Reklama

Reklama

Varšavská smlouva, odtajněné stránky

(neoficiálny názov) (TV film)
  • Rusko Varšavskij dogovor. Raccekrečennyje stranicy (viac)
Rusko, 2015, 44 min

Réžia:

Dmitrij Ušakov

Recenzie (6)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Veľa užívateľov čsfd dokáže oceniť formálnu stránku filmovej nacistickej propagandy. Pri tej ruskej sa formálne docenenie vytráca. Ostáva len zhnusenie z obsahu. Každému súdnemu ale musí byť jasné, že našinca toto nemá šancu zasiahnuť. Slúži to výlučne manipulácii občanov Ruska a spriaznených štátov, sústredných pod Dohovorom o kolektívnej bezpečnosti (Bielorusko, Arménsko, Kirgizstan, Kazachstan, Tadžikistan), čo je akýsi následník Varšavskej zmluvy. Má to šancu osloviť aj rôznych tunajších dezolátov. Ale tí už sú dávno presvedčení o svätom Putinovi, ktorého treba len blahorečiť. Okupácia Česko-Slovenska v 1968 je v dokumente vykreslená temer ako statočný boj vojakov Varšavskej zmluvy proti guľometným hniezdam v Č-SSR, páliacim proti chudákom ruským vojačikom. Ako boj proti agresorom, ktorí zapaľovali sovietske tanky. A v neposlednom rade boj proti ministerstvám plným zbraní, ktoré boli prípravou na ozbrojený puč. Proti komu? Proti Dubčekovi a reformnej vláde komunistov? Nezmysel ako tágo. Za hlavného strojcu zla je tu označovaný Klub 231, vykreslený ako teroristická organizácia. Zmyslom jeho činnosti bolo rehabilitovať politicky odsúdených občanov. Napriek podsunutým manipuláciám a tvrdeniam, ktoré v kontexte vyznievajú ako podsunutá zámerná lož, film obsahuje aj zaujímavé tvrdenia, s ktorými sa hlavné médiá nechvália. Jasné, že všetko je v duchu veľkoruskej agitky, ktorá jadrovým dáždnikom chráni iné štáty pred vojenskou hrozbou NATO. Ale formálne nie je dokument urobený zle. Hovoriace hlavy strieda umný zostrih rôznych záberov, trefne priradených k práve vypovedanému. Umná i hlúpa propaganda v jednom. ()

Shetland odpad!

všetky recenzie používateľa

Kreml si cenzurou dějin vynucuje jedinou pravdu. A doplatí na to. Ruská snaha „zabránit falzifikaci dějin“ a vykládat například okupaci ČSSR v roce 1968 jako „bratrskou pomoc“ má za úkol šířit lži sovětské propagandy i v tomto století. Putin a jeho okolí chápou tyto aktivity jako součást „hybridní války“ proti Západu. http://zpravy.idnes.cz/komentar-votapek-rusko-komise-dejiny-putin-fev-/zahranicni.aspx?c=A161104_112250_zahranicni_bur ()

Reklama

Alfréda odpad!

všetky recenzie používateľa

Ruský výblitek zpochybňující agresi Varšavských vojsk, obviňující Pražany ze střelby kulomety na syny těch, kteří Prahu v 45. roce osvobozovali. Obviňuje NATO, že přesunulo svá cvičení ve východním Německu k hranicím s Československem - čímž záměrně provokovalo a ohrožovalo východoevropské země. Ospravedlňuje tak "pomocnou misi", za kterou Pražané nikdy neprokázali vděčnost, ba co víc, zapalovaly tanky a Rusům se bránili. Cituji: "Potřebovalo Československo pomoct? Fakta jsou jednoznačná. v Praze se připravoval ozbrojený převrat." "Podle očitých svědků, všechny akce proti přítomným vojskům probíhali pouze v centru Prahy. Na jejích okrajích a na venkově obyvatelstvo aktivně vyjadřovalo svoji podporu činnosti Varšavské smlouvy." Nechutná, ulhaná, propagandistická sračka, obhajující rozpínavost Sovětského svazu. ()

Marek1991 odpad!

všetky recenzie používateľa

Mnohí Česi a Slováci, ktorí Rusom pomáhajú kade tade toto berú ako pľuvanec do tváre namiesto toho, aby niekto uskutočnil sebareflexiu. Ruská štátna televízia znevážila naše vzťahy a skutočné svoje zločiny zahrala do akejsi sebaobrany. Síce možno s niektorými vecami, ktoré Rusko v súčasnosti robí sa dá súhlasiť, v niečom sa im dá dať za pravdu, tak netreba sa zas hrať na bezchybných, toto vnímam teda skôr ako propagandu, ktorá zbytočne nahrá podobne sa prezentujúcim milovníkom aliancie NATO, s ktorými tiež ako prezentujú ich názory si nemajú veľmi čo vyčítať, lebo sa v mnohom správajú rovnako. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama