Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokudráma o hrdinovi boja proti mafii - sudcovi Paolovi Borsellinovi... 19. júla 1992, menej ako dva mesiace po vražde sudcu, ktorý bojoval proti mafii, Giovanniho Falconeho, mafia zavraždila aj jeho kolegu sudcu Paola Borsellina. Borsellino vedel, že je ďalší na rade a povedal to aj svojej manželke, nenechal sa však ochromiť strachom a čas, ktorý mu ostával, sa snažil využiť čo najlepšie. Podobne ako Falconeho, aj jeho zabil bombový útok, pri ktorom zahynula aj jeho ochranka. (RTVS)

(viac)

Recenzie (6)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Výborný dokument o práci sudcu Paola Borsellina a sicílskej mafii. Klasická zmes interview, dokumentárnych záberov a rekonštrukcií scénok. ()

DonBraso 

všetky recenzie používateľa

Až poletíte někdy na Sicílii letadlem,tak pochopíte proč se jmenuje letiště právě Falcone-Borsellino.Dokument,který  použil slušný kalibr přímo rodinných příslušníků samotného Paolo Borsellinoho.Máte zde i hranou část a hodina a půl uběhla jak voda.Do toho přímý účastník atentátu,který vypráví tento příběh.Ta určitá marnost nad mafií je zde vidět několinásobně.Nejhorší je,že i zde tomu šlo zabránit.90% ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Dokument v podstate čerpá materiál hraných scén z TV filmu Sudca Paolo Borsellino (2004) a následne ich dopĺňa výpoveďami, svedectvami a aj archívnymi scénami, hlavne po smrti sudcu Borselliniho. Ten síce zahynul ako jeden z mála spravodlivých, ale práve jeho smrť priniesla konečne medzi ľudí obrovské zapálenie a požiadavku na vykorenenie tej odpornej mafie zo spoločnosti. Celkom sa to nepodarilo dodnes, ale aspoň nevybuchujú autá každý deň. Borselliniho pamiatka by sa mala vždy pripomínať v boji proti zlu. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Vydařené dokudrama, ale hrané fantazijní scénky mě spíš rušily. K tomu opakovací nuda z podobných jiných dokumentů o tomto soudci. Nové bylo jaké množství zájemců se hlásilo do jeho ochranky. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

O človeku, ktorý nasadil vlastný život, aby zničil najväčšiu mafiu v histórii Talianska - “Cosa Nostra”. Spracovanie dokumentu je polo-inscenované, kedy hrané scény striedajú tie, v ktorých sa blízke osoby vyjadrujú na adresu Paola Borsselina. Nebolo to zlé, no od dokumentu tohto druhu očakávam ďaleko väčšiu dávku autenticity, ktorá sa čiastočne prejaví až v záverečnej tretine či útržkovo počas celej stopáže dokumentu. Ľahší nadpriemer .. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama