Reklama

Reklama

Neporaziteľný: Návrat kráľa

  • Česko Neporazitelný: Návrat krále (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Každým novým zápasom sa Yuri Boyka snaží prebojovať na turnaj európskej ligy bojových umení. Nešťastná náhoda a smrť súpera v ringu ho prinútia zamyslieť sa nad športom, ktorému zasvätil svoj celý život. Keď zistí, že manželka muža, ktorého nechtiac usmrtil v ringu, má existenčné problémy, rozhodne sa jej pomôcť. Bojuje v sérii zápasov, ktoré sa dajú vyhrať len ťažko. Pre jej záchranu však urobí všetko. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (186)

maseer2 

všetky recenzie používateľa

uff, tak to bylo něco.. čtvrtý Boyka má scénář, herecké výkony i hudbu jako z italské telenovely a nebýt tedy stále atraktivních soubojů a relativně sympatického Scotta Adkinse, což jsou jediné dva důvody, proč se na tenhle paskvil v rámci mezí vlastně celkem dobře dívá, bylo by to s mým hodnocením o dost horší.. takhle tedy hodně shovívavé 3* ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Filmová séria o bojovníkovi vo voľnom štýle Boykovi patrí neoddiskutovateľne k tým najlepším a najatraktívnejšie zvládnutým spomedzi všetkých ostatných snímkov z podobného ringového prostredia. Takú precízne a pritom divácky pútavo zvládnutú bojovú choreografiu už nenájdete v žiadnom inom filme tohto rangu. A to, že je to z pohľadu úderov a kopancov nereálne neriešim. Čo by ste chceli? Realitu? Aby po dvoch kopoch do hlavy už bol koniec a protivník K.O.? To by potom predsa nikoho nebavilo. Všetkým sa skrátka vyhovieť nedá... Jediné, v čom tento film z môjho pohľadu stráca je slabučké príbehové premostenie medzi jednotlivými zápasmi, avšak to čo sa odohrávalo v ringu nemá zatiaľ žiadnu konkurenciu. Dúfam, že príde aj päťka. 80/100 ()

Reklama

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Je pravda, že v rámci akčného žánru nie je najpodstatnejšou filmovou zložkou jeho dejová stránka a pri Neporaziteľnom sme si na ňu skutočne nikdy nepotrpeli, s príchodom novej časti sa však v tejto oblasti tvorcovia príliš rýpu. Snaha o vytvorenie akéhosi deja (už len Yuriho riskantná cesta do Ruska za "odpustením", kde ho môžu veľmi ľahko znova uväzniť) zaváňa scenárom napísaným na kolene, a to ani nevravím o tom, keď sa Boyka silene snaží o vyjadrenie ľútosti. Bohužiaľ, v tejto oblasti Neporaziteľný IV zlyháva na celej čiare a radšej mal ísť klasickou cestou tretej časti, kde Boyka predstavoval priamočiareho drsňáka, ktorý svojim súperom dá vždy najavo, kto je kráľom ringu a nejak hlbšie sa nevŕta do jeho citovej stránky. Aby zas tej kritiky ale nebolo príliš, čo sa akčnej/bojovej časti snímky týka, od prvých minút viete, že vás rozhodne nebude čakať žiadne sklamanie. Keď nastúpi do ringu Yuri Boyka, o krvavú zábavu plnú pästných súbojov a štýlových kopancov je jednoducho zas a znova postarané. Yuriho protivníci, vrátane hlavného záporáka, síce nie sú to, čo bývali (Koshmar môže byť mohutný ako len chce, ale i tak sa na Kolumbijčana z trojky nechytá), no nemalé potešenie prináša aspoň zápas proti presile, kedy na hlavného hrdinu mafiánsky boss pošle dvoch bojovníkov naraz. 6/10. (úryvok z recenzie) ()

Deyw 

všetky recenzie používateľa

No pribeh je proste ty volee! ale je jeden z nejlepsich v serii, z adkinse je dobrak, ktery to nema jednoduche a o jeho pomoc neni zajem..taky klasika..porad veri v boha a vypada cool..bojovky mimo i v arene sou zase top, ale uz je to cely takovy overthetop a warrior je neprekonan, ktery je o mnoho realistictejsi..ale na to seru a mame tu nejlepsi undisputed! uz to chce dalsi a doufam ze nebudem cekat tak dlouho! boyka je borec a charakter. davam klasicky plnou palbu. update: videl sem podruhe a proste tomu nemuzu dat plno..souboje sou horsi nez ve 3tim, kde byl finalni epickej fight a tady pff.. nebylo to proste ono..dam 4 jen kvuli kvalitnim fightum a adkinsovi jinak je to plebs :( ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Návrat krále se koná, i když trochu méně spektakulární, než by člověk po výšce laťky nastavené předchozími dvěma částmi série doufal. Absence Isaaca Florentina na režisérském postu je bohužel znát, navzdory snaze produkce ho důstojně zastoupit. Bulharský rutinér Todor Chapkanov bezesporu režíroval jen dialogové pasáže a akční scény měl pod palcem choreograf Tim Man ve spolupráci s kameramanem Ivanem Vatsovem, který v pozici operátora kamery koukal pod ruce zkušenějším už na natáčení předchozího dílu. Ovšem i přes snahy kopírovat jeřábové nájezdy a dynamickou kameru trojky, tentokrát kamera nemá až tak vytříbené oko pro co nejefektivnější zachycení fází souboje i v rámci jednotlivých dlouhých záběrů - jinými slovy tentokrát film nemůže těžit z až tak dokonalé souhry režie, kamery a choreografie. V tomto ohledu zůstává třetí díl série neporažený. Tedy ona trojka má vůči čtyřce navrch také v rovině scénáře s jeho skvostnou přímočarostí. Snaha vypořádat se s tím, že Bojka není za mřížemi, ústí do testosteronového asketismu a mesiášství, jejichž rozvádění ve scénáři paradoxně ukrajuje pozornost a prostor soubojům.Ty naštěstí díky Adkinsově oddanosti práci i publiku nadále přinášejí kýžený úžas nad atletickými dovednostmi všech zúčastněných, který od druhého dílu představoval hlavní přednost série a dokáže zastínit jakékoli nedostatky. ()

Galéria (51)

Zaujímavosti (12)

  • Martyn Ford získal rolu vo filme na základe odporúčania Scotta Adkinsa (Boyka), s ktorým sa poznal už pred natáčaním. Obaja bývajú v rovnakom meste a prvýkrát sa stretli v posilňovni. (m.a.t.o.)
  • Dátum narodenia 17. jún 1976 z falošného pasu Yuriho Boyky sa zhoduje so skutočným dátumom narodenia jeho predstaviteľa Scotta Adkinsa. (m.a.t.o.)
  • Trayan Milenov (Boris Tarsov) si zahral vo všetkých troch pokračovaniach série Undisputed. V každej časti mal súboj so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka), no vždy stvárňoval iného súpera. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama