Reklama

Reklama

The Pack

Obsahy(1)

Rodina Wilsonovcov, ktorá žije na odľahlej vidieckej farme, sa dostane do finančných problémov. Situácia sa ešte zhorší, keď otec rodiny zistí, že niekoľko ich oviec roztrhal neznámy predátor. Večer sa stratí aj pes, ktorý patrí tejto rodine, a všetci si začínajú uvedomovať, že okolo domu sa pohybuje niečo nebezpečné. Vzápätí otca napadne rozzúrený pes, s ktorým očividne nie je všetko v poriadku. Tento pes sa tu pritom neobjavil náhodou. Prišiel s celou svojou svorkou, ktorá číha na svoje obete. Členky a členovia rodiny Wilsonovcov sa stávajú väzňami vo svojom vlastnom dome. Čaká ich náročný boj o prežitie proti svorke krvilačných psov. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (35)

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Film, který názorně ukazuje, že nejlepším přítelem člověka je...kniha. Nebudu psát příjemný horor, když mám z nakvašených psů fobii. Někomu sice přišlo, že gore bylo málo, ale díky, mně ti roztrhaní úplně stačili...Samozřejmě dalo by se vytknout, jak lehce se tvůrci zbavili bankovního úředníka (ale efektně), proč patrony byly zrovna ten den přeneseny na zvířecí kliniku, proč nápad s ohněm přichází tak dlouho a je nedotažený (njn byl by to kratší film) a hlavně - jasně, psy si do Austrálie natahali osadníci, ale kde by se tam proboha vzali vlci (,,Psi s vlky se kříží mezi sebou.")! Ne, vlci zkrátka ne. Ale dosti výtek, pro mne napínavý film s hnusnými bestiemi... ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Rodina Wilsonovcov, ktorá žije na odlahlej vidieckej farme, sa dostane do finančných problémov. Situácia sa ešte zhorší, keď otec rodiny zistí, že niekolko ich oviec roztrhal neznámy predátor. Večer sa stratí aj pes, ktorý patrí tejto rodine, a oni si začínajú uvedomovať, že okolo domu sa pohybuje niečo nebezpečné. Vzápätí otca napadne rozzúrený pes, s ktorým očividne nie je všetko v poriadku. Tento pes sa tu ale neobjavil náhodou. Prišiel s celou svojou svorkou, ktorá číha na svoje obete. Rodina Wilsonovcov sa tak stáva väzňami vo svojom vlastnom dome a čaká ich náročný boj o prežitie proti svorke krvilačných psov. - Uprostred týždňa sa tu z ničoho nič objavil perfektný horor z krajiny, v ktorej vznikajú moje najoblúbenejšie horory. Atmosféra je už od začiatku velmi dobrá. Očakával som, že keď sa svorka ukáže, dojem sa pokazí kvôli nejakým lacným PC efektom, ale nič také sa nestalo. Dosť ma prekvapil fakt, že tvorcovia použili ozajstné psy, pretože natáčanie týmto spôsobom muselo byť velmi náročné. Výsledok je však perfektný. Home Invasion na štýl zvierat som videl už v You're Next, ale to boli len vrahovia s maskami zvierat, takže čistokrvnú Home Invasion so zvieratami ako záporákmi som videl v The Pack po prvýkrát. Ludské herecké obsadenie bolo rovnako velmi sympatické a taktiež perfektne zohrané, takže herci fungovali velmi dobre ako rodinka. Vizuálne je všetko naprosto úhladné a perfektnú a tajomnú atmosféru pomáha rozvíjať chytlavá hudba, ktorá bola velmi dobre zvolená a fungovala presne tak ako mala. Austrálsky vidiek, v ktorom sa celý dej odohráva, je nádherný, ale na to som si zvykol už v Hixploitation hororoch z Austrálie. Dej bol vcelku napínavý, ale občas sa našli nejaké slabšie miesta, ktoré boli vďaka krátkej stopáži dosť zretelné, čo je aj dôvodom, prečo tomu nedávam plné hodnotenie. Celkovo je to však viac ako uspokojivá záležitosť, ktorá ma opäť utvrdila v tom, že v Austrálii sa točia horory, ktoré považujem za najlepšie zo všetkých. ()

Reklama

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

V ostatných rokoch kategóriu filmového animal terroru okupuje štúdium Asylum s ich megapiraňami, piraňakondami, sharktopusmi, dinocrocmi, pteracudami a podobnou nevídanou chamraďou a keď tak nad tým uvažujem, tak vcelku napínavý The Pack sú spolu s Grizzly zabijákom z rovnakého roku po dlhšej dobe (asi od čias výborného Rogue) prvými pozerateľnými zvieracími horormi a možno aj nádejou pre akýsi reboot tohto zaujímavého subžánru. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Film, pri ktorom sa dá pekne precvičiť angličtina - jednoduché dialógy, jasné a zrozumiteľné vety, prípadne len povely a predvídateľné jednanie postáv. Najviac ma asi potešili psíci, ktorí to tu so svojimi zubiskami vedeli pekne roztočiť, len škoda, že toho bolo tak málo. Možno len tak jedna-dve scény dýchali väčším napätím a lepším masakríkom. Mám rád animal horory, tento sa však podaril len tak na polovicu. 50/100 ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Strašne ma iritujú takéto scenáre. Chlapíka v nočnom lese naháňa svorka psov. V poslednej chvíli sa ukryje vo svojom dome. Vystrašená manželka sa ho pýta, čo sa stalo. Namiesto toho, aby jej povedal „psy“, zahriakne ju. Žena volá na políciu, ale nevie, čo sa stalo. Pýta sa druhý raz manžela. Zasa jej nič nepovie, hoci stojí tesne pri nej a má čas. Tak si vymyslí, že sa k nim niekto dobýja. Dcéra sa jej následne pýta, či polícia príde. „Dúfajme,“ odpovie žena. Čože? U nás polícia nepríde do 20 minút po zavolaní a na druhý deň opozícia odvoláva ministra vnútra. Chlapík je v dome, svorka sa dobíja dnu. Týpek vystrelí, zasiahne jedno zviera cez dvere. Nastane ticho. Tvrďák dokorán otvorí dvere a vyjde von. Prečo preboha? Aby sa na vlastné oči presvedčil, že naňho v tme striehne ďalších šesť? Tvorcovia evidentne nemajú veľa znalostí nielen o písaní vydarených scenárov a logike, ale ani o zvieratách (pes vyskočí, HLAVOU rozbije maličké okno na strane šoféra a úspešne dopadne dovnútra auta). Rovnako zlá, ako hlúposť scenára, je jeho predvídateľnosť; presne som vedel, kedy dôjde k ďalšiemu útoku. Nepomáha (skôr naopak) ani lacná, televízna výprava a nezaujímavé postavy, hrané nie príliš sympatickými hercami. Ak máte chuť na kvalitný horor, odohrávajúci sa behom jednej noci na farme ďaleko od pomoci, siahnite radšej znova po starých Critters. A ak to chcete aj so psom, tak by tu stále niekde po okolí mal pobehovať Cujo (alebo solídna Krutá rasa s Michelle Rodriguez). ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (1)

  • Film se natáčel v Austrálii a na Novém Zélandu. (herr_carter)

Reklama

Reklama