Reklama

Reklama

Vankúšik na ihly

(festivalový názov)
  • Česko Jehelníček (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Debut Deborah Haywood je pekný, vtipný a trochu bláznivý film. Tvári sa realisticky, ale zároveň pracuje so zvláštnou cukríkovou estetikou. Zobrazuje dojímavý príbeh matky Lyn a dcéry Iony, osamelej a trochu divnej dvojice, ktorá sa prisťahuje do nového mesta. Nová škola, ponižovanie a šikanovanie. Okolie odmieta akceptovať ich inakosť, a tak sa zamotávajú do rôznych fantázií a lží. Ich mimoriadne blízky vzťah si vytvára vlastný vesmír, ktorý kruto a tvrdo narazí na to, čo za akceptovateľnú realitu považujú bežní ľudia. Pretože pestrofarebný svet fantázie plný mačiatok asi nie je dostatočne silnou zbraňou v boji s okolitým svetom. (Art Film Fest)

(viac)

Recenzie (8)

SAINTS 

všetky recenzie používateľa

Kruty film o dvoch outsiderkach matke a dcere ktore trpia len pre svoj zovnajšok.Film ukazuje aka je šikana kruta a zla,hoci v tomto filme šikanuje dve povrchne dievčata Ionu nič to nemeni na krutosti a drsnosti.Miestami je to naozaj tažke pozeranie.Režijny debut Deborah Haywood ktora čerpala aj z vlasnych školskych skusenosti vyšiel nad očakavania dobre.Skoda len toho menej uveritelneho zaveru.8/10 ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Hlavní mladá holčina je, dejme tomu, hodně zvláštní a extrémně tichá. Nicméně se snaží dostat do party klasicky vostrejch puberťáků, které pro osobní urážky nemají daleko. Snaží se, seč ji síly snaží, ale většinou se spíš jenom ztrapňuje a o tom to vlastně je. Taková britská dramatická jednohubka, která dokazuje, že mladí nutně nepotřebují vojnu, aby si sami dokázali udělat pakárnu. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Angláni vedia perfektne zmáknuť akúkoľvek sociálnu drámu, ale tému šikany by mali radšej ponechať Rusom a severanom. Toto ma nechytilo a nebyť nečakaného zvratu vo finále, bolo by to iba za dve hviezdičky. ()

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Život v nahej surovosti a cynickosti s presvedčivou dvojicou hlavných hrdiniek. Pripadalo mi to ako súčasná dystopia na Annu zo zeleného domu. Aj keď sa tam nestalo skoro nič nepredvídateľné, film udržal celý čas moju pozornosť. Zlínfest 2018 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Jeden z tých filmov, po ktorých som zostal bez slova sedieť ako obarený. A to som bol spočiatku ohľadom tohto filmu dosť skeptický, no napokon sa z toho vykľulo niečo naozaj vynikajúce! Sociálne drámy ma vždy bavili, a tie s tématikou šikany ešte o kus viac. Film síce svojim prevedením pôsobí miestami dosť surrealisticky, ale vo svojej podstate je až hrozivou reflexiou spoločnosti, kde sa inakosť trestá - v tom lepšom prípade pohŕdaním a ignoráciou, a v tom horšom šikanou a ponižovaním. Lily Newmark v úlohe submisívnej Iony bola vynikajúca. Nuž, cena za popularitu a obľúbenosť v kolektívne dokáže byť niekedy privysoká. Príbeh to bol veru fascinujúci a emočne vypätý, až mi bolo ľúto, že sa Iony a Lyn v podstate nikto nezastal :( ()

desade 

všetky recenzie používateľa

Ľudia (a zvlášť tínedžeri) vedia byť zlí... najmä voči bezbranným. Presvedčivá Lily Newmark v roli Iony. Dík za titulky hygienik. ()

koblenzer53 

všetky recenzie používateľa

Musím říct, že mi chvílemi z toho filmu bylo opravdu smutno. Po celou dobu mě to udrželo v pozoru. Je někdy neuvěřitelné, jak dokážou být lidé zlí. Určitě to stojí za vidění. ()

Reklama

Reklama