Reklama

Reklama

Očami fotografky

  • Česko Očima fotografky (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Filmy celosvetovo uznávaného režiséra Mateja Mináča preslávili príbeh záchrany detí sira Nicholasa Wintona behom 2. svetovej vojny. Teraz režisér Mináč natočil osud jedného z detí, ktoré nemali to šťastie dostať sa včas do bezpečia Wintonovým vlakom. Je to osud jeho vlastnej matky, energickej 84-ročnej Zuzany Mináčovej, ktorá patrí k najväčším osobnostiam slovenskej i českej fotografie. Vystavovala v 30 krajinách a jej fotografie svetových filmových hviezd z festivalov sú legendárne. A predsa túto úspešnú, optimistickú ženu prenasleduje desivé tajomstvo z detstva, ktoré jej nedovoľovalo celý život spať. Jedinou možnosťou, ako sa zmieriť s minulosťou, je celý príbeh svojej veľkej detskej lásky vyrozprávať. Vydá sa na najťažšiu cestu, na miesto, kde ako 13-ročná zažila najdesivejšie momenty svojho života. Nájde tam konečne pokoj? Mináčová s humorom pre ňu typickým prevedie divákov zásadnými zvratmi 20. storočia, fašizmom, komunizmom, kapitalizmom a odhalí princípy svojej umeleckej tvorby, zákulisie fotografovania hviezd a aj svoj dramatický osobný život. (Itafilm)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (32)

BardDeLune 

všetky recenzie používateľa

Vynikající dokument, který nádherně zachycuje nejen utrpení, ale také lásku, vervu a hlavně obrovský talent Zuzany Mináčové. Pocta, kterou ji v tomto filmu udělil její syn, dokumentarista Matěj Mináč se sleduje opravdu krásně, ačkoliv mnohé vyprávění a scény jsou velmi bolestné. Víc takových dokumentů. A vít takových umělkyň. ()

Brtniik 

všetky recenzie používateľa

Naprosto uchvacující dokument (patří-li dílo do této škatulky) o báječné ženě, která by takovou nejspíš nebyla, kdyby ji osud, ztělesněný všelikými mocipány, neustále, často existencionálně, nezkoušel. Ona i my, kteří jsme žili naštěstí jenom pod jedinou totalitou, bychom si tuto zkušenost rádi odpustili. Rodí a formují se nyní (v době tlačítkové až dotekové) tak výrazné osobnosti? Jo-li, kde jsou? Dozvěděl jsem se mnoho zajímavého nejen o paní fotografce, o fotografovaných objektech, ale i o Jánošíkově hospodaření. :-) Je možné, že paní Mináčová není uvedena v kolonce „Hrají“?! ()

Reklama

Polcas 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa,že hrané dokumenty moc v obľube nemám,no v tomto prípade sa tie hrané scénky výborne dopĺňajú s rozprávaním Zuzany Mináčovej.A dokonca posledná hraná pasáž mi vyrazila dych.Neskutočne silný životný príbeh... EDIT: Po tomto dokumente som si pozrel aj film Všetci moji blízky,kedže v dokumente sú úryvky z filmu...A čo som videl,to mi hlava nebere.Zuzana Mináčová v dokumente vraví,že Abrhám a Šafránková hrali jej rodičov,pritom oni hrali rodičov toho chlapca.Vo filme posadia chlapca do "Wintonovho" vlaku,zatiaľ čo v dokumente skončia obidvaja v Osvienčime a mnoho mnoho ďalších nezrovnalostí...Absolútne som to nepobral! ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Příjemně zpracovaný dokument o paní Z. Mináčové. Trochu mne tam však rušily ty hrané flashbacky. Ani mi tak nevadila jejich střídmost (např. vystoupení z vlaku v Osvětimi,, kde hrálo jen pár lidí). Spíše to bylo jisté přehrávání těch mladých herců. Netvrdím ale, že vše bylo špatné a dokumnt to rozhodně posunulo směrem nahoru. Každý takový osud stojí za zanamenání! Na příběhu paní Mináčové mne velmi zaujala postava onoho Petra. Musel ji asi vroucně milovat. Je neuvěřitelné co vše riskoval a k jaké oběti se odhodlal aby mohl být stále při jejím boku navzdory nacistickému běsnění i otazníkům na konečných transportů... Veliká škoda, že zmizel ve válečné vřavě a že se po válce nevrátil ke své milované Zuzaně... Ten mladý člověk zasluhuje obrovskou úctu. * * * * ()

triatlet 

všetky recenzie používateľa

Matej Mináč natočil poctu svojej mame. Hrané pasáže Julie Ondráčkové a Zdeňka Piškuly jsou výborné. Vypravování Zuzany Mináčové zarámované válečným příběhem je dojemné, ale zároveň pobaví i nadsázkou, vtipem a potěší skomností. Výborné je i zachycení dějinných mezníků Československa po 2. světové válce. ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama