľmi potrebu vracať. Myšlienka, že na samote u lesa človeku dobre jebe, mi totiž príde pomerne známa na to, aby ma v tomto departmente ešte niečím prekvapila. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Na tento snímok je ťažké niečo napísať, prišlo mi to ako akýsi podivný experiment, ktorý však v konečnom dôsledku nedopadol až tak zle - na prvotinu celkom slušné. Hodnotiť sa dá iba technická a herecká stránka, ktoré tu boli na vysokej úrovni, to treba uznať. Nádherné exteriéry, krásna kamera a herci, ktorí sa do príbehu hodili výzorovo i svojim hereckým umením. Časové obdobie bolo ťažké určiť, neviem kde sa vzalo to 15. st., ale vzhľadom na ten bubonický mor a na to ako bol oblečený ten kňaz by to hádam aj sedelo. Čo sa týka dejovej linky tam to už bolo horšie. Iba jeden umelo natiahnutý prázdny žvanec o ničom v rytme zúfalo spomalených záberov a v tempe, za ktoré by sa nemusel hanbiť ani slimák. Naozaj to chcelo veľkú dávku trpezlivosti dopozerať to až do konca. Našťastie sa tu našlo pár záberov ktoré aspoň na chvíľu vytrhli z letargie, avšak o horore by som tu vôbec nehovoril. Áno, atmosféra v niektorých momentoch pekne zhustla, len čo z toho, keď sa to v rámci žánru vôbec nevyužilo a hororový divák tak obíde naprázdno. Odporúčam radšej snímok Čarodejnica (2015) - krásna ukážka toho ako to malo vyzerať, aj atmosféra, aj mráz na chrbte. Tu sú len pekné obrázky a artovejšie vyznenie. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

dubinak 

všetky recenzie používateľa

The Witch je proti tomuhle Need4Speed, ale myslím si, že účel tenhle kousek splnil. Je to příjemně jiné, atmosferické, pocitové a když si to najde správného diváka, věřím, že se to dočká i vřelého ocenění. Mně osobně tohle pojetí nevadilo vůbec, jsem zvyklá na pomalé tempo a nevadí mi ho vyhledávat. Dějově je to sice prázdné v porovnání s The Witch, ale určitých nepříjemných a občas i nechutných scén se dočkáme, jen jsou prostě umělečtěji pojaté. Celé je to založené spíše na lyrice a titulkáři si s tímhle moc práce dávat nemuseli. Pochopím negativní ohlasy, ale když se té formě zkrátka dobrovolně poddáte, nemůže vás to úplně zklamat, protože některé výjevy stojí fakt za to a ne jednou jsem měla špatný pocit z toho, co vidím. Posílám do Německa (!) krásné velké tři hvězdy. ()

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Keby sa všetky spomalené zábery zrýchlili aspoň o polovicu, musel by byť tento film krátkometrážny. Našlo sa tu všetko možné: nekonečné umieranie starej báby, zdĺhavá masturbácia, nútený sex, kanibalizmus, občas nejaká zvrátenosť, ale nič z toho nebolo podané takou formou, aby to diváka znechutilo. Skôr som mal dojem, že sa to strašne hralo na umenie a chcelo to pôsobiť štýlovo. Minimum dialógov plus monotónna hudba, miestami som driemal. A hoci je to výborne nakrútené (krásne exteriéry), príbeh patrí podľa mňa k tým slabším (ak si to porovnám napríklad s výborným The Witch). No je to viac historická dráma ako horor, aj keď na psychiku to sem tam zabrnká. Atmosféra tam je, to zase musím uznať. Najmä v záverečnej tretine, keď hlavná hrdinka ochutná veselé hríbiky. Dovtedy ma to však nejako extra nebavilo. ()

Galéria (65)

Reklama

Reklama