Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka ozbrojených zabijakov vtrhne do podzemnej garáže a v priebehu niekoľkých sekúnd povraždí všetkých prítomných. Medzi obeťami je i sudkyňa Veronique Pirotteová, ktorá sa na mieste mala stretnúť s informátorom v nádeji, že jej pomôže objasniť záhadnú sériu doposiaľ nevyriešených prípadov vraždiaceho gangu, ktorý terorizoval krajinu.  Je možné, že sa zabjaci po tridsiatich rokoch vrátili? Belgicko-francúzksy thriller je inšpirovaný skutočnými udalosťami z osemdesiatych rokov, kedy v Belgicku vyčíňala ozbrojená skupina prezývana Brabantskí zabijaci. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (33)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Slusny krimi-thriller. Urcite nadpriemer, ktory sa i herecky trafil do cierneho. Ziadna z postav to nema "v suchu", ako sa vravi a kedykolvek sa vo filme eliminuje. V suvislosti s tym mi, neviem preco, prisiel na rozum G.R.R. Martin. ;) Skoda, ze som niektore dejove zvraty predvidal. Kazdopadne odporucam a suhlasim, podobnost s uspesnejsimi zanrovymi kuskami sa neda nevidiet. Ale ziadne drze copy-paste. Spokojnost. 65% ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Belgičania skoro vždy potešia. Táto krimi teda rozhodne. Miestami to ale logicky drhne, alebo to nemalo snahu byť veľmi prekombinované a pri tom obmedzenom počte postáv a stovkách videných zápletkách ma to už neprekvapilo. Akcia ale bola realistická, bolo jej veľa a tam hrdinsky umierajú. Skvelý oldschooloví belgický počin, aj na premýšľanie, aj na vyplnenie času. 4 z 5 ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

„Heat“-inspired európsky akčňák, kde karty sú pomerne rýchlo rozdané: príbeh bez väčších prekvapení a bez zbytočných vedľajších línií. Film je priamočiary a zbytočne nepredlžený. Podobne ako záver, ale čakal som mierne premyslenejší spôsob „pomsty“. Zopár postáv skrýva v sebe potenciál, ktoré však nie sú dostatočne využité. Každopádne tento FR akčňák je jeden z tých pozoruhodnejších, ktoré sa natočili v roku 2017. Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle hodně potěšilo ! Dost neznámý snímek z belgického prostředí, který mě překvapil svou chladností a celkově pesimistickým pojetím. Hlavní banda lupičů a celkově nádech filmu by se dal něčím přirovnat k Heatu od Manna, zejména ty realistické přestřelky s výborným, přímo až lahodným ozvučením si divák prostě musí zamilovat, v tom nikdy Francouzi (a teď již i Belgičani) nezklamou (úvodní sekvence na parkovišti tak moc naturalisticky podaná, že jsem jen čuměl jako puk). Po stránce herecké mě asi nejvíce bavil hlavní protagonista Olivier Gourmet, z vedlejších postav jsem si významně nezapamatoval asi nikoho. Hlavní zápletka nejdříve přijde s hojnou dávkou myšlenkových pochodů různých postav a trochu jsem se v tom ztrácel, ale jak čas plynul, tak vše začalo dávat větší a větší smysl. Závěrečné rozuzlení fajn, ale asi jsem čekal něco, co ve mě vzbudí emocionální odezvu na vyšší úrovni. I tak ale slušná krimi, kde nemáte ponětí, co se stane s jakoukoli postavou na filmovém plátně. Fajn záležitost. Za mě dávám 76 % ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Žila byla v Belgii partička zabijáků kterou nikdo nechytil...O 30let později začali umírat další lidé a poldové jdou po bankovním lupiči...Pak tam kdekdo udává a zrazuje napříč spektrem společnosti...Pak všichni zhebnou a last is winner...Prvoplánová rádoby gangstakrimi, která něco chtěla , ale skutek utek...Když se podíváte na jakoukoliv polskou kriminálku (Pitbully, Psi, Plagi Breslau atd...) bude o několiv levlů výš než toto...Za mě nuda a 50% ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama