Reklama

Reklama

Varšavská smlouva, odtajněné stránky

(neoficiálny názov) (TV film)
  • Rusko Varšavskij dogovor. Raccekrečennyje stranicy (viac)
Rusko, 2015, 44 min

Réžia:

Dmitrij Ušakov

Recenzie (6)

Shetland odpad!

všetky recenzie používateľa

Kreml si cenzurou dějin vynucuje jedinou pravdu. A doplatí na to. Ruská snaha „zabránit falzifikaci dějin“ a vykládat například okupaci ČSSR v roce 1968 jako „bratrskou pomoc“ má za úkol šířit lži sovětské propagandy i v tomto století. Putin a jeho okolí chápou tyto aktivity jako součást „hybridní války“ proti Západu. http://zpravy.idnes.cz/komentar-votapek-rusko-komise-dejiny-putin-fev-/zahranicni.aspx?c=A161104_112250_zahranicni_bur ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Mnohí Česi a Slováci, ktorí Rusom pomáhajú kade tade toto berú ako pľuvanec do tváre namiesto toho, aby niekto uskutočnil sebareflexiu. Ruská štátna televízia znevážila naše vzťahy a skutočné svoje zločiny zahrala do akejsi sebaobrany. Síce možno s niektorými vecami, ktoré Rusko v súčasnosti robí sa dá súhlasiť, v niečom sa im dá dať za pravdu, tak netreba sa zas hrať na bezchybných, toto vnímam teda skôr ako propagandu, ktorá zbytočne nahrá podobne sa prezentujúcim milovníkom aliancie NATO, s ktorými tiež ako prezentujú ich názory si nemajú veľmi čo vyčítať, lebo sa v mnohom správajú rovnako. ()

Alfréda odpad!

všetky recenzie používateľa

Ruský výblitek zpochybňující agresi Varšavských vojsk, obviňující Pražany ze střelby kulomety na syny těch, kteří Prahu v 45. roce osvobozovali. Obviňuje NATO, že přesunulo svá cvičení ve východním Německu k hranicím s Československem - čímž záměrně provokovalo a ohrožovalo východoevropské země. Ospravedlňuje tak "pomocnou misi", za kterou Pražané nikdy neprokázali vděčnost, ba co víc, zapalovaly tanky a Rusům se bránili. Cituji: "Potřebovalo Československo pomoct? Fakta jsou jednoznačná. v Praze se připravoval ozbrojený převrat." "Podle očitých svědků, všechny akce proti přítomným vojskům probíhali pouze v centru Prahy. Na jejích okrajích a na venkově obyvatelstvo aktivně vyjadřovalo svoji podporu činnosti Varšavské smlouvy." Nechutná, ulhaná, propagandistická sračka, obhajující rozpínavost Sovětského svazu. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Veľa užívateľov čsfd dokáže oceniť formálnu stránku filmovej nacistickej propagandy. Pri tej ruskej sa formálne docenenie vytráca. Ostáva len zhnusenie z obsahu. Každému súdnemu ale musí byť jasné, že našinca toto nemá šancu zasiahnuť. Slúži to výlučne manipulácii občanov Ruska a spriaznených štátov, sústredných pod Dohovorom o kolektívnej bezpečnosti (Bielorusko, Arménsko, Kirgizstan, Kazachstan, Tadžikistan), čo je akýsi následník Varšavskej zmluvy. Má to šancu osloviť aj rôznych tunajších dezolátov. Ale tí už sú dávno presvedčení o svätom Putinovi, ktorého treba len blahorečiť. Okupácia Česko-Slovenska v 1968 je v dokumente vykreslená temer ako statočný boj vojakov Varšavskej zmluvy proti guľometným hniezdam v Č-SSR, páliacim proti chudákom ruským vojačikom. Ako boj proti agresorom, ktorí zapaľovali sovietske tanky. A v neposlednom rade boj proti ministerstvám plným zbraní, ktoré boli prípravou na ozbrojený puč. Proti komu? Proti Dubčekovi a reformnej vláde komunistov? Nezmysel ako tágo. Za hlavného strojcu zla je tu označovaný Klub 231, vykreslený ako teroristická organizácia. Zmyslom jeho činnosti bolo rehabilitovať politicky odsúdených občanov. Napriek podsunutým manipuláciám a tvrdeniam, ktoré v kontexte vyznievajú ako podsunutá zámerná lož, film obsahuje aj zaujímavé tvrdenia, s ktorými sa hlavné médiá nechvália. Jasné, že všetko je v duchu veľkoruskej agitky, ktorá jadrovým dáždnikom chráni iné štáty pred vojenskou hrozbou NATO. Ale formálne nie je dokument urobený zle. Hovoriace hlavy strieda umný zostrih rôznych záberov, trefne priradených k práve vypovedanému. Umná i hlúpa propaganda v jednom. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama