Reklama

Reklama

Daždivý deň v New Yorku

  • Česko Deštivý den v New Yorku (viac)
Trailer 1

Nová romantická komédia Woodyho Allena rozpráva príbeh vysokoškolákov Gatsbyho (Timothée Chalamet) a Ashleigh (Elle Fanning), ktorých spoločný víkend v New Yorku rozhodne nepôjde podľa plánu. Dažďové kvapky im pripravia nečakané stretnutia a zábavné dobrodružstvá… Ashleigh dostane za úlohu urobiť na Manhattane pre školský časopis rozhovor so slávnym filmovým režisérom Rolandom Pollardom (Liev Schreiber). Jej priateľ Gatsby, ktorý miluje staré zákutia New Yorku, by ju rád zobral na obľúbené miesta svojho rodného mesta. Gatsbyho plány sa začnú rúcať, keď Pollard pozve Ashleigh pozrieť sa na nakrúcanie filmu. Ashleigh sa stretáva so scenáristom Tedom Davidoffom (Jude Law) i filmovou hviezdou Franciscom Vegou (Diego Luna). Je filmovým svetom úplne okúzlená. Gatsby neplánovane prežije deň s Chan (Selena Gomez), vtipnou a uštipačnou sestrou svojej bývalej priateľky. Obaja zisťujú, že asi najdôležitejšie v živote je nájsť tú správnu osobu… (Magic Box)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (253)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Žádná vytrucovaná sebeopisovací omalovánka, ale naopak nejlepší allenovka od Půlnoci v Paříži. Chalametův všestranný talent se pro upršený New York dokonale hodí a snad právě ona lehká pozéřina galerií, večírků, filmařů a vzpomínání na dekády staré umění, se v jeho posmutnělém obličeji zračí zcela přesně a příjemně. Nezastírám, že se i popadesáté vtipkuje o stejných tématech v čele se vztahovým hemžením, ale když je výsledkem takhle povedená sebezpytující romantická komedie, milerád to zkusím i pojedenapadesáté. ()

Tosim 

všetky recenzie používateľa

Netypicky optimistický Woody, což je při jeho soukromých trablech docela div. Film jako zamyšlení nad tím, že některý druh snobismu může být lepší, než vypočítavé rádobylidské přátelství, jde dost proti proudu. Jinak a) s mladými herci pracuje Allen průběžně už dvacet let, b) téměř žádný režisér netočí bombu každý rok, c) je nechutné nabalovat režisérovy aféry na MeeToo, když důkazy nejsou, úřady případ odložily a zbyly jen hysterické reakce herců. ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $20,765,165▐ Šibal Woody Allen, ten si vie pohrať s citmi, prekrútiť všetko na hlavu to je jeho. Je tu veľa hviezdičiek ale nepomôžem si niekedy nie úplne pasujú do daných úloh (Gomezka, Luna). /55%/ ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: jeden upršaný deň v NY v podaní mladého chalana Gatsbyho, ktorý nevie čo so svojím životom. Herecké obsadenie: Neviem či si to všímam iba ja, ale zdá sa mi, že Timothée Chalamet je momentálne vo všetkom čo dnes vychádza a výnimkou nie je ani Woodyho "Upršaný deň v NY". Prevedenie: Plynule vyrozprávaný príbeh, ktorý však v mojich očiach nemá moc čo ponúknuť. Woodymu už evidentne dochádza para a na jeho rannú tvorbu sa vôbec nechytá. Darmo budete mať dobré dialógy, keď finálna pointa vyznie do stratena. Pocity: Nepáčilo sa mi to. Nebolo to ani dobre obsadené ani to nemalo pútavý príbeh. Pridaná hodnota: Ak nemáte vážne čo iné pozerať a neplánujete moc používať hlavu tak si to pustite inak je to asi strata času, ktorá vám moc nedá. 28% ()

Topco 

všetky recenzie používateľa

Typický, „súčasný“ romanticko-konverzačný Woody. Je evidentné, že v hl. postave vidí seba. A nezaprel v sebe filmového intelektuála. Potešili (síce strohé) dialógové odkazy na filmy noir (Sunset Blvd., White Heat, Out of the Past). Ako jeho poctu noiru však odporúčam Manhattan Murder Mystery  (1993). ()

Galéria (322)

Zaujímavosti (7)

  • 25 miliónový rozpočet v dolároch sa nepodarilo kvôli sexuálnemu škandálu Woodyho Allena pokryť. Film ostal v strate s celosvetovým zárobkom 23,8 milióna dolárov. (Arsenal83)
  • Režisér filmu Woody Allen zažaloval společnost Amazon Studios a požadoval odškodné ve výši 68 miliónů amerických dolarů za to, že společnost film odmítala uvést, čímž prý porušila smlouvu. (JoranProvenzano)
  • Poté, co díky kampani „Me too“ začal opětovný hon na Woodyho Allena, Elle Fanning odmítla odsoudit spolupráci s ním. Když na ni reportéři naléhali, odpověděla, že v době, kdy obvinění vzniklo (1992), ještě ani nebyla na světě a nemá na něj názor. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

Padesát a dost: Woody Allen plánuje konec kariéry

18.09.2022

Pro fanoušky legendárního herce, scenáristy a režiséra Woodyho Allena přichází smutná zpráva, oblíbený a oceňovaný filmař se totiž po více než sedmdesáti letech u filmu rozhodl pro odchod do důchodu,… (viac)

Woody Allen přestává točit

Woody Allen přestává točit

29.08.2018

Legendární režisér Woody Allen (Půlnoc v Paříži, Annie Hallová) si poprvé za desítky let bere pauzu od natáčení. Doteď se režisérovi dařilo přicházet s novým filmem každý rok, to se teď ale zřejmě… (viac)

Reklama

Reklama